Visa utbildning.se som: Mobil

Grundutbildning för kontakttolk - Distans

Medborgarskolan Syd
Kort om utbildningen
545 timmar
3 360 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Grundutbildning för kontakttolk - Distans

Medborgarskolans ettåriga utbildning till kontakttolk sker på semidistans med vissa närträffar. Utbildningen står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan, den före detta TÖI-utbildningen. Utöver grundutbildningen kan du bli godkänd tolk genom en valideringsprocess av dina befintliga tolkkunskaper.

Hur är arbetet som tolk?

Att arbeta som godkänd kontakttolk är ett spännande, ansvarsfullt och omväxlande arbete som överbygger språkbarriärer mellan människor. Beroende på vilket språk som behärskas blir man länken mellan olika personer genom att översätta den talande kommunikationen.

Efter utbildningen

Efter genomförd utbildning blir deltagarna professionella kontakttolkar som får uppdrag att tolka i kontakten mellan myndigheter och enskilda personer.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För att gå utbildningen krävs att deltagarna har minst treårig gymnasieutbildning och mycket goda kunskaper i svenska.

Efter sista ansökningsdagen blir de som uppfyller antagningskriterierna kallade till ett skriftligt förkunskapstest där svenska och tolkspråk testas. Alla som kallas till skriftligt test kallas även till muntligt förkunskapstest då svenska och tolkspråket testas.

Några veckor efter förkunskapstestet får alla återkoppling om de har blivit antagna till utbildningen eller ej.

Examen, diplom m.m.

Validering av verksamma tolkar

Har du gått godkänd utbildning (TÖI eller MYH) som startat år 2006 eller senare har du fått ett godkänt utbildningsintyg. Finns det delar av TÖI/MYH-utbildningen som du inte klarat kan du skriva om dessa prov hos oss, alternativt ansluta till nuvarande utbildning.

Vi erbjuder dig som jobbar som tolk en validering av dina kunskaper mot lärandemålen på grundutbildningen, vilket innebär att du kan få ett utbildningsbevis att du är grundutbildad tolk utan att behöva gå grundutbildningen. Du ska ha väldokumenterad erfarenhet av tolkyrket, helst arbetslivserfarenhet i mer än 5 år, och gärna också gått några utbildningar men som då inte varit den grundutbildning som vi ger dvs den som står under MYH’s tillsyn.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundutbildning för kontakttolk - Distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan...


Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Medborgarskolan Syd

Västergatan 17
24131 elsöv

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundutbildning för kontakttolk - Distans från Medborgarskolan Syd, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Grundutbildning för kontakttolk - Distans!

Liknande utbildningar