Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Mer om Ryskakurs

Gå en språkkurs i ryska och förbättra dina språkkunskaper inom olika områden. Det finns utbildningar på olika nivåer  och du kan även läsa flera av kurserna på distans.

Ryska språkkurs på distansKurs i Ryska

Du kanske vill bättra på dina språkkunskaper i ryska men har svårt att anpassa dig efter tider. Genom att läsa en kurs på distans kan du själv välja när och var du lägger dina studietimmar. Det enda som krävs är tillgång till dator och därefter sker undervisningen online.

Kontakta respektive utbildningsarrangör så hjälper de dig att hitta en kurs som passar just dig och tillgodoser dina önskemål. Undervisningen kombineras oftast av både praktiska och teoretiska språkövningar. Alla har vi olika problemområden som behöver finputsats.

Språket Ryska

Ryssland har 160 etniska grupper som talar ungefär 100 olika språk. Enligt 2002 års folkräkning, 142,6 miljoner människor talar ryska, följt av tatariska med 5,3 miljoner och ukrainska med 1,8 miljoner talare. Ryska är det enda officiella språket, men Konstitutionen ger de enskilda republikerna rätt att göra sina modersmål medofficiellt bredvid ryska.

Trots sin stora spridning, är det ryska språket homogent i hela Ryssland. Ryska är det mest geografiskt spridda språket i Eurasien och det mest talade slaviska språk. Ryska tillhör den indoeuropeiska språkfamiljen och är en av de levande språkfamiljerna i östslaviska språk, de andra är vitryska och ukrainska (och Eventuellt Rusyn). Skriftligt exempel på Gamla östslaviska (gamla ryska) är styrkta från den 10: e talet och framåt.

Över en fjärdedel av världens vetenskapliga litteratur som publicerats är på ryska. Ryska tillämpas också som ett medel för kodning och lagring av allmän kunskap. 60-70% av all världens information publiceras på engelska och ryska och språket är ett av de sex officiella språken i FN.

Ryssland

Ryssland som även officiellt är känt som den Ryska federationen är ett land i norra Eurasien. Ryssland Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Vitryssland, Ukraina, Georgien, Azerbajdzjan, Kazakstan, Kina, Mongoliet och Nordkorea. Det har även sjögränser med Japan (av Ochotska havet) och USA (genom Berings sund).

Ryssland är det överlägset största landet i världen (17 075 400 kvadratkilometer) och omfattar mer än en niondel av jordens landyta. Ryssland är också den nionde folkrikaste nationen i världen med 142 miljoner människor. Landet sträcker sig över hela norra Asien och 40 % av Europa, som spänner över 11 tidszoner och med ett brett spektrum av miljöer och landformer. Ryssland har världens största reserver av mineral och energiresurser, och räknas som en energi supermakt. Ryssland har världens största skogsreservat och sjöar innehåller ungefär en fjärdedel av världens färska vatten.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨