Diplomerad StressCoach

Schill Coaching AB, Distans (+1 orter)
Längd
9 månader
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Längd
9 månader
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Från 18 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Distansutbildning Diplomerad Stresscoach

Du som vill arbeta med att förhindra, förebygga och lindra negativ stress. Antingen i rollen som extern konsult eller som en intern resursperson. Kostnaderna för psykisk ohälsa stiger dramatiskt i samhället och många organisationer är intresserade av att få hjälp med detta.
 

Mål och syfte

Utbildningen syftar till att ge kursdeltagaren grundläggande kunskaper och kompetens om stress och psykisk ohälsa. Tonvikten läggs dock sedan på hur man kan arbeta stressförebyggande genom Mental Träning, Mindfulness och Coaching. Utbildningen ger deltagaren förståelse för och tillgång till konkreta verktyg. Godkänd utbildning gör deltagaren till Diplomerad Stresscoach. 

Bedömning

För diplomering krävs godkända inlämningsuppgifter, loggbok samt klientarbeten.

Deltagarstöd

Kursdeltagaren får en personlig handledare som ger kontinuerlig feedback på inskickade uppgifter samt finns tillgänglig via mail under hela studietiden. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Hör gärna av er för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Starta när du vill

  • Onlineutbildning
  • Distans

Referenser

1. Hur upplevde du kvaliteten på kursen? Kändes upplägget seriöst?
Svar: Jag tycker att kvaliteten var mycket god och upplägget seriöst och gediget. Det fanns även utrymme att sätta sin egen prägel på arbetet, då frågorna som ställdes var ganska öppna.

2. Vet att tiden är individuell men hur många timmar/dagar/veckor tog kursen?
Svar: Jag studerade kursen från februari – december 2017 med ett längre sommaruppehåll under juli-augusti. Ofta la jag minst en timme om dagen i veckorna, ibland mer – någon gång mindre.

Riktmärket från Gregor Schill var att kursen behövde ta minst 9-10 månader (för att det man lär sig ska ha tid att sjunka in tänker jag – detta är ju inte ett korvstoppningsämne precis J). Så jag lät det hela få ta den tid det tog. Men, jag la mig vinn om att göra något varje dag, även om det ”bara” handlade om att hinna läsa någon enstaka sida. På det sättet betade jag av kapitel för kapitel och besvarade fråga för fråga. Jag höll också min prestationsnivå på en dräglig nivå genom att öva på att ”inte läsa för mycket i ett svep”. Det var ett angenämt sätt att studera, som också bidrog till att jag förkovrade mig lite extra i olika delar under resans gång.

3. Har du via kursen fått tillräckligt med verktyg för att kunna arbeta som stresscoach?
Svar: Ja, jag tycker absolut att jag fått tillräckligt med verktyg.

4. Har den lett till jobb för din del?
Svar: Jag arbetar som mellanchef i ett tjänsteproducerande företag, vilket i praktiken innebär att jag löpande i min arbetsvardag använder det jag lärt mig hela tiden. Särskilt nyttigt är det i kontakten med mina chefer över mig – men jag har också personal som är stressdrabbad i olika stadier. Någon som varit på väg in i väggen, någon där vi arbetar med rehabilitering och upptrappning och att förstå sina egna reaktioner på de yttre kraven och så de som pendlar mellan skadliga och normala stressreaktioner. Detta kan jag prata hur mycket som helst om... men...

...mitt syfte med utbildningen var dock framförallt två saker;
· Egenkunskap- och terapi; precis som du beskriver, så har även jag varit drabbad av stressrelaterad, negativ, belastningsproblematik och denna utbildning var ett sätt att lära sig mer om området. Som bonus har jag upplevt den som oerhört bekräftande av sådant som jag handgripligen upplevt och känt. Och bara detta har varit värt hela kursen och all tid som jag lagt ner. :)
· Framtidsinriktad; även jag har tankar och planer på att omsätta denna erfarenhet till att hjälpa andra. 

5. Var handledaren tillgänglig hela tiden? Fick du det stöd du behövde?
Svar: Ja, jag fick det stöd jag behövde. Om min handledare var tillgänglig ”hela tiden” är ju dock en ganska subjektiv angivelse. J Men min upplevelse är, att jag alltid inom rimlig tid fått svar på mina frågor och återkoppling på mina uppgifter. Jag har hela tiden känt tillgänglighet, närvaro och en öppen dialog. Men, som med all annan dialog så kräver den kommunikation åt båda håll. Så, om jag någon gång tyckt att något ”dröjt” har jag helt enkelt frågat – och då snabbt fått svar.

Sagt av kursdeltagare

Tusen tack för bra och lärorik kurs! Jag läser fortfarande stundtals i flera av böckerna jag fick i samband med kursen för att både underhålla och påminna om viktig information, kunskap, förhållningssätt och verktyg att jobba med både för mig själv och andra. Bra upplägg och kursen täcker alla delar man vill att den ska täcka! Snyggt jobbat av er!
Vi hörs säkert igen framöver för fler utbildningar!

Allt gott!

Bästa hälsningar

Johanna

Innehåll

Litteraturlisa, ingår i kursavgiften:

Diplomerad StressCoach

• Stress och den nya ohälsan – Peter Währborg
• Träna din inre kondition – Tomas Gunnarsson
• Mindfulness i Vardagen – Ola Schenström
• Coaching med Mental Träning – Lars- Eric Uneståhl & Gregor Schill
• Hjärnstark – Anders Hansen
• Coaching – vad, varför, hur – Susann Gjerde

Målgrupp

Du som vill arbeta med att förhindra, förebygga och lindra negativ stress. Antingen i rollen som extern konsult eller som en intern resursperson. Kostnaderna för psykisk ohälsa stiger dramatiskt i samhället och många organisationer är intresserade av att få hjälp med detta.

Upplägg

Teoretiska studier kombineras med praktisk tillämpningsträning. Detta innebär att litteraturstudier sammanfattas och reflekteras över i inlämningsuppgifter som skickas in till kurshandledaren. Dessutom ska en egen process i Mental Träning och Mindfulness genomföras och dokumenteras. Slutligen ska minst två klientarbeten á minst 5h vardera genomföras och utvärderas.

l

Investering

18.500:-. För företag tillkommer moms. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad StressCoach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Anders Larsson
03 dec 2019
Distansutbildning ör det är som bäst

Så bekvämt att studera på distans. Riktigt bra upplägg med den senaste litteraturen och egen handledare som svarar på frågor och stöttar då ma gör praktik

5/5
Greta Karlsson
03 dec 2019
Så givande

En otroligt välorganiserad och givande utbildning. Bekvömt att läsa på distans. Bra att litteraturen utgick från böcker och inte från dator. Jag har fått nya uppgifter på mitt ...

Visa mer
Schill Coaching AB
Storgatan 3
411 24 Göteborg

Schill Coaching AB:s kärnverksamhet består av utbildningar och individuella program inom coaching, mental träning, Prestationspsykologi  och ledarskap. Vi erbjuder internationella certifieringutbildningar, diplomutbildningar, öppna och interna kurser samt skräddarsydda lösningar. Dessutom arrangeras seminarier och utbildningar med den kände danske terapeuten och...

Läs mer om Schill Coaching AB och visa alla utbildningar.

Highlights