Utveckling för ledningsgrupper

Längd
1-8 dagar (förslagsvis 2-4 moduler à 1-2 dagar)
Nästa kurstillfälle
Uppstart efter överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
1-8 dagar (förslagsvis 2-4 moduler à 1-2 dagar)
Nästa kurstillfälle
Uppstart efter överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Novare_Utveckling_Ledningsgrupp

Expandera ledningsgruppens kapacitet

Vi står inför stora förändringar. Hållbarhet, AI, konjunktur och geopolitik präglar landskapet för företag och ledare. För att framtidssäkra organisationen krävs en handlingskraftig och effektiv ledningsgrupp med en tydlig riktning framåt. Vi på Novares Leadership Academy är en strategisk partner som hjälper din ledningsgrupp att höja den strategiska nivån, förstå omvärlden och utvecklas tillsammans.

Hur stor del av er ledningsgrupps arbete består av strategiska kontra operativa frågor? Skapar ledningens samarbete mervärde fullt ut? Har vi förståelse för hur förändringar i omvärlden påverkar vår bransch och organisation? 

En ledningsgrupp behöver både kunna arbeta långsiktigt och vara snabba att anpassa sig till förändringar i omvärlden. Novares skräddarsydda program för ledningsgrupper säkerställer att samarbetet är effektivt och att det finns en tydlig strategi framåt som underlättar beslut och skapar beredskap för framtiden. Processen ger ökad motivation och trygghet för såväl chefer som medarbetare med handfasta, forskningsbaserade verktyg som främjar ett framgångsrikt ledningsgruppsarbete och expanderar ledningsgruppens kapacitet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Uppstart efter överenskommelse

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige
 • Svenska

Målgrupp

Kunder & nätverk i Sverige och globalt

Vi arbetar med en mix av olika kunder och branscher – entreprenörsbolag, intresseorganisationer, myndigheter, mellanstora och stora globala företag. 

Vi tror starkt på värdet av externa perspektiv. Tack vare Novaregruppens välrenommerade nätverk har vi access till tongivande ledare och experter i såväl näringsliv som samhälle och politiken – en pool av kunskap kring ledarskap, affärsutveckling, ny teknik, strategiska frågor och karriär.

Kursinnehåll

Strategiskt ledningsarbete

Med hjälp av våra metoder och verktyg belyser vi hur man kan arbeta mer strategiskt som ledningsgrupp och vad som krävs för att uppnå det. En av våra metoder ”Leadershift” handlar om att se vad som behöver förändras och att upprätta en konkret handlingsplan. 

Expandera, utveckla & utforska

Syftet med programmet är att stärka samarbetet i ledningsgruppen så att var och en, och tillsammans, kan agera på ett enhetligt sätt i strategiska frågor. Vi rekommenderar att genomföra en analys av ledningsgruppsmedlemmarnas individuella styrkor och drivkrafter. Under programmet jobbar vi sedan interaktivt med att förstå och agera på förändringar i omvärlden samt med praktiska verktyg för utveckling. 

Exempel på verktyg:

 • Sätta strategiska prioriteringar 
 • Beslutsfattande 
 • Förankra strategier och förändringsprocesser
 • Målsättning & uppföljning
 • Bygga effektiva team & samarbete
 • Delegering
 • Skapa psykologisk trygghet
 • Kommunikation, feedback & modiga konversationer 
 • Stärka relationer inom och utanför ledningsgruppen
 • Självledarskap, drivkrafter & motivation

Upplägg

Skräddarsytt upplägg för er ledningsgrupp 

Utifrån vårt ledarskapsramverk för strategiskt ledningsgruppsarbete tar vi pulsen på ledningsgruppen och får en bild över de områden som behöver utvecklas. Vi lyssnar även in vad ni själva ser för behov, mål och utmaningar framåt. Baserat på det tar vi sedan fram ett skräddarsytt programupplägg.

Vi formar ett upplägg för passar era behov. Vi mixar gärna fysiska och digitala moduler. Omfattningen varierar, men är ofta 2-4 moduler à 1-2 dagar. Vi kan även addera individuell coaching eller mentorskap vid önskemål.

Novares seniora ledarskapskonsulter finns med er på hela resan. Våra konsulter har lång erfarenhet av ledarskap i olika former – operativt, strategiskt och som ledarskapskonsulter och några är även certifierade coacher.

Investering

Kontakta oss för mer information

Vi berättar gärna mer och delar konkreta exempel på hur vi jobbar med nuvarande och tidigare kunder samt tar fram upplägg och offert. Varmt välkommen att höra av dig.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Utveckling för ledningsgrupper, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Novare Leadership Academy - Mentor, Ledarskap- och styrelseutbildningar
Blasieholmsgatan 4B
111 48 Stockholm

Ledarskaps- och Styrelseprogram på Novare Leadership Academy

Vi erbjuder öppna ledarskaps- och styrelseprogram, nätverk och forum för ledare och specialister. I våra program skapar vi unika möten och dialoger som ger våra deltagare verktyg, kunskap och nya perspektiv för att utveckla sig själva såväl som sin organisation, styrelse,...

Läs mer om Novare Leadership Academy - Mentor, Ledarskap- och styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights