Internt mentorprogram

Nästa kurstillfälle
Uppstart enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Nästa kurstillfälle
Uppstart enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Novare_Internt_Mentorprogram

I dagens snabbrörliga affärslandskap är det svårt att navigera, både som medarbetare och som ledare. Det kräver en kompass och riktning framåt samt en stor dos nyfikenhet, utveckling och mod att våga testa nytt. Mentorskap är ett värdefullt och effektivt sätt att rusta medarbetare och ledare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Uppstart enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

MÅLGRUPP

Målgruppen i ett internt mentorprogram är oftast ledare som vill ta nästa steg i sin ledarutveckling eller precis har fått sin första chefsroll. De behöver extern input, inspiration och kunskap från seniora ledare, samt ett objektivt bollplank att bolla affärsutmaningar och ledarskapsfrågor med.

Kursinnehåll

MENTORSKAP SOM RUSTAR MEDARBETARE

Vi på Novare Leadership Academy har drivit mentorprogram i 15 år med över 2 000 mentorpar i våra öppna och interna mentorprogram. Vi har gedigen erfarenhet om vad som krävs för att lyckas, samt ett stort nätverk av kompetenta mentorer från näringslivet. Mentorskap är ett effektivt sätt att hjälpa medarbetare att utvecklas och växa i sin roll. Adepten får genom sin mentor ett externt bollplank – med andra perspektiv än sin chef – som kan utmana, stötta och dela sina erfarenheter. Det leder till personlig utveckling och ny kunskap som adepten kan ta med i sin roll framåt.

NÄTVERKSTRÄFFAR & WORKSHOPS

För att förstärka vikten av mentorskapet och era nyckelfrågor, rekommenderar vi att ni kompletterar mentorträffarna med gemensamma nätverksträffar eller workshops där vi tar upp ämnen kopplat till personlig utveckling, mentorskap och aktuella händelser inom och utanför er organisation.

MENTORSKAP – EN DEL AV INTERNT ETT LEDARSKAPSPROGRAM

Mentorskap kan även utgöra en del av ett skräddarsytt ledarutvecklingsprogram där vi kombinerar klassisk ledarskapsutbildning med mentorer som agerar bollplank, ger inspiration och utmanar adepten att tänka nytt.

UTVALDA MENTORER MED RELEVANT ERFARENHET

Mentorerna i programmet kan vara utvalda interna förebilder, eller externa personer från Novares stora nätverk av erfarna mentorer. Upplägget går att anpassa med en mentor per adept, eller en mentor till en grupp om 3-5 personer. Vi ser till att mentorerna har relevant erfarenhet utifrån adepternas behov och önskemål. En bonus är att även mentorerna får en stor dos inspiration och ny kunskap!

EXEMPEL PÅ SKRÄDDARSYDDA MENTORPROGRAM

Omvänt mentorskap

Kanske behöver ni ett omvänt mentorprogram, där unga talanger agerar mentorer åt era seniora ledare? Genom att arbeta med omvänt mentorskap kan ni stärka interna nätverk, bredda karriärmöjligheter och öka lärandet i organisationen. Det sänder en signal internt om att de unga medarbetarnas kompetens och åsikter är viktiga. Målgruppen av adepter är då seniora ledare som behöver förstå och lära av de nya generationerna på arbetsmarknaden och inom er organisation.

Mentorprogram för framtidens fotboll

På uppdrag av Lennart Johansson Foundation skapade vi ett mentorprogram där vi kopplade samman ledande personer inom nordisk fotboll med ledare i näringslivet. Det var Lennart Johansson själv som tog initiativet till programmet med syfte att sammanföra fotbollen och näringslivet. Hans mål var att föra vidare arbetet med att stärka demokrati, jämlikhet och antikorruption bland fotbollsklubbar i världen.Läs mer här.

Novare CFO Program – KPMG Onsite Solutions 

I samarbete med KPMG Onsite Solutions tog vi fram ett ledarutvecklingsprogram som kombinerade ledarskapsutbildning med externt mentorskap. Programmet syftade till att utveckla framtidens CFO:er genom att få personlig- och professionell utveckling, nätverkande och ny kunskap. Tre externa mentorer följde deltagarna under hela programmet. Mentorerna var noga utvalda seniora CFO:er från Novares nätverk. Programmet bestod av fyra moduler som löpte under 10 månader där en av mentorerna fick göra en spaning var per modul kring olika teman samt berätta själv om sitt eget ledarskap och utmaningar. 

NOVARES ÖPPNA MENTORPROGRAM

Sedan 2009 har vi drivit Novares Mentorprogram, ett öppet mentorprogram där vi mixar adepter och mentorer från olika branscher och sektorer samt bjuder in till programworkshps med aktuella teman. Uppstart med skräddarsydd mentormatchning sker löpande.Läs mer om Novares Mentorprogram.

Investering

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information om interna mentorprogram. Skräddarsytt upplägg och pris enligt offert.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Internt mentorprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Novare Leadership Academy - Mentor, Ledarskap- och styrelseutbildningar
Blasieholmsgatan 4B
111 48 Stockholm

Ledarskaps- och Styrelseprogram på Novare Leadership Academy

Vi erbjuder öppna ledarskaps- och styrelseprogram, nätverk och forum för ledare och specialister. I våra program skapar vi unika möten och dialoger som ger våra deltagare verktyg, kunskap och nya perspektiv för att utveckla sig själva såväl som sin organisation, styrelse,...

Läs mer om Novare Leadership Academy - Mentor, Ledarskap- och styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights