ACT (Acceptance and Commitment Therapy) vid långvarig smärta

Längd
3 dagar
Längd
3 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Välkommen till två och en halv dag på distans där du får möjlighet att öka din kunskap om icke-malign långvarig smärta samt öka dina färdigheter som behandlare i Acceptance and Commitment Therapy, ACT. 

Smärta är en vanlig orsak till sjukfrånvaro, vårdbesök och lidande samt inverkar på flera områden i personens liv. Kursen går igenom den biopsykosociala modellen, utveckling av långvarig smärta, vilka psykologiska mekanismer som är inblandade och hur behandlare kan bemöta och motivera den drabbade. 

ACT som behandling har gott forskningsstöd vid långvarig smärtproblematik. Det är inte enbart den fysiska smärtan som blir begränsande utan även andra upplevelser kan vara hindrande, såsom tankar och känslor kopplade till sorg, nedstämdhet, rädsla och ångest. Resultatet kan bli ett liv baserat på undvikande där både livskvalitet och funktion successivt minskar.

Under kursen presenteras kärnprocesserna i ACT där teori varvas med upplevelsebaserade övningar. Vi går igenom hur behandlaren kan analysera, beskriva och genom interventioner guida patienten till att närma sig existentiella frågor, förhålla sig till inre upplevelser samt leva ett värdefullt liv i närvaro av smärta.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som har behandlande uppdrag inom vården för personer med icke-malign långvarig smärta. Du kan t.ex. vara psykolog, fysioterapeut, läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut eller socionom som möter smärtpatienter inom exempelvis primär- eller specialistvård. 

Förkunskapskrav

Vi ser helst att du har en grundläggande behandlarkompetens inom KBT, tidigare har kommit i kontakt med ACT och/eller arbetar i ett team där den kompetensen finns.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om ACT (Acceptance and Commitment Therapy) vid långvarig smärta, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights