Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Reportage kopplat till arrangören
  • = Film
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-29 av 29 träffar
 

Mer om Lagerutbildning

Arbetar man som lagerarbetare, så varierar arbetsmiljö, arbetsuppgifter, arbetsorganisation och hjälpmedel mycket. Detta eftersom lagerarbeten finns inom så många olika områden, allt från industri till detaljhandel, vilket gör att man kan hantera det mesta mellan bildelar och livsmedel. Ofta består arbetskläderna av skyddshjälm och hörselskydd, arbetar man i kylrum så krävs även varma skyddskläder.

Inte sällan kombineras lagerarbetet med andra uppgifter, exempelvis montering och försäljning. Inte heller truckkörning är ovanligt och på större industrier kan lagerarbetaren köra travers, som är en slags kran.

På vissa lager arbetar varumottagare på en avdelning som ta emot varor. De som levererar varorna kallas för orderexperter. Lagerchefen är arbetsledare och sköter bland annat planering, scheman kostnadsfrågor, personalfrågor och rekrytering.

Som terminalarbetare och lagerarbetare är det viktigt att ha god fysik, eftersom tunga lyft kan ingå i arbetet. Ordningssinne och att vara serviceinriktad är också bra egenskaper om man vill arbeta inom lager.