Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Personalchefsutbildning

Personalchefsutbildning. Dessa kurser är till för dig som vill utbilda dig till personalchef eller som redan idag är personalchef och vill vidareutvecklas. Med en personalchefsutbildning får du en helhetsbild av dina ansvarsområden som personalchef.
Filtrera efter
Utbildningsform
Kategori
Plats
Visa alla filter
Visar 1-25 av 68 träffar
1
2
3
Annonser

Populära ämnen

Populära platser

Reportage inom

Mer om personalchefsutbildningar

Som personalchef har du ansvar för personal/HR. Du har förmodligen stort intresse för människor och en massa engagemang. Det ställs mycket krav på dig och ditt arbetsområde då du ska ha kunskaper kring organisationen, olika regelverk och kunna ta strategiska beslut kring affärsutveckling. Ditt främsta ansvar är ofta personalfrågor och du behöver kunskaper kring rekrytering, trivsel, utveckling och uppsägningar. Med en personalchefsutbildning får du konkreta kunskaper som du har nytta av i ditt arbete, och du får jobba fram strategier som tydligt stämmer överens med ditt företags mål och visioner. Du får de HR-verktyg som krävs och får exempelvis lära dig praktiska juridiska frågor som arbetsrätt eller hur du ska agera i din roll som ledare.

Varför bör man gå en personalchefsutbildning?

Oavsett om du är verksam eller ska bli personalchef på din arbetsplats krävs rätt kompetens. En personalchefsutbildning ger dig bredd och effektiva verktyg, men i vårt moderna samhälle krävs ständigt nya kunskaper inom HR. Vad som gäller idag kan vara föråldrat om fem år, därför kan en uppdatering inom HR passa även för dig som är verksam HR-chef idag. Nya kunskaper påverkar din arbetsplats positivt, då den gör dig tryggare och kan få dina anställda att trivas bättre på jobbet.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En personchefsutbildning är till för dig som vill utbilda sig till personalchef eller som redan idag är personalchef och vill utvecklas i din roll.

Olika typer av utbildningar

  • HR- eller personalchef
  • Personalvetare
  • Ledarskap


Vanligt innehåll för personalchefsutbildning

  • HR-chefs roll
  • Ledarskap och coaching
  • Rekrytering och intervjumetodik
  • Ekonomi
  • Arbetsrätt
  • Arbetsmiljö
  • Verktyg för HR-chef


Ett vanligt upplägg

Plats: En personalchefsutbildning kan vara öppen eller företagsanpassad. Antingen utförs kursen på plats hos utbildaren eller är företagsanpassad hos ert företag. Vissa utbildningar går även att läsa på distans och då kan du läsa kursen på valfri plats.

Format: En utbildning varvas många gånger med både teori och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning kan vara mellan en dag till en vecka, vilket beror helt på omfattning. Det går även att läsa en del kurser på distans genom e-learning. Då läser du kursen i din egen takt.