Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Entreprenadbesiktning

Approvus AB
Kort om utbildningen
2 dagar
9 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-18 - Borås
Borås, Stockholm
Kommande starter
Borås
9 800 SEK
2020-11-18

Kursbeskrivning

Kunskap i byggjuridik – nyckeln till lyckade besiktningsuppdrag

Som besiktningsman har du ett stort ansvar där såväl din tekniska som juridiska kompetens väger tungt. Du ska ha ett objektivt förhållningssätt och använda dig av parternas avtal som grund i utförandet av uppdraget. Med vår utbildning får du kunskap om regelverk för entreprenadbesiktningar för att du ska få den byggjuridiska kompetens som krävs på vägen mot ett lyckat besiktningsuppdrag. Ska du bli certifierad besiktningsman så är utbildningen förberedande inför tentamen.

Syftet med utbildningen

Du får, efter genomgången utbildning, kunskap om regelverk för entreprenadbesiktningar.

Utbildning ger dig grunderna för hur avtal ingås, tillämpas och tolkas. Vi går igenom de standardavtal, leveransbestämmelser, entreprenadkontrakt med mera som tillämpas av branschen. Vidare behandlas konsumenttjänstlagen med avseende på småhusentreprenader. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som har viss erfarenhet från byggprocessen, till exempel som beställare, entreprenör, projektledare, kontrollansvarig eller besiktningsman. Utbildningen riktar sig till dig som ska ta uppdrag som besiktningsman, oavsett om du ska bli certifierad eller inte. Det ställs inga specifika krav på förkunskaper för att gå utbildningen, men däremot finns särskilda krav för att kunna bli certifierad besiktningsman. Avser du att bli certifierad ska du, innan du anmäler dig till utbildning, ta en kontakt med ett certifieringsföretag för att stämma av vad som gäller för just dig.

Kursinnehåll

Entreprenadjuridik

  • AB, ABT, ABK, ABM
  • Avtalslagen
  • Köplagen
  • Konsumentköplagen
  • ABS, AMA
  • Byggregler och ledningssystem

Besiktning

  • AB, ABT och ABS
  • Genomgång besiktningsexempel
  • Genomgång besiktningsmallar

Tentamen (för dem ska bli certifierade)

Upplägg

Dag 1: kl 09.00 – 17.00

Dag 2: kl 08.00 – 14.00. Tentamen: kl 14.30 – 17.30

Kursledare

Dennis Andersson, Accent VVS-konsult Byggjuridik AB
Kontrollansvarig, VVS-ingenjör och byggjurist. Arbetar med utbildning inom teknik och juridik. Dennis har erfarenhet av uppdrag som kontrollansvarig, utförande av besiktningar, projektering och utredningar. Han gör också sakkunniguppdrag inom tekniska tvister åt försäkringsbolag och jurister/advokater.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadbesiktning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Approvus AB

Approvus AB

Liten med muskler – vi är det lilla företaget men stora på kunskapsförmedling

KA och sakkunniga enligt PBLSom enda utbildningsföretag kan vi erbjuda utbildningar inför certifiering inom samtliga sakkunnigområden enligt PBL och för kontrollansvariga. Vi har förberedande utbildningar inför ny- eller omcertifiering inom områdena: Kontrollansvariga, KA Energiexpert, CEX Sakkunnig funktionskontrollant, OVK Sakkunnig inom...


Läs mer om Approvus AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Approvus AB

Katrinebergsgatan 19
504 39 Borås

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Entreprenadbesiktning från Approvus AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Entreprenadbesiktning!

Liknande utbildningar