Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Mer om Arabiska kurs

Utbildningar och kurser i arabiska

På utbildning.se hittar du kurser och utbildningar i arabiska för dig i arbetslivet. Arabiska talas av runt 300 miljoner människor, med flest talare runt Nordafrika och Mellanöstern.

Varför lära sig Arabiska?

Arabiska är ett av de största semitiska och affroasiatiska språken, nära besläktat med andra semitiska språk såsom hebreiska och neo-arameiska. I världen kvalar det in på topplistan över ett av de fem mest talade språken.

Arabisktalande länder

Arabiska talas i bland annat: Egypten, Palestina, Somalia, Förenade arabemiraten, Kuwait, Algeriet, Irak, Jordanien, Mauretanien, Marocko, Saudiarabien, Syrien, Bahrain, Jemen, Libanon, Libyen, Oman, Qatar, Sudan, Tunisien.

Lära sig arabiska språkets varianter

Arabiska talas i många olika varianter, geografiskt fördelade men det är modern standardarabiska som lärs ut i skolor, på universitet, och som används på arbetsplatser, myndigheter och i media.

Arabiska har lånat många ord från andra språk i den islamiska världen. Under medeltiden var arabiska en viktig bärare av kultur i Europa, särskilt inom naturvetenskap, matematik och filosofi. Som ett resultat har många europeiska språk också lånat många ord, speciellt inom vetenskapen. Bland annat kommer lånorden algebra, alkali ursprungligen från arabiskan. Att lära sig arabiska gör att du förstår det inflytande som språket haft på språkutvecklingen i Medelhavsområdet, bland annat inom spanska, portugisiska och på Sicilien. Detta beror både på närheten mellan europeiska och arabiska civilisationer och av det 700-åriga muslimska styret på den iberiska halvön.

Arabiska har också lånat ord från flera språk, bland annat hebreiska, persiska och syrianska under de första århundradena, turkiska under medeltiden och samtida europeiska språk i modern tid. Arabiska är koranens språk och är ofta förknippat med islam, men det talas kristna, Mizrahi judar och irakiska Mandaeans.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨