Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Kinesiska, som är ett av världens mest talade språk, är egentligen en samlingsbeteckning för flera olika dialekter i Kina. Mandarin, som kallas det “allmänna språket” är det mest talade språket i världen. Eftersom det är det officiella språket i Kina, Taiwan och Singapore kallas mandarin oftast för “kinesiska”. Det är också mandarin som lärs ut på de flesta utbildningarna i det kinesiska språket. 

Att lära sig kinesiska är på vissa sätt som att lära sig spanska, franska eller tyska. Men på flera sätt skiljer det sig också åt. Språket saknar exempelvis, till skillnad från de flesta europeiska språk, böjningar. Istället är det ordföljden som spelar roll när man sätter ihop meningar.

Enligt studier är det fyra gånger så svårt att lära sig kinesiska om man jämför med de mer traditionella språken spanska, franska och tyska men med övning kommer också en otrolig färdighet. 

Varför ska du lära dig kinesiska? 

Att språket pratas av nästan var sjätte person runt om i världen gör att många delar av vår omvärld påverkas direkt och indirekt av det kinesiska språket. Det innebär också att många möjligheter öppnas upp för dig som kan kommunicera på kinesiska. Inom turism fokuserar man mycket på att tillgodose behoven av språkkompetenser då den kinesiska turismen fortsätter växa. 

I Kina växer det även fram en ny våg av konsumenter inom flera marknader och där kan just din kompetens komma till nytta. Förutom att Kina är med och formar framtiden, både tekniskt och ekonomiskt så har landet dessutom en väldigt rik kultur som än idag är med och formar globala trender. Och som du ännu lättare kan ta del av med rätt språkkunskaper. 

Vad behöver jag kunna innan och vad lär jag mig? 

De flesta utbildningarna rekommenderar att du läst något språk tidigare men grundförutsättningen är att du är intresserad av att lära dig kinesiska. Under utbildningen lär du dig att uttala ord och kinesisk grammatik. Det är vanligt förekommande att du förutom själva språket även lär dig kinesisk geografi och historia.

Lär dig kinesiska på distans 

Det bästa med att läsa olika språkkurser är att de oftast går att läsa på distans. Har du svårt att anpassa dig efter specifika tider? Genom att läsa en kurs i kinesiska på distans kan du själv välja när och var du vill studera vilket betyder att du ofta kan kombinera det med andra studier eller med ditt jobb. Det enda som behövs är tillgång till en dator. 

Många arrangörer erbjuder även möjligheten för dig och dina kollegor att boka utbildningar där undervisningen skräddarsys utifrån dig och ditt företag. Då utgår man från er bransch och anpassar utbildningen efter era behov och förutsättningar.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨