IKBT (Internetbehandling med KBT) Behandla med digitala behandlingsprogram

Längd
5 dagar
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-09-01
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
5 dagar
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-09-01
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Under fem halvdagar går vi igenom allt du behöver för att börja behandla med KBT-baserade internetbehandlingsprogram.

Inte minst under pandemin har det blivit tydligt att vi behandlare behöver bredda utbudet av tillgängliga behandlingsformer för att möta behovet inom vården. Internetbehandling är också ett sätt att tillgängliggöra evidensbaserad behandling inom olika verksamheter. Forskningen på internetbaserad KBT har pågått i snart 30 år och metoden har visat sig vara ett fungerande alternativ för att behandla olika typer av psykisk ohälsa, som exempelvis ångest och depression.

Kursen är lärarledd och genomförs på distans i realtid.
Efter genomförd kurs erhåller du kursintyg.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 september, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Sista ansökan: 2024-09-01

Målgrupp

Psykologer, socionomer, läkare och andra yrkesgrupper som arbetar med psykologisk behandling. Internetbehandling kan användas inom offentlig/privat primärvård eller psykiatri, företagshälsa, studenthälsa med mera och kursen passar dig som vill utvecklas som behandlare, öka din tillgänglighet för patienter, få en variation i arbetet och säkerställa kvaliteten i dina behandlingar.

OBS! För dig som vill börja använda KBTonline är grundutbildningen en förutsättning för att börja behandla i programmen. Vi rekommenderar starkt att du går hela kurspaketet då detta ger både teori och praktisk träning.

OBS! Kursen kommer inte att innefatta introduktion till specifika plattformar. För att få det rekommenderar vi att ni kontaktar respektive leverantör.

Utbildare

Jenny Katalinic, leg.psykolog, leg.psykoterapeut
Jenny bedriver behandling och handleder i olika typer av verksamheter såsom offentlig psykiatri, kriminalvård, socialtjänst, SiS, beroendecentrum och företagshälsovård. Hon jobbar idag med digital psykologi och utvecklar och designar digitala behandlingsprogram i samarbete med olika uppdragsgivare, där hon också utbildar och handleder i internetbehandling och utöver det är kunnig inom implementation. Hon genomför internetbehandling via Psykologpartners digitala mottagning. Jenny är en van utbildare och föreläser på både GPU och på specialistutbildningar för psykologer i Psykologpartners regi samt på olika uppdragsutbildningar.

Kajsa Thunberg Trogen, leg.psykolog
Kajsa har arbetat med psykologisk bedömning av och behandling med patienter inom specialistpsykiatri, primärvård och somatisk vård (beteendemedicin), och har lång erfarenhet av att arbeta med KBT i klientarbetet. Arbetet har ofta varit manualbaserat utifrån evidensbaserade metoder, främst med vuxna patienter, men även med ungdomar. Kajsa har flerårig erfarenhet av digital behandling (främst iKBT) och utvecklingsarbete inom e-hälsa. Hon har erfarenhet som mentor/handledare för andra psykologer och psykoterapeuter med fokus på behandling via internet. Kajsa har genomfört utbildningar i att starta upp internetbehandling, behandlarrollen vid internetbehandling etc samt varit delaktig i att implementera nya internetbehandlingar och revidera existerande behandlingar. Hon har även erfarenhet av motiverande samtal (MI).

Upplägg & innehåll

Halvdag 1 och 2: Grundkurs

Du lär dig grunderna för hur metoden används, både från ett behandlar- och ett patientperspektiv. Det aktuella forskningsläget och möjligheterna att som behandlare eller verksamhet själv börja använda metoden kommer också att tas upp. Kursen innehåller praktiska moment där du bland annat får öva på uppstartssamtal. Under kursen får du även ta del av ett behandlingsprogram via internet.

Halvdag 3: Kurs – Psykologpartners program

Du lär dig om samtliga av Psykologpartners digitala behandlingsprogram, vilket inkluderar såväl teori bakom, som upplägg, innehåll och handhavande.
Efter genomgången kursavsnitt ska du som deltagare kunna:

 • Redogöra för upplägg och översiktligt innehåll i Psykologpartners digitala behandlingsprogram: Ångesthjälpen, Ångesthjälpen Ung, Stresshjälpen, Oroshjälpen, Depressionshjälpen, Sovhjälpen och Adhd-hjälpen.
 • Beskriva teoretisk inriktning och behandlingsmekanismer i programmen.
 • Redogöra för vissa särskilda handhavanden som rör enskilda program.

Halvdag 3 riktar sig specifikt till personer som ska börja behandla i Psykologpartners program, eller som är nyfikna på dess uppbyggnad.

Halvdag 4 och 5: Fördjupning och färdighetsträning

Under de här två halvdagarna lär du dig mer om behandlarrollen, både hur du som behandlare motiverar dina klienterinnanochunderinternetbehandling samt färdighetsträning i specifika beteenden som i forskning visats vara gynnsamma för dina behandlingar.

Efter att ha genomgått halvdag 4 förväntas du ha ökad kunskap och färdigheter i:

 • Hur motiverande samtal (MI) kan användas vid bedömning och uppstart av IKBT.
 • Hur du som behandlare kan arbeta för att öka följsamheten när behandlingen väl är igång.
 • Vanliga hinder som kan uppstå vid uppstart och behandling med IKBT samt hur dessa kan förebyggas och hanteras.

Efter att ha genomgått halvdag 5 förväntas du ha ökad kunskap och färdigheter i:

 • Att hitta sin egen stil i textkommunikation i IKBT.
 • Behandlarbeteenden som korrelerar med förbättrat utfall samt följsamhet i IKBT.
 • Hur löpande bedömning av följsamhet kan användas som ett verktyg för att främja följsamheten hos patienter.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om IKBT (Internetbehandling med KBT) Behandla med digitala behandlingsprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights