Inga recensioner än

MI vid neuropsykiatriska tillstånd

Längd
1 dag
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
7 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 3 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Mycket av vår kommunikation, särskilt i människovårdande yrken, syftar till att hjälpa människor till olika typer av beteendeförändringar. Motiverande samtal (Motivational Interviewing, MI) är ett övergripande förhållningssätt och samtalsmetod som visat sig vara mycket användbar när en person fungerar som yrkesmässig hjälpare för någon annan.

Många upplever svårigheter med att tillämpa MI i samtal med människor som på olika sätt fungerar annorlunda. Personer med autism och ADHD har ett annorlunda sätt att uppmärksamma och bearbeta information. Det är därför viktigt att möta dessa personer på ett sätt som gör samtalet begripligt och relevant för dem. Ett behov av att anpassa MI-samtalet gäller även när språket kan vara ett hinder för att kunna använda vanlig MI-metodik.

Denna föreläsning presenterar en rad strategier som möjliggör tillämpningen av MI även med personer som har neuropsykiatriska problem och/eller språkliga svårigheter.

Föreläsare

Karam Hanna, leg psykolog
Karam är van utbildare och handledare. Han har erfarenhet av handledning inom förskola, skola, stödboenden, daglig verksamhet, socialtjänst och HVB. Karam har mycket god erfarenhet av neuropsykiatriska tillstånd genom sitt arbete med intensiva behandlingsinsatser för barn i förskoleåldern med autism, och från sitt tidigare arbete på BUP. Karam utbildar även inom TBA och PBS, samt Motiverande samtal. Karam har tidigare arbetat på Nationella stödlinjen för spelberoende där han jobbat strukturerat med MI.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 september, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som i ditt arbete behöver få kunskap om hur du kan anpassa och förenkla det motiverande samtalet på olika sätt. Utbildningen kommer att varva teori med praktiska övningar.

Förkunskaper

Det är önskvärt att du har grundläggande kunskap i MI (gått en grundutbildning) eller motsvarande.

Citat från tidigare deltagare på kursen

"Jag uppskattade särskilt den röda tråden i upplägget. Bra kursledare. Gott samtalsklimat och bekräftande miljö."

"Särskilt bra under kursen var den tydliga underliggande andan i MI. Klargöranden om när MI är användbart och lämpligt att använda. De olika metoder och "verktyg" som kan användas."

"Väldigt bra föreläsare. Översiktligt och fokus på det viktigaste. Bra med smågrupper och de teman vi arbetade med där."

Pris

3900 kr exkl. moms.
Om tre eller fler anmäls från samma arbetsplats ges 10% rabatt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om MI vid neuropsykiatriska tillstånd , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights