Distansutbildning Grundkurs i ACT

Längd
4 tillfällen
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 tillfällen
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Video

Kursbeskrivning

Acceptance and Commitment Therapy

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är en form av beteendeterapi som blivit alltmer populär på senare år. I stället för att arbeta med att ”ta bort” upplevelser som klienten inte vill ha, syftar ACT till att hjälpa klienten att agera mot självdefinierade livsvärden. Målsättningen med ACT är ökad psykologisk flexibilitet, vilket kännetecknas av just detta: en bättre förmåga att som medveten människa röra sig mot ett rikt och meningsfullt liv.

Här tas ett helhetsgrepp om ACT såväl som behandlingsmetod och samtalsmodell. Grundläggande teoretiska begrepp introduceras och kopplas till kliniskt relevanta exempel som gör ACT-modellen och de olika processerna som guidar arbetet begripligt. Efter kursen kommer du att ha en tydlig förståelse för hur ACT ser på psykologiska problem samt hur du med hjälp av samtalet som verktyg kan hjälpa människor mot ett mer ändamålsenligt och funktionellt sätt att hantera livets svårigheter..

Distansutbildning

Några övningar/uppgifter med egen reflektion och eftertanke för fördjupad inlärning tillkommer som bryggor mellan utbildningsdagarna. Avsätt om möjligt ca 1h/dag för detta utanför kursen. Tidigare deltagare har beskrivit det som hjälpsamt, men det är inte avhängigt för att kunna delta på kursen.

Innan utbildningsstart kommer du få ytterligare information och instruktioner via mail.

Distansutbildning innebär att du kan delta från valfri plats

Utbildningen förmedlas digitalt via Zoom; en videolösning likt Skype anpassad för större grupper, med fler funktioner och med bättre ljud- och bildkvalitet. Det möjliggör en fullgod utbildning på distans, där exempelvis utbildaren kan rita på tavlan, deltagarna kan ställa frågor, se sig själv och de andra deltagarna samt se utbildarens skärm.

Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, individuella övningar och även enstaka uppgifter att prova mellan dagarna. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare i digitala grupprum under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 april, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Utbildningen passar dig som arbetar inom människovårdande yrken med samtalet som redskap. Även du som inte arbetar med psykoterapi specifikt kommer att ha nytta av utbildningen och dess innehåll.

Utbildare

Maria Lalos, leg psykolog under specialisering

Maria arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har mångårig erfarenhet av komplexa tillstånd inom vuxenpsykiatrin, spetskompetens inom bipolär sjukdom och bred kunskap avseende behandling av primärvårdspatienter. Hon utbildar inom klinisk beteendeanalys, KBT och Acceptance and Commitment Therapy (ACT). För Maria utgör ACT en naturlig del i arbetet med personer med långvarig ohälsa, stress och smärta samt ett användbart förhållningssätt i handledning.

Ulrika Jeppsson, leg Psykolog
Ulrika arbetar på Psykologpartners i Göteborg med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har flera års erfarenhet av arbete med ACT vid olika typer av problematik, såväl livsstilsrelaterat som vid mer komplexa svårigheter och med par.
För Ulrika är ACT en viktig del i behandlingsarbetet och ett användbart förhållningssätt vid handledning.

Examen, diplom m.m.

Efter godkänt deltagande i kurs erhåller du ett kursintyg.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Distansutbildning Grundkurs i ACT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights