Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Testautomatiserare med programmering för testare

Nackademin
Kort om utbildningen
15 veckor
39 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-01-13 - Distans
Sista ansökan: 2020-12-20
Onlineutbildning
   
Distans, Rikstäckande
Svenska

Kursbeskrivning

Arbetar du som testare eller utvecklare inom IT och vill ta nästa steg i karriären? Under våren 2021 startar Nackademins utbildning till testautomatiserare med programmering – en distansutbildning som ger dig en spetskompetens som branschen efterfrågar!

Nackademin har under lång tid bedrivit kvalificerad utbildning inom test och försett IT-branschen med tusentals medarbetare genom åren. I nära samarbete med branschen ser vi ett stort kompetensbehov inom Testautomation och har därför nu startat en distansutbildning, som ska leda till yrkesrollen testautomatiserare.

Efter avslutad utbildning

Kommer du självständigt kunna planera, designa, implementera och underhålla automatiserade testskripter. Du kommer också att ha en god förståelse för att kunna avgöra om olika testscenario och testfall är lämpliga att bli automatiserade eller inte, samt kunna implementera testautomation som en del av ett projekt.

Efter avslutad utbildning erhåller du ett examensbevis som testautomatiserare från Nackademin.

Till vem riktar sig utbildningen?

Utbildningen riktar sig till dig som är utbildad till eller arbetar som testare eller utvecklare inom IT och vill ta nästa steg i karriären. Just nu finns en mycket stor efterfrågan i branschen efter denna typ av spetskompetens – vilket gör testautomatiserare högt eftertraktade på arbetsmarknaden.

Utbildningen

Kursen testautomatiserare med programmering är totalt 15 veckor lång.

Genomförande och upplägg

Utbildningen bedrivs helt på distans, med gemensamma distansträffar och mycket individuell handledning mellan distansträffarna, vilken leds av en erfaren utbildare inom testautomation. De gemensamma träffarna kommer att ske på torsdagarna kl.20-21, en timma per vecka. Behövs extra tillfällen eller ändring av tider någon torsdag kommer det att meddelas i god tid. Däremellan kommer inspelat material finnas tillgängligt.
Mellan distansträffarna sker arbete med autentiska arbetsuppgifter. Utbildningen är upplagd så att du ska kunna kombinera studierna med ett jobb. Den tid som du behöver lägga ner på utbildningen uppskattas till ca 10-15 timmar i veckan, inklusive ”distansträffarna”.

Delkurserna som ingår i utbildningen är specifika och tillsammans täcker dessa de flesta av de vanligaste testtyperna som branschen använder för att automatisera tester. Varje delkurs inleds med teori om ett relevant ämne (användningsområden, fördelar, nackdelar, standards och underhåll) för att följas av en praktisk pedagogik, där du får utföra verklighetsbaserade och aktuella arbetsuppgifter med kända testverktyg.

Du kommer att ha tillgång till utbildningens kursmaterial och åtkomst till de program som används under utbildningen, även efter avslutad utbildning.

Kursinnehåll - Testautomatiserare med programmering

Programmering för testare (5 veckor)
I den här kursen lär du dig att sätta upp en egen utvecklingsmiljö och grunderna i programmering i JavaSE. Du kommer bl.a. lära dig olika datatyper såsom kontrollsatser, loopar, OOP, APIer/externa bibliotek. Du lär dig även enkel objektorienterad analys och design (OOAD) och att skriva enklare program med hjälp av OOAD. Du får kunskaper i att  automatisera enhetstester med hjälp av JUnit, samt lär dig att använda Java code coverage (Jacoco). Du lär dig om code standards och grunder i git/github.

Introduktion till testautomation (En vecka)
I denna kurs lär du dig om vad testautomation innebär i olika sammanhang och att olika typer av testautomatisering kan anpassas utifrån olika behov. Du får även en överblick av de centrala och vanligaste förekommande problemen som kan uppstå när man automatiserar tester. Det här är en kort kurs som består mest av demos om tillämpning av testautomatisering.

Frontend Testning & Visual regression testing (3 veckor)
Du lär dig att sätta upp en egen utvecklingsmiljö för att skriva automatiserade tester för frontend- och visual regression-testning. Du lär dig också att frontend-testning och visual regression-testning är specifika typer av automatiserade tester och lär dig att förstå skillnaden mellan olika automatiserade tester. Du lär dig att använda specifika teststrategier för att jobba med frontend och visual regression-testning, samt att designa och dokumentera testplaner för dessa. Verktygen som kommer att användas i denna kurs är cypress.io. och percy.io.

Backend Testning (2 veckor)
Under denna kurs lär du dig att sätta upp en egen utvecklingsmiljö för att skriva automatiserade tester för backend, och du lär dig även om olika sätt att testa backend manuellt. Du ska efter avslutad kurs förstå skillnaden mellan backend testning och andra typer av tester, med fokus på automatisering. Du lär dig att designa och dokumentera testplaner för backend, automatisera backend-tester med hjälp av robotframework och cypress.io. Du får också förståelse för hur man skriver kod som är lättare att underhålla, 

Lasttestning (2 veckor)
I denna kurs lär du dig att sätta upp en egen utvecklingsmiljö för att skriva automatiserade lasttester. Du lär dig att förstå skillnaden mellan lasttestning och andra typer av tester, med fokus på automatisering. Du lär dig även att designa och dokumentera testplaner för lasttestning, samt att automatisera lasttester med hjälp av JMeter.

Continuous Integration/ Continuous (2 veckor)
I den här kursen lär du dig grunder i CI/CD och du kommer att jobba med jenkins, som builder server för att implementera CI/CD. Du kommer att implementera en kedja som börjar med att du hämtar källkod för ett system på github för att sedan kompilera koden, deploya  i en lokal server, köra automatiserade tester mot systemet som deployades och slutligen publicera testresultat i jenkins.

OBS! För utförlig kursbeskrivning – läs här!

Förkunskaper

Du behöver ha en generell förståelse av test/kvalitetssäkring från en annan utbildning inom test, eller från tidigare arbetslivserfarenhet, för att kunna bli behörig till distansutbildningen och programmeringskursen. Detta kan styrkas genom betyg eller intyg från arbetsgivare.

Pris

Testautomatiserare med programmering för testare, pris 39 500 kr exkl. moms.

Utbildningsstart

Testautomatiserare med programmering har nytt startdatum: 13 januari 2021.

Utbildare

Ansvarig utbildare för intensivutbildningen är Rafael Silva. Rafael är en erfaren testare och specialist inom Testautomation. Nackademin och Rafael har haft ett långvarigt samarbete, där Rafael är en av Nackademins mest uppskattade utbildare.

Anmälan

Du anmäler dig till utbildningen genom länkarna nedan. Observera att behörighetskravet för både intensivutbildningen till testautomatiserare och kursen programmering för testare, är grundkunskaper i test/kvalitetssäkring. Du styrker din behörighet genom att bifoga relevanta dokument i din ansökan (exempelvis kursbetyg eller arbetsintyg).


OBS! Sista anmälningsdag är den 20 december 2020. 

Villkor avanmälan

  • Anmälan är bindande men om deltagare inte kan utnyttja sin utbildningsplats kan den överlåtas till annan person
  • Vid avanmälan tidigare än 30 dagar innan utbildningsstart utgår ingen avgift och full återbetalning till deltagaren
  • Senare än 30 dagar innan utbildningsstart, men inte inom föreskriven ångerfrist om 14 dagar från den dagen utbildningsavtalet ingicks, medför betalningsskyldighet för deltagaren motsvarande 50% av utbildningens avgift
  • Avanmälan efter påbörjad utbildning medför betalningsskyldighet för deltagaren motsvarande 100% av utbildningens avgift

Kontakt

För mer information om utbildningen, vänligen kontakta Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Testautomatiserare med programmering för testare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Nackademin

NackademinNackademin

Nackademins företagsutbildningar ger dig och ditt företag möjlighet att utvecklas. Vi erbjuder ett dynamiskt kursutbud som ständigt anpassas efter marknadens behov. Skaffa dig nya kunskaper, fördjupa dig inom ett specifikt område eller certifiera dig inom bland annat bygg och anläggning!...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nackademin

Tomtebodavägen 3A
171 65 Solna

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Testautomatiserare med programmering för testare från Nackademin, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Testautomatiserare med programmering för testare!

Liknande utbildningar