Fastighesmäklare Göteborg

Vill du jobba med bostäder?

Ett hus är mer än en byggnad, det är någons hem. Som fastighetsmäklare har du möjlighet att påverka människors livs största beslut. Bor du i Göteborg och letar efter nästa utmaning? Här finns fastighetsmäklarutbildningar för dig.
Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Mer om fastighetsmäklarutbildningar i Göteborg

Är du en social person som älskar bostäder, fastigheter och försäljning? Då är yrket som fastighetsmäklare något för dig! Som mäklare får du möjligheten att träffa många människor och se olika platser men det ingår även en hel del kontorsarbete. Så förutom att vara intresserad av bostäder så bör du även vilja jobba med försäljning, marknadsföring och en del administration. Jobbet innebär både att ringa runt för att hitta kunder och objekt, skriva bostadsannonser, ha visning, skriva avtal osv. 

I Göteborg finns flera utbildningar för dig som är nyfiken på att jobba som fastighetsmäklare. För dig som redan arbetar som fastighetsmäklare finns även möjlighet att kompetensutveckla dig och bredda din utbildning. Här kan du läsa vidare om exempelvis:

  • Servitut
  • Försäljning och förhandling
  • Juridik
  • Fastighetsbildning

Vad gör en mäklare?

I mäklaryrket ingår det att marknadsföra, sälja och förmedla bostäder. I detta innefattas även att hålla visningar, sköta budgivningar och förhandlingar, skriva avtal samt ha kontakt med banken. Inför försäljningen ska det tas bilder och förberedas annons och detta gör vissa mäklare helt själva medan andra tar hjälp av en fotograf. Tillvägagångssättet skiljer sig åt mellan olika platser och fastighetsbyråer.

Som mäklare jobbar du oftast på en mäklarbyrå där det finns en väl inarbetad process, bra stöd och standardiserade avtal. Det är viktigt att bygga relationer med sina klienter då man ofta vill anlita en mäklare som man har hört talas om och som har ett gott rykte. Du bygger ett personligt varumärke som tillsammans med fastighetsbyråns status bli viktigt för att få in affärer. Relationsbyggande är en viktig del i att bli en framgångsrik fastighetsmäklare. 

Fastighetsmäklarutbildningar

Om du vill arbeta som fastighetsmäklare krävs en godkänd högskoleutbildning som genomförs på två års heltidsstudier. Det krävs inga specifika förkunskaper mer än behörighet för att kunna komma in på utbildningen. Under utbildningen ingår en praktik på minst tio veckor. Du behöver även erhålla en ansvarsförsäkring i tjänst samt betala den årliga avgiften till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI). FMI är den statliga myndighet som hanterar frågor gällande registrering, tillsyn och disciplinära åtgärder som gäller fastighetsmäklare. 

För dig som vill få en kandidatexamen finns möjligheten att lägga till ytterligare ett års studier för att få en ekonomie kandidatexamen. 

Under fastighetsmäklarutbildningen är det mycket som ska avhandlas så att du får all den kunskap du behöver för att klara yrket. Det handlar bland annat om:

  • Grundläggande ekonomi
  • Fastighetsförmedling och värdering
  • Skatterätt
  • Redovisning och redovisningssystem
  • Kostnads- och intäktsanalys
  • Lagstiftning och normer
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨