Visa utbildning.se som: Mobil

BAS-P / BAS-U Byggarbetsmiljösamordnare

Approvus AB
Kort om utbildningen
1-2 dagar
Nästa tillfälle: Fastställs i offertförfarandet - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

BAS-P/BAS-U i små, medelstora eller större projekt

Vi har ett antal olika upplägg på BAS utbildningar för dig som har rollen eller står inför att ta uppdrag som BAS-P/BAS-U. Utbildningarna syftar till att informera och ge kunskap om hur du bör agera som byggarbetsmiljösamordnare, antingen i små, medelstora eller större projekt.

Arbetsmiljöaspekterna ska, enligt Arbetsmiljölagen, beaktas tidigt i bygg- och anläggningsprojekt. I planeringsstadiet ska byggherren ha utsett en person till byggarbetsmiljösamordnare (BAS-P). 

Utbildning inom ämnesområdet ger dig kunskap om de författningar som finns inom ämnesområdet och du blir väl insatt i vilket ansvar och vilka arbetsuppgifter som omfattas i din roll som byggherre, uppdragstagare eller byggarbetsmiljösamordnare. Du kommer få ökad kunskap om hur du gör riskbedömningar både i ett tidigt skede av projektet samt i utförandeskedet.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildning för dig som är byggherre, projektör, projektledare, byggarbetsledare, arbetsmiljösamordnare eller entreprenör. 

Kursinnehåll

Urval på innehåll för företagsanpassad utbildning.

  • Arbetsmiljölagen
  • Arbetsmiljöföreskrifterna som styr bygg- och anläggningsarbete
  • Arbetsuppgifter som ingår i BAS-P och BAS-U
  • Byggherrens ansvar och arbetsuppgifter
  • BAS-P:s ansvar och arbetsuppgifter
  • Vilka lagar, direktiv och föreskrifter man behöver följa
  • Riskbedömningar och arbetsmiljöplan
  • Praktiska redskap för arbetet som BAS-P
  • Erfarenheter från övningar och diskussioner om arbetsmiljöarbetet
  • Arbetsmiljökrav i upphandling, upphandling BAS-P/U

Kursledare

Vi anlitar flera föreläsare inom ämnesområdet för byggarbetsmiljö.

Katarina Brofalk, JKB Projektutveckling AB

Konsult med mångårig erfarenhet från arbete som Arbetsmiljö/Miljö/Kvalitetschef i olika företag med verksamhet i hela Skandinavien. Är erfaren föreläsare och föredragshållare inom såväl BAS-P/U som andra arbetsmiljöutbildningar samt i egna ledningssystem på byggarbetsplatser.

Marcus Gunnarsson Skoog, Gunnarsson Skoog Consulting AB
Konsult med mångårig erfarenhet från beställare-, konsult- och entreprenadledet. Marcus har arbetat som Kvalitets- och Miljöchef på internationellt bolag samt inom KMA och hållbarhet i byggbranschen. Han är erfaren föreläsare inom BAS-P och BAS-U samt inom Miljö och Hållbarhet och har dessutom egen praktisk erfarenhet som byggarbetsmiljösamordnare. Marcus har också arbetat i flertalet entreprenader som miljöcertifierats inom Miljöbyggnad, BREEAM, LEED och Svanen.   

Roger Anneling, Anneling Tobin Consult AB

Konsult och utbildare inom bygg- och fastighetsbranschen. Roger hjälper, på konsultbasis, företag i hela landet att identifiera och bevaka förändringar i relevant lagstiftning och är därmed väl förtrogen med svensk lagstiftning. Vidare så har Roger under flera år föreläst för små- och stora företag inom ämnet byggarbetsmiljö.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BAS-P / BAS-U Byggarbetsmiljösamordnare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Approvus AB

Liten med muskler – vi är det lilla företaget men stora på kunskapsförmedling

KA och sakkunniga enligt PBLSom enda utbildningsföretag kan vi erbjuda utbildningar inför certifiering inom samtliga sakkunnigområden enligt PBL och för kontrollansvariga. Vi har förberedande utbildningar inför ny- eller omcertifiering inom områdena: Kontrollansvariga, KA Energiexpert, CEX Sakkunnig funktionskontrollant, OVK Sakkunnig inom...


Läs mer om Approvus AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Approvus AB

Katrinebergsgatan 19
504 39 Borås

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera BAS-P / BAS-U Byggarbetsmiljösamordnare!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BAS-P / BAS-U Byggarbetsmiljösamordnare från Approvus AB, fyll i dina uppgifter: