Bygglovshandläggarekurs

Bygg framtiden med ny kunskap

Bygglovshandläggaren, eller som det också kallas byggnadsinspektören, är en person som trivs att jobba med både människor och teknik. Det är nämligen ditt jobb att utföra olika kontroller av byggprojektet.
Visar 1-25 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 33 träffar
1
2

Mer om Bygglovshandläggarekurs

Bygglovshandläggaren, är den personen som utfärdar bygglov. Du är den som också kontrollerar att byggprojekt går rätt till, det vill säga att projekten sköts rättsligt korrekt, säkert och miljövänligt. Kontrollerna styrs av kontrollplaner som du har ansvaret för att ta fram och verkställa.

Bygglovshandläggaren träffar personer ifrån olika led i byggprojektet, det kan vara byggherrar och entreprenörer, till och med allmänheten i de fall då bygget påverkar deras vardag.

Varför ska du gå en kurs för att öka din kompetens som byggnadsinspektör?

Kurserna riktar sig främst till dig som redan har erfarenhet inom yrket, men inte enbart. Det byggs så det knakar i Sverige, vilket betyder att efterfrågan på skickliga bygglovshandläggare är hög. Genom att utbilda dig lite extra blir du mer konkurrenskraftig och möjligheterna till utveckling ökar med erfarenhet och kompetens.

Har du erfarenheten? Då kanske det är dags att skaffa lite extra kompetens.

Vad ingår i en kompetenskurs som bygglovshandläggare?

Vad som ingår beror på vilken kurs det är. De flesta av kurserna riktar sig mot redan yrkesverksamma byggnadsinspektörer. I de kurser som är mer allmänna är upplägget mer grundläggande eftersom det inte förutsätter några förkunskaper av dig. Du som kanske jobbar nära byggbranschen kan ta första steget mot att bli byggnadsinspektör genom att gå en kurs som inte kräver någon förkunskap.

För dig som redan har erfarenhet inom byggprojekt kan kurserna användas för att uppdatera kunskaper och introducera nyheter från branschen. Kurserna vänder sig inte bara till bygglovshandläggare utan alla som jobbar inom byggsektorn kan finna mycket matnyttigt i att gå en kurs.

Med praktiska exempel kommer du att få fördjupning inom hur man lägger upp sitt arbete vid ett byggprojekt. Vilka aspekter man ska tänka på och vad man absolut måste ha med vid utformande av en kontrollplan, samt mycket annat.

Här följer några exempel av vad du vanligtvis får ta del av när du går en kompetenskurs som byggnadsinspektör:

  • Lagar och regler, hur det får gå till.
  • PBL-kontrollkrav.
  • Hur man gör bra kontrollplaner.
  • Vilken kontrollplan som lämpar sig bäst till olika projekt.
  • Effektiv handläggning.
  • Olika former av avtal som till exempel exponeringsavtal och ombyggnadsavtal.
  • Konstruktionsbeskrivning.

Bygg på dina befintliga kunskaper med en kurs inom bygglovshandläggning.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer