Försäljningschef: Operativ Säljledning

Längd
4 dagar
Pris
34 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 maj, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
4 dagar
Pris
34 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 maj, 2023 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Från 34 200 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Värdebaserad försäljning - kurs med Mindit - The House of Sales

Operativ Säljledning

EN CHEF MÅSTE du följa. En ledare vill du följa. Ledarskap är ett förhållningssätt, inte en position. Att vara en säljchef som medarbetarna har förtroende för, ser upp till och respekterar är inte helt lätt. Ledarskap är ett hantverk som kräver både kunskap och praktisk förmåga. Det gäller att styra, engagera och inspirera medarbetarna till att prestera optimalt. Säljledning handlar om företagets och säljledarens förmåga att leda teamet och driva resultatet framåt.

Om säljchefsprogrammet

MED OSS FÅR du verktygen och metoderna för att än mer framgångsrikt och effektivt kunna leda ditt säljteam mot nya höjder.
Det kommer alltid finnas mer att göra än vad det finns tid, vilket innebär att säljchefens förmåga att prioritera och välja bort mindre viktiga tidstjuvar är avgörande för dennes och teamets effektivitet och resultat. Operativ säljledning är ett program som hjälper dig att tydliggöra rollen, ansvar och säljchefens nyckelarbetsuppgifter, dvs. målstyrning, kundbashantering, det situationsanpassade ledarskapet, teammöten och effektiva sambesök. Målet med programmet är att utveckla dig som säljledare, för att du i din tur ska lyckas göra säljarna bättre, vilket är den absolut viktigaste nyckeln för ett framgångsrikt resultat.

”Jag kan verkligen rekommendera utbildning ”Operativ säljledning” som givit mig både tips och konkreta verktyg för att utveckla mig själv och mina arbetsmetoder. Jag fick tid för reflektion och diskussion med andra i liknande situation, vilket gav mig värdefulla insikter om mina styrkor och vad jag behöver utveckla för att bli en så komplett ledare som möjligt.”

NICKLAS HÄLLSTRÖM, FÖRSÄLJNINGSCHEF SF MEDIA

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

9 maj, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

5 september, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

Kontakta oss för eget upplägg

 • Företagsanpassad utbildning
 • Distans

Målgrupp

KURSEN VÄNDER SIG till dig som leder eller ska börja leda ett säljteam inom B2B och B2C försäljning. De flesta som går kursen är försäljningschefer, försäljningsdirektörer, Vd, affärsområdeschefer, regionchefer eller teamledare.

Kursinnehåll

De tre viktigaste delarna ur innehållet

Målstyrning & kundbashantering.

100 KNACK GER 10 snack som ger 1 tjack. Försäljning är mycket av ett ”numbers game”; ju fler vi träffar desto större chans till affär. Men något som är minst lika viktigt är kvalitén på det vi gör och vilka vi prioriterar att bearbeta, dvs. valet av kundfokus och säljchefens förmåga att målstyra och hjälpa sina säljare att prioritera rätt. I denna utbildning hjälper vi dig som säljchef att skapa tydlighet kring fokus och prioriteringar, vilket kommer öka ditt teams aktivitetsnivå, motivation och i slutändan resultat.

Situationsanpassat ledarskap

EN AV SÄLJCHEFENS viktigaste uppgifter är att skapa förutsättningar för ett motiverat team som ständigt utvecklas. Det är en konst att hantera människor och chefens samtal är avgörande för din och gruppens framgång. Det situationsanpassade ledarskapet handlar om att du kan anpassa din ledarstil efter person och situation. En mogen och erfaren medarbetare behöver inte instrueras medan en helt ny person kan behöva vägledning och instruktioner. I denna utbildning hjälper vi dig som säljchef att finna balans mellan en stödjande och styrande ledarstil, vilket handlar om att vara flexibel och kunna bemästra de olika samtalsverktygen såsom coachning, feedback, delge beslut, tillsägelse och att delegera.

Sambesök & teammöten.

EN BRA TRÄNARE lämnar inte sina spelare när det är match, tränaren står bredvid och observerar, peppar, coachar och ger feedback på det som händer. Ett operativt säljledarskap handlar om att vara nära affären. Säljteammöten och sambesök är operativa forum där du som säljchef har möjlighet att se hur dina säljare presterar, vilket är avgörande för hur du på bästa sätt ska styra, coacha och lyfta ditt team och dina säljare.  

Ur innehållet

 • Säljchefen - roll, ansvar och förväntningar
 • Säljchefens 4 nyckelarbetsuppgifter
 • Att leda utifrån säljprocessen
 • Målstyrning och målsamtal
 • Utvecklande sambesök med konstruktiv feedback
 • Effektiva teammöten - struktur för att driva mot resultat
 • Chefens samtal - de olika samtalstyperna
 • Personkemi - konsten att få med sig individ och grupp
 • Frågemetodik och konsten att lyssna
 • Det coachande ledarskapet - samtal för förståelse och motivation
 • Konstruktiv feedback - att ta och ge feedback för förstärkning och korrigering
 • Delge beslut - konsten att tydliggöra och stå bakom fattade beslut
 • Tillsägelse - förmågan att framföra kritik på ett konstruktivt sätt
 • Konflikthantering - att förebygga och hantera konflikter
 • Handlingsplan

Video

Upplägg

Företagsanpassad utbildning

VI KAN ÄVEN genomföra denna utbildning som företagsanpassad. Antingen enligt kursbeskrivningen eller anpassat utifrån era behov, mål och utmaningar.

Tid & plats

Kurstider:      09.00-16.00 (kom gärna vid 08.30 för en lätt frukost)
Lunch:           ca. kl. 12.00-12.45 (lunchbuffé ingår)
Plats:             Convendum Stockholm

Vänligen kontakta oss för exakta datum.

Kursledare

Maritha Holmberg - Utbildare på Mindit - The House of SalesUTVECKLING AV BÅDE MÄNNISKOR OCH FÖRETAG är det som driver Maritha i hennes roll som utbildare. Med 30 års erfarenhet av försäljning har hon även under 25 år av dessa haft en ledande position inom Learning & Development. Maritha utmanar och coachar individer till att skapa en verklig förändring som leder till positiva resultat.

I sina olika roller, både som entreprenör och anställd, har Maritha fått en bred insikt i många olika branscher. Maritha är även ackrediterad inom Insights Discovery, som mäter beteendemönster (ett globalt PTC validerat verktyg av både DNV-GL och BPS). Med över 4 000 utbildningsdagar har Maritha utvecklat människor över hela världen och hon har arbetat både med globala organisationer och mindre företag. Maritha har coachat ledare och säljare på samtliga nivåer och är specialiserad inom försäljning, ledarskapsutveckling, talent management, team-effektivitet och medarbetarengagemang.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Försäljningschef: Operativ Säljledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Robert L
13 dec 2019
Example Import 1

Operativ säljledning: Jag har deltagit på kursen och har bara gott att säga. Vi har blivit utmärkt bemötta och mina förväntningar överträffades.

5/5
Petrus L
11 dec 2019
Example Import 2

Jag deltog i 4-dagars utbildning på Operativ Säljledning. Bemötandet från Camilla och Mikael var mycket välkomnade. Lokalerna, kursmaterial och helheten var top-notch. Jag hade ...

Visa mer
5/5
Daniel H
10 dec 2019
Example Import 3

Jag köpte en plats på den öppna utbildningen operativ säljledning. Jag anser mig ha blivit mycket väl bemött och haft tydlig komminikation samt information inför utbildningen sa...

Visa mer
Mindit – The House of Sales
Convendum Slussen, Katarinavägen 15
116 45 Stockholm Stockholms län

Referenser

Mindit – The House of Sales Vi på Mindit gör en sak, vi utbildar inom försäljning och det gör vi riktigt bra. Det handlar ofta om att utbilda säljare, säljchefer, KAM och ledningsgrupper, men även om att utbilda den övriga...

Läs mer om Mindit – The House of Sales och visa alla utbildningar.

Highlights