Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Distansutbildning Grundkurs i ACT

Psykologpartners W & W AB
Kort om utbildningen
4 tillfällen
6 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-02-22 09:00 - Distans
Företagsanpassad utbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Acceptance and Commitment Therapy


Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är en form av beteendeterapi som blivit allt mer populär på senare år. I stället för att arbeta med att ”ta bort” upplevelser som klienten inte vill ha, syftar ACT till att hjälpa klienten att agera mot självdefinierade livsvärden. Målsättningen med ACT är ökad psykologisk flexibilitet, vilket kännetecknas av just detta: en bättre förmåga att som medveten människa röra sig mot ett rikt och meningsfullt liv.

På denna utbildning tar vi ett helhetsgrepp om ACT såväl som behandlingsmetod och samtalsmodell. Grundläggande teoretiska begrepp introduceras och kopplas till kliniskt relevanta exempel som gör ACT-modellen och de olika processerna som guidar arbetet begripligt. Efter kursen kommer du att ha en tydlig förståelse för hur ACT ser på psykologiska problem samt hur du med hjälp av samtalet som verktyg kan hjälpa människor mot ett mer ändamålsenligt och funktionellt sätt att hantera livets svårigheter.

Distansutbildning innebär att du kan delta från valfri plats

Utbildningen förmedlas digitalt via Zoom; en videolösning likt Skype anpassad för större grupper, med fler funktioner och med bättre ljud- och bildkvalitet. Det möjliggör en fullgod utbildning på distans, där exempelvis utbildaren kan rita på tavlan, deltagarna kan ställa frågor, se sig själv och de andra deltagarna samt se utbildarens skärm.

Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, individuella övningar och även enstaka uppgifter att prova mellan dagarna. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare i digitala grupprum under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som arbetar inom människovårdande yrken med samtalet som redskap. Även du som inte arbetar med psykoterapi specifikt kommer att ha nytta av utbildningen och dess innehåll.

Utbildare

Maria Lalos, leg psykolog under specialisering

Maria arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har mångårig erfarenhet av komplexa tillstånd inom vuxenpsykiatrin, spetskompetens inom bipolär sjukdom och bred kunskap avseende behandling av primärvårdspatienter. Hon utbildar inom klinisk beteendeanalys, KBT och Acceptance and Commitment Therapy (ACT). För Maria utgör ACT en naturlig del i arbetet med personer med långvarig ohälsa, stress och smärta samt ett användbart förhållningssätt i handledning.

Annika Fridén, leg. psykolog under specialisering

Annika arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har flera års erfarenhet av arbete med ACT i grupp samt individuellt vid långvarig smärta, stress/utmattningssyndrom och samsjuklighet. Tidigare har Annika arbetat inom olika psykiatriska verksamheter och är delaktig i en studie om internetbaserad KBT/ACT vid underlivssmärta i samarbete med bl.a. Uppsala Universitet.

Video

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Distansutbildning Grundkurs i ACT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder utbildning för dig inom skola, psykiatri,...


Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Psykologpartners W & W AB

Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Distansutbildning Grundkurs i ACT från Psykologpartners W & W AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Distansutbildning Grundkurs i ACT!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 124 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar