Föreläsning: Äldreomsorg; Att möta människor med neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar.

Quam Utbildning AB, Rikstäckande
Längd
Omfattning bestäms i samråd med kund
Nästa kurstillfälle
Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
Omfattning bestäms i samråd med kund
Nästa kurstillfälle
Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Denna föreläsning vänder sig till alla som arbetar inom äldreomsorgen.

Syftet med föreläsningen är att ge kunskap om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar samt samsjuklighet. Syftet är också att deltagarna ska få en ökad förståelse för hur aktuella funktionsnedsättningar påverkar de kognitiva funktionerna och hur svårigheterna kan bli mer synliga med ökad ålder. Utbildningen innehåller tips om arbetsmetoder och strategier för att hjälpa individen kompensera för aktuella svårigheter.

Innehållet i föreläsningen bestäms i samråd med kund men kan innehålla en genomgång av flera av de neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningarna. Vi tittar på forskning gällande varje funktionsnedsättning kopplat till åldrande. Vi tittar på frekvens och vi går igenom hur yttringar av respektive funktionsnedsättning kan misstolkas som tecken på demens. Vi tittar också på hur vissa av de aktuella funktionsnedsättningarna ökar risken för demens.

Vi kan också ta upp de kognitiva funktioner som påverkas när man har en neuropsykiatrisk eller psykisk funktionsnedsättning eller demens och tittar på strategier för att kompensera för svårigheterna.

Vi kombinerar gärna teoretisk föreläsning med film, boktips, reflektion och diskussion. Vår erfarenhet är att när man har varierade former i föreläsningar skapas större förutsättningar för ett aktivt deltagande och inlärningsprocessen blir mer effektiv.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

All personal som arbetar inom äldreomsorg eller i andra yrkesutövningar möter äldre personer.

Kursinnehåll

Kursinnehållet anpassas efter kundens önskemål

Video

Fortsatta studier

Quam Utbildning AB har en omfattande webbutbildning i ämnet.

Upplägg

Upplägg bestäms i samråd med kund.

Tid & plats

Quam Utbildning AB kan hålla föreläsningar i hela landet. Kontakta oss för att diskutera upplägg.

Investering

Pris beror på längd på föreläsning och antal deltagare. Kontakta oss på Quam Utbildning AB för offert.

Kursens mål

Syftet med föreläsningen är att ge kunskap om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar samt samsjuklighet. Syftet är också att deltagarna ska få en ökad förståelse för hur aktuella funktionsnedsättningar påverkar de kognitiva funktionerna och hur svårigheterna kan bli mer synliga med ökad ålder. Utbildningen innehåller tips om arbetsmetoder och strategier för att hjälpa individen kompensera för aktuella svårigheter.

Kursledare

ANNE LUNDIN

Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979. 15 av de åren har jag arbetat som enhetschef och sedan 1997 har fokus legat på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistens, anhörigvårdare och ledsagare.

Sedan 2005 arbetar jag som konsult med handledningar och utbildningar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom företaget Anne Lundin Neuropsykiatriutbildning AB.

Mellan 2010 och 2018 hade jag ett avtal med Norrköpings kommun gällande utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar omfattande sex heldagar och med åtta efterföljande handledningstillfällen. Under de åtta åren genomgick drygt 1 200 personer utbildningen. Från 2019 till 2023 har jag ett avtal med Göteborgs stad gällande en fördjupningsdag om autism med efterföljande tredagars metodutbildning.

Förutom mina uppdrag gällande handledningar och utbildningar arbetar jag extra som personlig assistent åt en kvinna med autism.

När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

CAMILLA JOHANSSON

Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 2003. Främst som metodutvecklare och enhetschef inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt psykiska funktionsnedsättningar och/eller samsjuklighet.

Jag har arbetat som boendestödjare, samordnare, metodutvecklare och enhetschef inom korttidsverksamhet för barn och unga, lägerverksamhet, gruppbostad och servicebostad. Sedan 2015 arbetar jag mot målgruppen personer med psykiska funktionsnedsättningar och/eller samsjuklighet.

Genom åren har jag bland annat hållit föreläsningar på stödpedagogutbildningen i Göteborg samt för personalgrupper inom socialpsykiatrin i rollen som metodutvecklare.

Utbildningsmässigt är jag beteendevetare med inriktning psykologi och har även kompletterat med autismspektrum, 60 poäng, på Växjö Universitet.

Examen, diplom m.m.

Vid önskemål kan intyg om deltagande i föreläsning lämnas.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Föreläsning: Äldreomsorg; Att möta människor med neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Olga, hemtjänsten
24 dec 2021

Användbart innehåll med handfasta råd som kommer att vara till praktisk nytta. Hade önskat ett lite lugnare tempo då jag har svårt att ta in så mycket info på en gång

5/5
Rut, undersköterska äldreboende
24 dec 2021

Rolig och intressant utbildningen. Jag lärde mig mycket nya saker.

5/5
Tilda, hemtjänsten
23 dec 2021
Toppendag!

Som vikarie inom hemtjänsten var det här en väldigt givande föreläsning med massor av ny kunskap. Tack!

Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner, samsjuklighet, samverkan och samverkansmodeller. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi också erbjuda onlineföreläsningar och webbutbildningar om LSS, IBIC, medvetet bemötande och anhörigskap. Vi vänder...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights