Försäljningschef: Operativ Säljledning

Mindit – The House of Sales, i Stockholm (+1 orter)
Längd
4 dagar
Pris
34 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 mars, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
4 dagar
Pris
34 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 mars, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Från 34 200 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Operativ Säljledning

Operativ Säljledning

Att vara en säljchef som medarbetarna har förtroende för, ser upp till och respekterar är inte helt lätt. Ledarskap är ett hantverk som kräver både kunskap och praktisk förmåga. Det gäller att styra, engagera och inspirera medarbetarna till att prestera optimalt. Säljledning handlar om företagets och säljledarens förmåga att leda teamet och driva resultatet framåt.

Om säljchefsprogrammet

Med oss får du verktygen och metoderna för att än mer framgångsrikt och effektivt kunna leda ditt säljteam mot nya höjder. Det kommer alltid finnas mer att göra än vad det finns tid, vilket innebär att säljchefens förmåga att prioritera och välja bort mindre viktiga tidstjuvar är avgörande för dennes och teamets effektivitet och resultat.

Operativ säljledning är ett program som hjälper dig att tydliggöra rollens ansvar och säljchefens nyckelarbetsuppgifter, dvs;

 • målstyrning
 • kundbashantering
 • situationsanpassat ledarskap
 • teammöten
 • effektiva sambesök


Målet med programmet är att utveckla dig som säljledare, för att du i din tur ska lyckas göra säljarna bättre, vilket är den absolut viktigaste nyckeln för ett framgångsrikt resultat.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

13 mars, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

17 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Kontakta oss för eget upplägg

 • Företagsanpassad utbildning
 • Distans

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som:

Leder eller ska börja leda ett säljteam inom B2B och B2C försäljning. De flesta som går kursen är försäljningschefer, försäljningsdirektörer, Vd, affärsområdeschefer, regionchefer eller teamledare.

Kursinnehåll

De tre viktigaste delarna ur innehållet

Målstyrning & kundbashantering.

100 KNACK GER 10 snack som ger 1 tjack.

Försäljning är mycket av ett ”numbers game”; ju fler vi träffar desto större chans till affär. Men något som är minst lika viktigt är kvalitén på det vi gör och vilka vi prioriterar att bearbeta, dvs. valet av kundfokus och säljchefens förmåga att målstyra och hjälpa sina säljare att prioritera rätt.

I denna utbildning hjälper vi dig som säljchef att skapa tydlighet kring fokus och prioriteringar, vilket kommer öka ditt teams aktivitetsnivå, motivation och i slutändan resultat.

Situationsanpassat ledarskap

En av säljchefens viktigaste uppgifter är att skapa förutsättningar för ett motiverat team som ständigt utvecklas. Det är en konst att hantera människor och chefens samtal är avgörande för din och gruppens framgång.

Det situationsanpassade ledarskapet handlar om att du kan anpassa din ledarstil efter person och situation. En mogen och erfaren medarbetare behöver inte instrueras medan en helt ny person kan behöva vägledning och instruktioner. I denna utbildning hjälper vi dig som säljchef att finna balans mellan en stödjande och styrande ledarstil, vilket handlar om att vara flexibel och kunna bemästra de olika samtalsverktygen såsom coachning, feedback, delge beslut, tillsägelse och att delegera.

Ur innehållet

 • Säljchefen - roll, ansvar och förväntningar
 • Säljchefens 4 nyckelarbetsuppgifter
 • Att leda utifrån säljprocessen
 • Målstyrning och målsamtal
 • Utvecklande sambesök med konstruktiv feedback
 • Effektiva teammöten - struktur för att driva mot resultat
 • Chefens samtal - de olika samtalstyperna
 • Personkemi - konsten att få med sig individ och grupp
 • Frågemetodik och konsten att lyssna
 • Det coachande ledarskapet - samtal för förståelse och motivation
 • Konstruktiv feedback - att ta och ge feedback för förstärkning och korrigering
 • Delge beslut - konsten att tydliggöra och stå bakom fattade beslut
 • Tillsägelse - förmågan att framföra kritik på ett konstruktivt sätt
 • Konflikthantering - att förebygga och hantera konflikter
 • Handlingsplan

Video

Upplägg

Företagsanpassad utbildning

Vi kan även genomföra denna utbildning som företagsanpassad. Antingen enligt kursbeskrivningen eller anpassat utifrån era behov, mål och utmaningar.

Tid & plats

Kurstider:      09.00-16.00 (kom gärna vid 08.30 för en lätt frukost)
Lunch:           ca. kl. 12.00-12.45 (lunchbuffé ingår)
Plats:             Convendum Stockholm

Vänligen kontakta oss för exakta datum.

Kursledare

Utveckling av både människor och företag är det som driver Maritha i hennes roll som utbildare.

Med 30 års erfarenhet av försäljning har hon även under 25 år av dessa haft en ledande position inom Learning & Development. Maritha utmanar och coachar individer till att skapa en verklig förändring som leder till positiva resultat.

Kursledare

I sina olika roller, både som entreprenör och anställd, har Maritha fått en bred insikt i många olika branscher. Maritha är även ackrediterad inom Insights Discovery, som mäter beteendemönster (ett globalt PTC validerat verktyg av både DNV-GL och BPS).

Med över 4 000 utbildningsdagar har Maritha utvecklat människor över hela världen och hon har arbetat både med globala organisationer och mindre företag. Maritha har coachat ledare och säljare på samtliga nivåer och är specialiserad inom försäljning, ledarskapsutveckling, talent management, team-effektivitet och medarbetarengagemang.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Försäljningschef: Operativ Säljledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
5/5
Claes S
30 mar 2023

Gick en utbildning i operativ säljledning och är extremt nöjd med både bemötande och innehåll. Hade Maritha Holmberg som kursledare och hon är en föreläsare av världsklass. Kan ...

Visa mer
5/5
Hans G
30 mar 2023

Har precis avslutat en 2+2 dagars utbildning i säljledning. Jag har fått massor av verktyg och förståelse för hur jag kan bli en bättre säljledare. Tempot är högt, utbildningen ...

Visa mer
5/5
Elin N
06 dec 2022

Från start fick vi vägledning, skarpa insikter och verktyg som verkligen gör skillnad i vardagen. Mindit är kunniga, pålästa, nyfikna. De gör det lilla extra som gör skillnad fö...

Visa mer
Mindit – The House of Sales
Convendum Slussen, Katarinavägen 15
116 45 Stockholm Stockholms län

Referenser

Mindit – The House of Sales Vi på Mindit gör en sak, vi utbildar inom försäljning och det gör vi riktigt bra. Det handlar ofta om att utbilda säljare, säljchefer, KAM och ledningsgrupper, men även om att utbilda den övriga...

Läs mer om Mindit – The House of Sales och visa alla utbildningar.

Highlights