Visa utbildning.se som: Mobil

Lära sig arabiska oavsett förkunskaper

Arbiska

Funderar du på att lära dig arabiska? Vi har samlat olika kurser i arabiska för dig som vill utveckla dina språkliga färdigheter. Utbildningarna bedrivs på olika nivåer och med varierande inriktning.

Om du vill ha kostnadsfri information hemskickad eller önskar bli kontaktad av en utbildningsarrangör har du även möjlighet att  fylla i ett formulär på respektive utbildning. Lycka till!

Berlitz Virtual Classroom - lärarledda lektioner på distans
Berlitz International Sweden AB
Flexibelt schema
Distans
Genom Berlita Virtual Classroom kan du delta i lärarledd språkutbildning via internet. Du tränar konversation med din språklärare och följer ett individuellt anpassat...
  • = = Film
Visar 1-1 av 1 träffar
 

Mer om Lära sig arabiska oavsett förkunskaper

Utbildningar och kurser i arabiska

På utbildning.se hittar du kurser och utbildningar i arabiska för dig i arbetslivet. Arabiska talas av sammanlagt 307.7 miljoner människor där det största regionerna är Nordafrika och Mellanöstern.

Varför lära sig Arabiska?
arbiska

Arabiska är ett av de största semitiska språk och affroasiatiska språk som är besläktade med andra semitiska språk såsom hebreiska och neo-arameiska. I antal arabtalande människor så är arabiska den största inom den semitiska språkfamiljen. Att lära sig arbaiska betyder möjlighet att kommunicera med mer än 280 miljoner människor, som har det som första språk, varav de flesta bor i Mellanöstern och Nordafrika.

Arabisktalande länder

Arabiska talas i bland annat: Egypten, Palestina, Somalia, Förenade arabemiraten, Kuwait, Algeriet, Irak, Jordanien, Mauretanien, Marocko, Saudiarabien, Syrien, Bahrain, Jemen, Libanon, Libyen, Oman, Qatar, Sudan, Tunisien.

Lära sig arabiska språkets varianter

Arabiska talas i många olika varianter, geografiskt fördelade men det är Modern Standard Arabiska som lärs ut i skolor, på universitet, och används påarbetsplatser, myndigheter och i media.

Moderna standard arabiska härstammar från klassisk arabiska, det enda överlevande språket från Old North arabiska dialekt grupp. Att lära sig arabiska är viktigt och Klassisk arabiska har varit ett litterärt språk och liturgiska språk i Islam sedan starten den 7:e århundradet.

Arabiska har lånat många ord från andra språk i den islamiska världen. Under medeltiden var arabiska en viktig bärare av kulturen i Europa, särskilt inom naturvetenskap, matematik och filosofi. Som ett resultat har många europeiska språk också lånat många ord. Att lära sig arabiska gör att du förstår det inflytande som språket haft på Medelhavsområdet, bland annat inom spanska, portugisiska och på Sicilien. Detta beror både på grund av närhet av europeiska och arabiska civilisationer och av det 700 åriga muslimska styret på den iberiska halvön.

Arabiska har också lånat ord från flera språk, bland annat hebreiska, persiska och syrianska i första århundradena, turkiska i medeltiden och samtida europeiska språk i modern tid.

Att lära sig arabiska är spännande

Arabiska är koranens språk och är ofta förknippad med islam, men det talas också av arabiska kristna, Mizrahi judar och irakiska Mandaeans.

De flesta av världens muslimer behöver inte lära sig arabiska som modersmål, men många kan läsa skriften och recitera religiösa texter. Vissa muslimer anser att arabiska språket som "det språk som valts av Gud att tala till mänskligheten" och originalet visade språk som talas av människor som alla andra språk var sprungna ha blivit skadad.