Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Kontrollansvarig uppdatering

Approvus AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-05 - Sundsvall
Borås, Stockholm, Sundsvall
Kommande starter
Sundsvall
4 800 SEK
2020-11-05

Kursbeskrivning

Förberedande utbildning inför omcertifiering

Ha koll på ditt certifikats giltighetstid

Ditt certifikat som kontrollansvarig är giltigt i fem år. I god tid innan giltighetstiden löper ut är det läge att förbereda och ansöka om omcertifiering. Vår utbildning ger dig kunskap om nyheter i våra byggregler samt, för dig som står inför en omcertifiering, goda förutsättningar att klara tentamen. Dagen avslutas med den förenklade tentamensskrivningen omfattande 2 timmar.

Krav för förenklad kompetensprövning

För att du ska få skriva den förenklade och kortare tentamen på 2 timmar inför din omcertifiering måste du uppfylla kraven i Boverkets föreskrift BFS 2011:14 KA 4 § 12. Du har rätt att skriva det förenklade förnyelseprovet om du har arbetat i väsentlig omfattning, det vill säga att du har haft några större eller ett tiotal mindre projekt under de 5 åren. Uppnår du inte kravet för arbete i väsentlig omfattning behöver du istället skriva ett nytt grundprov, vilken är på 4 timmar. Är du osäker på vad som gäller för dig rekommenderar vi att du kontaktar ditt certifieringsföretag för besked.

Erfarna kursledare

Du ledsagas under utbildningsdagarna av en av våra erfarna kursledare som själva är certifierade med kontinuerliga uppdrag som KA, både i små och stora projekt.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ska ansöka om omcertifiering som kontrollansvarig, men också till dig som är i behov av uppdaterade kunskaper i bygglagstiftning och kontrollplaner. Vi vänder oss till kontrollansvariga, sakkunniga, arkitekter, tekniska konsulter, entreprenörer, bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer.

Kursinnehåll

  • Nyheter i PBL och BBR
  • Nyheter i övriga lagar, förordningar och föreskrifter
  • Pågående regelarbete hos myndigheter
  • Tentamen för omcertifiering
    (förenklad kunskapsprövning omfattande 2 timmar)

Upplägg

Utbildning kl 08.30 – 14.30.

Tentamen kl 15.00 – 17.00.

Investering

I priset ingår all kursdokumentation och tid för tentamen. Du får också möjlighet att gratis testa ett abonnemang på Pecar E-plan i sex månader för max 4 projekt (värde 1 500 kr).

Erbjudande

Har du eller ska du gå en certifieringsutbildning hos oss under 2020? Då kan du ta del av vårt erbjudande att gå en vidareutbildning till ett rabatterat pris. Välj bland våra utbildningar inom bland annat byggregler, byggjuridik, byggarbetsmiljö, kontrollplaner och frågor som berör lov- och byggprocessen. Kontakta oss för mer information.

Kursledare

Vi anlitar två föreläsare till våra utbildningar för kontrollansvariga. Du träffar någon av dem på den kurs du är bokad på.

Roger Anneling, Anneling Tobin Consult AB

Konsult och utbildare inom bygg- och fastighetsbranschen. Roger hjälper, på konsultbasis, företag i hela landet att identifiera och bevaka förändringar i relevant lagstiftning och är därmed väl förtrogen med svensk bygglagstiftning. Roger är certifierad kontrollansvarig och har kontinuerligt varierande uppdrag som KA.

Anders Grimmer, Byggnadskvalitet AB
Konsult i byggbranschen sedan år 2000 och är verksam som projekt/byggledare och kontrollansvarig. Pågående projekt är bland annat som KA för bostadsprojekt samt projekt Slussen. Anders har även arbetat som projekteringsledare, byggledare och besiktningsman.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kontrollansvarig uppdatering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Approvus AB

Approvus AB

Liten med muskler – vi är det lilla företaget men stora på kunskapsförmedling

KA och sakkunniga enligt PBLSom enda utbildningsföretag kan vi erbjuda utbildningar inför certifiering inom samtliga sakkunnigområden enligt PBL och för kontrollansvariga. Vi har förberedande utbildningar inför ny- eller omcertifiering inom områdena: Kontrollansvariga, KA Energiexpert, CEX Sakkunnig funktionskontrollant, OVK Sakkunnig inom...


Läs mer om Approvus AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Approvus AB

Katrinebergsgatan 19
504 39 Borås

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kontrollansvarig uppdatering från Approvus AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Kontrollansvarig uppdatering!

Liknande utbildningar