Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Distansutbildning - Långvarig smärta – när den traditionella medicinska modellen inte räcker till

Psykologpartners W & W AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-12-02 09:00 - Distans
Sista ansökan: En månad innan kursstart
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

12 december 2020

Välkommen till en heldagsutbildning där du får möjlighet att öka din förståelse och förbättra ditt bemötande av personer med långvarig smärta!

Vi erbjuder utbildningen på distans. Innan utbildningsstart kommer du få ytterligare information via mail.

Smärta är en vanlig orsak till sjukfrånvaro, vårdbesök och lidande. Smärta inverkar på de flesta områden i den drabbade personens liv. När smärtan blir långvarig kan den vara svår att förstå sig på och hantera, både för den drabbade och för vårdpersonal.

Varför kvarstår ibland smärta efter att en skada har läkt ut, hur identifieras personer i riskzonen för att utveckla långvariga besvär, vilka psykologiska mekanismer kan vara inblandade och hur kommer man vidare? Hur kan professioner inom vården få en person med långvarig smärta att känna sig tagen på allvar och samtidigt motivera till förändring?

Syfte

Under dagen får du lära dig skillnaden mellan en biomedicinsk och beteendemedicinsk syn på smärta, samt vilka psykologiska faktorer som har visat sig vara särskilt viktiga i utvecklingen och vidmakthållandet av långvarig smärta. Du får även en inblick i vad psykologisk behandling vid långvarig smärta utifrån KBT och ACT kan innehålla. Du får med dig flera tillämpbara modeller som kan vara användbara i bemötandet av en person med långvarig smärta, samt möjlighet att öva bemötande.

Distans

Utbildningen förmedlas på distans, vilket innebär att du kan delta från valfri plats. Utbildningen innehåller teoretiska genomgångar, exempel och övningar. Du kommer även få tillfälle att möta andra deltagare i digitala grupprum under utbildningen. För att du ska få ut mesta möjliga av utbildningen behöver du en stabil internetuppkoppling, hörlurar med mikrofon samt en webbkamera.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som kommer i kontakt med personer med långvarig smärta inom exempelvis primärvård, företagshälsovård, rehabilitering eller somatisk vård. Även du som arbetar inom specialistvård kommer ha nytta av innehållet. Du kan t.ex. vara fysioterapeut, läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, psykolog, socionom, rehabkoordinator eller annan yrkeskategori.

Utbildare

Annika Fridén, leg. psykolog under specialisering

Annika arbetar på Psykologpartners i Umeå med psykologisk behandling, utbildning och handledning. Hon har många års erfarenhet av specialiserad multimodal rehabilitering vid långvarig smärta, stress/utmattningssyndrom och samsjuklighet utifrån KBT och ACT. Annika är även delaktig i en studie om internetbaserad behandling vid underlivssmärta i samarbete med Uppsala Universitet, och har tidigare arbetat inom olika psykiatriska verksamheter. Hon brinner för att sprida psykologisk kunskap för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Mer information?

Vidareutbildning

Vid intresse finns möjlighet till fördjupningsutbildning om långvarig smärta såsom t.ex. beteendeanalys och målformulering, tvärprofessionellt teamarbete, exponering utifrån KBT vid smärtrelaterad rädsla, behandling av långvarig smärta utifrån ACT. För vidare diskussion angående upplägg, kontakta: annika.friden at psykologpartners.se

Tid & plats

2 december 2020

Kursen genomförs på distans.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Distansutbildning - Långvarig smärta – när den traditionella medicinska modellen inte räcker till, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners W & W AB

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder utbildning för dig inom skola, psykiatri,...


Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Psykologpartners W & W AB

Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Distansutbildning - Långvarig smärta – när den traditionella medicinska modellen inte räcker till från Psykologpartners W & W AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Distansutbildning - Långvarig smärta – när den traditionella medicinska modellen inte räcker till!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 124 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar