Visar 1-25 av 48 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 48 träffar
1
2

Mer om Kurser i affärsengelska

Cirka 400 miljoner människor har engelska som sitt modersmål. Ungefär lika många använder engelska regelbundet i sin vardag. Att behärska engelska ger dig med andra ord ett försprång inom affärsvärlden.

Engelska är ett västgermanskt språk som påverkats starkt av franska och latin. Det är världens mest spridda språk och ett obligatoriskt ämne i svensk grundskola. För gymnasiestudier krävs godkänt betyg i engelska på samtliga program förutom individuella programmet. Ca 85 % av Sveriges vuxna befolkning säger sig kunna konversera på engelska, vilket placerar Sverige som tvåa i EU efter Nederländerna.

Antal ord i engelskan

Ordförrådet i engelskan är stort, men det är svårt att sätta en specifik siffra på exakt hur stort. Engelskan har ingen språkakademi som kan definierad officiellt accepterade språk, till skillnad från många andra länder. Andra upplagan av Oxford English Dictionary inkluderar över 500 000 uppslagsord. Den tar inte bara in standardspråket i litteratur och tal, nuvarande, föråldrat eller ålderdomligt, utan även det huvudsakliga tekniska ordförrådet och ett stort inslag av dialektalt språk och slang. Svårigheten med att fastställa antalet ord ökar av att nya varianter av engelska framträder.

Exempel på rätt och fel inom affärsengelska:

Dessa sätt att skriva datum på är begripliga i samtliga engelsktalande länder: April 2, 2001, 2 April, 2001 eller 2nd of April, 2001.

De flesta engelsktalande länder räknar tid från 1 till 12. Klockan 13:00 heter 1 PM och klockan 01:00 heter 1 AM.

Vad gäller titlar anses det i många länder oartigt att kalla någon man inte känner väl vid hans eller hennes förnamn. Man använder istället Mr, Mrs, Miss och MS med efternamnet. Är du osäker på när du kan övergå till förnamnet så vänta tills din affärskontakt gör det.

Ska du skiva ett brev på affärsengelska? Tänk då på helheten. Ett snyggt och välstrukturerat brev ökar din trovärdighet hos mottagaren. Artig men kortfattad är bra, undvik krångliga formuleringar och lång ord. Ju lättare brevet är att läsa, desto större är chansen att du får igenom dina idéer.

Utbildning i affärsengelska

Ska du gå en utbildning i affärsengelska finns det flera olika varianter att välja mellan. Du kan läsa en öppen utbildning, vilket innebär att utbildningen har ett bestämt datum och att den är öppen för deltagare från olika företag. Du kan också välja att läsa affärsengelska som en anpassad utbildning, antingen privatundervisning eller som företagsanpassad. Distans är ytterligare ett alternativ. Det passar dig som vill kunna läsa när och var som helst. Du kan också läsa affärsengelska utomlands, i exempelvis England eller USA.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨