Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Kontrollansvarig uppdatering

Approvus AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-12-06 - Borås
Borås, Distans, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Umeå
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Borås
4 800 SEK
2022-12-06

Stockholm
4 800 SEK
2023-01-17

Umeå
4 800 SEK
2023-02-07

Malmö
4 800 SEK
2023-02-14

Kursbeskrivning

Förberedande utbildning inför omcertifiering

Ha koll på ditt certifikats giltighetstid

Ditt certifikat som kontrollansvarig är giltigt i fem år. I god tid innan giltighetstiden löper ut är det läge att förbereda och ansöka om omcertifiering. Vår utbildning ger dig kunskap om nyheter i våra byggregler samt, för dig som står inför en omcertifiering, goda förutsättningar att klara tentamen. Dagen avslutas med den förenklade tentamensskrivningen omfattande 2 timmar.

Krav för förenklad kompetensprövning

För att du ska få skriva den förenklade och kortare tentamen på 2 timmar inför din omcertifiering måste du uppfylla kraven i Boverkets föreskrift BFS 2011:14 KA 4 § 12. Du har rätt att skriva det förenklade förnyelseprovet om du har arbetat i väsentlig omfattning, det vill säga att du har haft några större eller ett tiotal mindre projekt under de 5 åren. Uppnår du inte kravet för arbete i väsentlig omfattning behöver du istället skriva ett nytt grundprov, vilken är på 4 timmar. Är du osäker på vad som gäller för dig rekommenderar vi att du kontaktar ditt certifieringsföretag för besked.

Erfarna kursledare

På alla våra utbildningar för kontrollansvariga anlitar vi föreläsare som själva har lång erfarenhet som KA, både i små och stora projekt.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ska ansöka om omcertifiering som kontrollansvarig, men också till dig som är i behov av uppdaterade kunskaper i bygglagstiftning och kontrollplaner. Vi vänder oss till kontrollansvariga, sakkunniga, arkitekter, tekniska konsulter, entreprenörer, bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer.

Kursinnehåll

  • Nyheter i PBL och BBR
  • Nyheter i övriga lagar, förordningar och föreskrifter
  • Pågående regelarbete hos myndigheter
  • Tentamen för omcertifiering
    (förenklad kunskapsprövning omfattande 2 timmar)

Upplägg

Utbildning kl 08.30 – 14.30.

Tentamen kl 15.00 – 17.00.

Investering

All kursdokumentation ingår samt en gratis testperiod av Pecar E-plan där du får registrera max 3 KA-uppdrag utan tidsbegränsning. Tid för tentamen ingår.

Kursledare

Vi anlitar två föreläsare till våra utbildningar för kontrollansvariga. Du träffar någon av dem på den kurs du är bokad på.

Roger Anneling, Anneling Tobin Consult AB

Konsult och utbildare inom bygg- och fastighetsbranschen. Roger hjälper, på konsultbasis, företag i hela landet att identifiera och bevaka förändringar i relevant lagstiftning och är därmed väl förtrogen med svensk bygglagstiftning.

Anders Grimmer, Byggnadskvalitet AB

Konsult i byggbranschen sedan år 2000 och är verksam som projekt/byggledare och kontrollansvarig. Pågående projekt är bland annat som KA för bostadsprojekt samt projekt Slussen. Anders har även arbetat som projekteringsledare, byggledare och besiktningsman.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kontrollansvarig uppdatering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sten Moberg

Approvus AB

Liten med muskler – vi är det lilla företaget men stora på kunskapsförmedling

KA och sakkunniga enligt PBLSom enda utbildningsföretag kan vi erbjuda utbildningar inför certifiering inom samtliga sakkunnigområden enligt PBL och för kontrollansvariga. Vi har förberedande utbildningar inför ny- eller omcertifiering inom områdena: Kontrollansvariga, KA Energiexpert, CEX Sakkunnig funktionskontrollant, OVK Sakkunnig inom...


Läs mer om Approvus AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Approvus AB

Katrinebergsgatan 19
504 39 Borås

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kontrollansvarig uppdatering från Approvus AB, fyll i dina uppgifter: