Chefshandledning och mentorskap

Addera Hållbar HR AB, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 tillfällen
Längd
6 tillfällen
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Chefshandledning / mentorskap chefer kan handla om att du behöver hjälp och stöd att hantera vardagen som kan beröra konflikter, utmanande samtal, utveckling av grupper, verksamhet och medarbetare. Det kan också handla om ditt självledarskap och hur du kan utvecklas som ledare. Hur blir du själv hållbar som ledare och hittar en bra balans i vardagen?

Du kanske behöver stöd att hantera oro eller rädsla hur du ska möta dina medarbetare på bästa sätt. Du matchas med mentor med lång chefserfarenhet från bland annat Försvarsmakten och även andra myndigheter, kommuner och näringsliv.  Din mentor har erfarenhet av både strategiskt och operativt chefs – och utvecklingsarbete, som exempelvis Förvaltningschef, HR-chef och administrativ chef, konsult inom HR och verksamhetsutveckling samt hemtjänstchef och chef inom boendestöd. Utgångspunkten är ett hållbart, situationsanpassat ledarskap där tillit till medarbetarna är en nyckel och bidrar till verksamhetsutveckling. 

Varför välja Addera Hållbar HR AB?

Godkända utbildningsledare 

Online eller på plats

Nöjda kunder

Målgrupp

Chefshandledning/ mentorskap vänder sig till dig som vill utveckla dig själv och nå dina mål, du kan t ex vara:  

  • Ny som chef / ledare
  • Erfaren chef / ledare
  • Projektledare eller arbetsledare
  • Tillhöra HR-funktionen

Inga förkunskaper krävs. 

Kursinnehåll

Genom lösningsfokuserade och coachande samtal får du nya perspektiv och utvecklas i sin roll. Chefshandledningen och mentorskapet hjälper dig att känna trygghet i din chefsroll och hitta nya tankesätt som kan leda till utveckling både av ditt självledarskap som din förmåga att leda andra.

Du får stöd att vara mer hållbar som ledare och se ledarskapet ur olika perspektiv och hitta kopplingen mellan ledarskap, målstyrning och affär.

Fortsatta studier

Det finns möjlighet att vidareutveckla sig ytterligare efter genomgången utbildning utifrån de behov som uppstår. Detta sker i dialog mellan mentor/ handledare och adept. 

Upplägg

Du får möjlighet till chefshandledning/ mentorskap utifrån hur din vardag och dina behov ser ut. Hur blir du bättre på ditt självledarskap och hur kan du vara mer hållbar som människa, och även få andra att vara det. 

Ett urval av kursinnehållet och vad det kan handla om

  • Hur ser ditt självledarskap ut och hur kan du utveckla det?
  • Vad innebär hållbart och tillitsbaserat ledarskap i praktiken?
  • Hur hanterar du konflikter och utmanande samtal?
  • Utveckling av grupper, verksamhet och medarbetare!
  • Coachande ledarskap
  • Effektivisering - att prioritera rätt

Tid & plats

Tid och plats överenskommes med dig, antingen digitalt eller fysiskt beroende på var du befinner dig. 

Investering

Hela utbildningen med ett starttillfälle samt sex uppföljande tillfällen; Varje tillfälle innefattar 1 - 1,5 timmes chefshandledning /  mentorskap/ handledning och även kontakt mellan tillfällena. Om du väljer del av chefs/handledning/ mentorskap sker detta enligt särskild offert.

För offert eller för mer information, kontakta oss via intresseanmälan.

Detta ingår: Mellan tillfällena har du fri tillgång till mig via mejl eller extra möte /telefonsamtal.  

Erbjudande

Erbjudandet är specifikt för dig och upplägget sker efter dina behov och erfarenheter och du kommer att utvecklas till en mer hållbar människa och en tryggare ledare. 

Kursens mål

Genom lösningsfokuserade och coachande samtal får du nya perspektiv och utvecklas i sin roll. Chefshandledningen och mentorskapet hjälper dig att känna trygghet i din chefsroll och hitta nya tankesätt som kan leda till utveckling både av ditt självledarskap som din förmåga att leda andra. Du får stöd att vara mer hållbar som ledare och se ledarskapet ur olika perspektiv och hitta kopplingen mellan ledarskap, målstyrning och affär.

Kursledare

Helén Almroth, erfaren ledare och chef som förespråkar att verksamhetsutveckling endast kan ske framgångsrikt när medarbetarna känner tillit och ser förbättringsområden som gemensamt kan implementeras. Helén är också utbildad mentor och psykoterapeut steg 1 samt har lång erfarenhet av coachande och stöttande samtal i syfte att hjälpa individer till förändring och utveckling. 

Helén har erfarenhet av både operativt och strategiskt arbete från olika chefsroller, både som HR-chef, förvaltningschef, konsult inom både privat och offentlig verksamhet, hemtjänstchef och projektledare, för att nämna några roller. Hennes senaste uppdrag har varit inom Försvarsmakten med att framgångsrikt medverka till uppbyggnaden av ett nytt regemente.

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången utbildning får du ett diplom / intyg. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Chefshandledning och mentorskap , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Addera Hållbar HR AB
Lilla Nygatan 13
111 28 Stockholm

Addera Hållbar HR arbetar med:  

➕ utbildare inom arbetsmiljö, med grundläggande arbetsmiljöutbildningar för både chefer och skyddsombud. ➕ godkänd anordnare av arbetsmiljöutbildningar genom AFA försäkring. Det innebär att privata företag med kollektivavtal har möjlighet att få tillbaka upp till 90 procent kurskostnaden från AFA. ➕...

Läs mer om Addera Hållbar HR AB och visa alla utbildningar.

Highlights