Visa utbildning.se som: Mobil

Långvarig smärta – tvärprofessionellt teamarbete

Psykologpartners W & W AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 000 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Välkommen till en utbildning där du och dina kollegor får möjlighet att öka ert professionella samarbete och patientnytta i teambehandling vid långvarig smärta.

Att arbeta i ett tvärprofessionellt team för patienter med långvarig smärta ställer höga krav på samarbete, kunskap och egen hantering av patienters lidande, samtidigt som rätt förutsättningar måste finnas i organisationen. När teamarbetet fungerar väl ger det synergieffekter i patientarbetet och bidrar till kollegialt stöd och arbetsglädje. Men ibland bedrivs det tvärprofessionella arbetet mer parallellt än integrerat, och kan i värsta fall innebära att man motverkar varandra och ger motstridiga budskap.


Om utbildningen

I denna utbildning går vi igenom hur man som team kan jobba med beteendeanalys, gemensam målformulering och planering av insatser för patienter med långvarig smärta. Under dagen tittar vi även på utmaningar som kan uppstå, t.ex. gällande arbetsfördelning och bemötande i bedömning och behandling av gemensamma patienter, situationer som kan kräva särskild samordning – samt förutsättningar i verksamheten och eget agerande som kan underlätta ett framgångsrikt teamarbete inom smärtrehabilitering. Teori kommer blandas med reflektioner och övningar i team/mindre grupper.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Förkunskapskrav

Du förutsätts ha grundläggande kunskap om långvarig smärta utifrån ett beteendemedicinskt perspektiv, antingen via vår utbildningsdag ”Långvarig smärta – när den traditionella medicinska modellen inte räcker till” eller motsvarande.

Kursinnehåll

Syftet med utbildningsdagen är att skapa goda förutsättningar för att som team inom smärtrehabilitering kunna nå och hjälpa era patienter med långvarig smärta, och kunna hantera de utmaningar som smärtrehabilitering kan medföra.

Fortsatta studier

Utbildningen ingår i en serie utbildningsdagar om långvarig smärta och kan antingen läsas fristående, i urval eller i följd:

  • Långvarig smärta – när den traditionella medicinska modellen inte räcker till
  • Långvarig smärta – psykologisk behandling utifrån beteendeanalys och ACT
  • Långvarig smärta – tvärprofessionellt teamarbete
  • Långvarig smärta – arbete med barn, ungdomar och anhöriga

Vid intresse finns även möjlighet till skräddarsydda utbildningar.
För vidare diskussion, kontakta oss.

Kursledare

Annika Fridén, leg. psykolog under specialisering
Annika arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har många års erfarenhet av att bedriva specialiserad multimodal rehabilitering för vuxna vid långvarig smärta, stress/utmattningssyndrom och samsjuklighet utifrån KBT och ACT, både i grupp och individuellt. Annika är även delaktig i en studie om internetbaserad behandling vid underlivssmärta i samarbete med Uppsala Universitet, och har tidigare arbetat inom olika psykiatriska verksamheter. Hon engageras av att sprida psykologisk kunskap för att bidra till god vård och ett mer hållbart samhälle.

Ulrika Ermedahl Bydairk, leg. psykolog under specialisering 
Ulrika arbetar på Psykologpartners i Malmö med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Ulrika har arbetat som psykolog och metodansvarig för ACT/KBT inom specialiserad multimodal smärtrehabilitering för barn och ungdomar, deras föräldrar samt nätverk. Har även erfarenhet av smärtrehabilitering inom primärvård. Har utbildat och handlett vuxensmärtteam, samt föreläst för olika professioner inom primärvård, specialistsjukvård och på grundläggande psykoterapiutbildningar om långvarig smärta och behandling. Ulrika har deltagit som ACT-behandlare i studier om tinnitus och har ställt ut en poster på fallstudie inom barnsmärta. Ulrika finner stort engagemang för en biopsykosocial modell och beteendemedicinisk behandling där hela människan får plats i vården.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Långvarig smärta – tvärprofessionellt teamarbete , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder utbildning för dig inom skola, psykiatri,...


Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Psykologpartners W & W AB

Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Långvarig smärta – tvärprofessionellt teamarbete !

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 125 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Långvarig smärta – tvärprofessionellt teamarbete från Psykologpartners W & W AB, fyll i dina uppgifter: