Fastighetsmäklarutbildning

Hjälp andra att hitta hem

Ett hus är mer än en byggnad, det är någons hem. Som mäklare har du stor påverkan på många människors livs största beslut. Med en fastighetsmäklarutbildning kan du hjälpa andra människor att hitta sitt drömhem.
Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Mer om fastighetsmäklarutbildningar

Fastighetsmäklare är ett socialt yrke där du med godkänd mäklarutbildning får möjligheten att jobba som fastighetsmäklare. Du träffar många människor som mäklare, men yrket innebär också en hel del kontorsarbete. Detta beror förstås mycket på vilken sorts mäklartjänst du tillslut landar eller var du jobbar.

Du som vill bli fastighetsmäklare har definitivt ett spännande jobb framför dig. Att jobba som mäklare innebär inte bara att visa ett par hus eller lägenheter utan det är så många saker som fastighetsmäklare behöver tänka på och förbereda.

För dig som redan är mäklare finns det alltid nya saker du kan lära dig!

Vad gör en mäklare?

Förutom att marknadsföra, sälja och förmedla bostaden mellan de olika parterna så är det också mäklaren eller kollegor som håller i visningar av bostaden. Men innan bostaden visas behöver bilder rimligtvis tas och fixas till. Om inte mäklaren själv gör detta så fixar många mäklarfirmor detta åt sina klienter på ett eller annat sätt.

Mäklare sköter alltså inte bara själva försäljningen utan hela processen som affären innebär, marknadsföringen, förmedlandet av alla papper, handpenningar och andra detaljer. Det är ett stort åtagande, men som tur är för dig som fastighetsmäklare är detta oftast en längre process som går i olika stadier. Firmorna sitter ofta på mycket erfarenhet så för dig som är ny finns alltid meriter att lita på eller kompetensutveckling att ta till dig.

 

Fastighetsmäklarutbildningar

För att få vara mäklare krävs att du är godkänd högskoleutbildning som mäklare. Utbildningen kan genomföras på två års heltidsstudier. Det krävs också att du inte har ett näringsförbud från domstol. Ett näringsförbud är en laglig påföljd, ett straff, som syftar till att hindra människor som till exempel blivit dömda för ekonomiska brott att driva en verksamhet.

Som mäklare måste du också genomföra minst tio veckors praktik under din mäklarutbildning, erhålla en ansvarsförsäkring i tjänst samt betala en årlig avgift på lite över 3 000 kr till FMI.

Nedan följer några exempel på utdrag från mäklarutbildningar. Vad du får lära dig och vad du behöver kunna efter slutförd utbildning.

  • Lagstiftning och normer.
  • Redovisning och redovisningssystem.
  • Grundläggande ekonomi och skatterättsliga frågor.
  • Kostnads- och intäktsanalys
  • Samt mycket annat.
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer