Visa utbildning.se som: Mobil

Danska B1 Konversation Distans Live

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd
Kort om utbildningen
8 tillfällen
1 895 SEK exkl. moms
   
Distans
Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Kursbeskrivning

Du lär dig att föra komplexa samtal, förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Detta är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i danska och vill utvecklas ytterligare i språket.

Kursinnehåll

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst danska A2 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.
Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i danska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på danska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.
Kursinnehåll
förstå tydligt standardspråk
kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till Danmark.
samtala om familj och arbete
berätta om drömmar, förhoppningar och mål
ge skäl och förklaringar till dina åsikter
grammatik och språkstruktur
kultur och samhällsliv där språket talas
Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på danska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.
Kursupplägg
Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.
Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.
Noveller och tidningsartiklar varvas med lärobok i danska.

Boka kursen nuKursledare

Linda Kristiansen
"Det roligaste med att vara kursledare på Folkuniversitetet är alla trevliga och inspirerande människor. Mötet med alla dessa människor gör undervisningen givande och levande. Man lär sig nya saker hela tiden."


Linda Kristiansen har en fil.kand. i Nordiska Språk och Lingvistik (språkvetenskap). Linda är född i Köpenhamn och bor idag i Malmö, där hon undervisar i danska på alla nivåer, dels på Folkuniversitetet, dels på olika företag runtom i Öresundsregionen. 
Hon tar även uppdrag som översättare och korrekturläsare. Tidigare har hon undervisat på Lunds universitetet i danska och dansk historia samt arbetat på Radio Malmöhus med det dansk-svenska radioprogrammet Öresund Direkt.Läs mer om Linda Kristiansen


Gör ett webbaserat inplaceringstest och testa dina språkkunskaper online.
Öppnas i ett nytt fönster
Har du frågor?
Kontakta Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Danska B1 Konversation Distans Live, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Vår värld och arbetslivet är i förändring, oavsett vad du gör eller vill göra. Vi är en av södra Sveriges största utbildningsanordnare med ett stort utbud av kurser och utbildningar inom ekonomi, ledarskap, projektledning, kommunikation och språk samt skräddarsydda utbildningsupplägg....


Läs mer om Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd

Skomakaregatan 8
22350 Lund

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Danska B1 Konversation Distans Live!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Danska B1 Konversation Distans Live från Folkuniversitetet kursverksamheten distrikt syd, fyll i dina uppgifter: