Sorgbearbetning - Workshop Egen bearbetning

Svenska Institutet för sorgbearbetning, i Stockholm (+2 orter)
Längd
3 dagar
Längd
3 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Sorgbearbetning Workshop

Kurs i grupp för dig som drabbats av sorger, förluster och förändringar. Utbildningen ger dig tillgång till en konkret metod för att långsiktigt och bestående bearbeta din sorg och smärta – oavsett vad som orsakat den.  

Världens enda evidensbaserade metod
Programmet för Sorgbearbetning är världens enda evidensbaserade metod för bearbetning av sorg och bygger på mer än 40 års beprövade erfarenheter kring vad som hjälper människor i sorg, kris och förändringsprocesser. Metoden utvecklades av John James och Russell Friedman, grundare av The Grief Recovery Institute. Metoden är väl etablerad med fler än en miljon hjälpta människor världen över och uppvisar enastående resultat.

Läker tiden alla sår?
Att känna sorg när vi är med om en förlust är normalt och naturligt. Däremot saknar de flesta av oss kunskap om sorg och sorgbearbetning. Sörjande får ofta höra välmenande kommentarer som ”Det blir snart bättre”, ”Var stark för barnens skull” och ”Livet går vidare”. En vanlig missuppfattning är att sorg är en automatisk process som sker i stadier eller faser, vilket med tiden ger läkning. Tid behövs för läkning, men det är vad vi fyller tiden med som avgör om man får läkning eller inte. Bristande kunskap om sorgbearbetning är den enskilt största orsaken till att sorgen förblir obearbetad. Kursen ger dig kunskap och verktyg om hur du på ett bestående sätt kan bearbeta och förlösa din sorg.

Varför välja Svenska Institutet för sorgbearbetning?

Evidensbaserad metod

Erbjuder delbetalning

Kurslitteratur ingår

Målgrupp

Kursen ger dig kunskap och verktyg om hur du på ett bestående sätt kan bearbeta och förlösa din sorg.

Förkunskapskrav
Inga formella förkunskaper krävs, men boken Sorgbearbetning bör läsas innan kursstart.

Kursinnehåll

Kursen stäcker sig över tre heldagar där du genomför en sorgbearbetning enligt Programmet för Sorgbearbetning. Bearbetningen innebär att du tar reda på vilka förluster som har påverkat ditt liv, samt genomför de handlingar som behövs för att bearbeta och förlösa sorgen kring det som är ofullständigt. Att bearbeta sorgen över en förlust gör det möjligt för oss att släppa taget och gå vidare med ny energi och glädje. 

Den egna bearbetningen varvas med föreläsningar kring sorg och sorgbearbetning, så att du får kunskap och en djupare förståelse för vad oförlöst sorg beror på och vad det är i metoden som fungerar. Kursen ger dig även verktyg för att bearbeta ytterligare förluster och framtida förändringar. Efter kursen har du möjlighet att göra ytterligare sorgbearbetning på våra kostnadsfria återträffar som hålls en gång per månad.

Kursens huvudmoment

1. Kunskap om sorg och sorgbearbetning (föreläsningar). Medvetandegöra vilken felaktig information kring sorg som vi socialiseras med. Kunskap om hur vi kan bearbeta och förlösa sorg långsiktigt och bestående.

2. Egen sorgbearbetning(övningar enskilt och i liten grupp). Bearbetning av en egen relation med hjälp av Programmet för Sorgbearbetning. Vi lär oss metoden genom att praktiskt tillämpa den.

3. Återträffar (fortsatt egen sorgbearbetning). Tillfälle till ytterligare bearbetningar i en trygg miljö med tillgång till professionell handledning.

Fortsatta studier

För att stödja dig i din fortsatta sorgbearbetning erbjuds kostnadsfria återträffar. Vill du efter kursen fördjupa dig ytterligare i metoden erbjuder även en fördjupningskurs.

Upplägg

Tre heldagar 09:00-17:00. På kvällarna behöver du avsätta en timme för hemuppgifter.

I kursen ingår:

  • Verktyg för egen sorgbearbetning
  • Kunskap om sorg och sorgbearbetning
  • Boken Sorgbearbetning (skickas efter kursanmälan, bör läsas innan kursstart).
  • Kursmaterial och föreläsningsanteckningar
  • Återträffar för ytterligare egen sorgbearbetning

Föreläsningar varvas med enskilt arbete, diskussioner och gruppövningar. På kvällstid behöver kursdeltagaren avsätta cirka en timme för hemuppgifter.

Mat & logi

Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår. Vi serverar ostsmörgås på förmiddagen och fruktsmoothie utan mejeriprodukter på eftermiddagen. Kaffe/te och frukt serveras genomgående under dagen. För lunch finns flera bra restauranger nära kurslokalen. Det finns även möjlighet att värma egen mat.

Kursledare

Anders Magnusson, Susanne Nilsson eller Anders Jansson.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Sorgbearbetning - Workshop Egen bearbetning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
5/5
Annika Ortmark Lind
14 sep 2023
Så tacksam!

Workshopen var bland det bästa jag har gett mig själv! Fick utlopp för så mycket starka känslor, ökad förståelse för hur sorg funkar och gick därifrån med lättare steg och tydli...

Visa mer
5/5
Arvid Stark
08 sep 2023
Överlägset verktyg

Min upplevelse efter kursen är att metoden för sorgebearbetning utgör ett överlägset för att komma till avslut och läkning av såväl relationer som andra typer av förluster eller...

Visa mer
5/5
Annette Wallin
06 apr 2022
En fantastisk kurs för bearbetning

Ångrar inte en sekund att jag anmälde mig och gick denna kurs för bearbetning av olika förluster. Värt varenda öre! Anders Magnusson är fantastiskt bra på att utbilda/förmedla s...

Visa mer
Svenska Institutet för sorgbearbetning
Tegnérgatan 24
113 59 Stockholm

Svenska Institutet för Sorgbearbetning är ett utbildningsföretag vars verksamhetsidé är att ge människor tillgång till en metod för känslomässig läkning efter dödsfall, separationer och andra förluster. Vi hjälper människor i sorg, men utbildar även andra som möter sörjande. Vi anordnar...

Läs mer om Svenska Institutet för sorgbearbetning och visa alla utbildningar.

Highlights