Visar 1-25 av 43 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 43 träffar
1
2

Mer om kurser inom arbetsrätt

En utbildning inom arbetsrätt är till för dig som är intresserad av att få en introduktion till rättssystemet med inriktning på arbetsrättens juridik. Arbetsrätt är ett samlingsbegrepp för den lagstiftning som reglerar förhållandena mellan arbetsgivare och arbetstagare. Att ha koll på de lagar och regler som gäller är ett måste för en personalansvarig. Med rätt kunskaper vet du vad som gäller vid olika former av anställningar, uppsägningar och rättigheter och du kan undvika kostsamma misstag. Efter utbildningen kan ert företag göra upp en plan som ni kan jobba efter.

Varför bör man gå en distanskurs i arbetsrätt?

Om du som personalansvarig känner till aktuella lagar och avtal så kan du hantera anställningsfrågor på ett mycket smidigare sätt. Genom att kunna reglerna inom arbetsrätt känner du dig tryggare och vet hur en lag ska tillämpas.

Den stora fördelen med att utföra denna kurs på distans är att du kan studera på vilken ort du vill. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling. Du som väljer att studera på distans har mycket frihet och kan lägga upp din studietid som du själv vill. Ofta sker examination via inlämningsuppgifter eller hemtentor.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En utbildning i arbetsrätt är till för chefer och medarbetare på personalavdelningar som söker kunskaper i ämnet eller har arbetsrättsliga funderingar. Oavsett tidigare erfarenheter i arbetsrätt kan det vara bra att förnya sina kunskaper, då det även sker nya lagstiftningar på det arbetsrättsliga området.

Vanligt innehåll

• Arbetsrätt i praktiken
• Lagar och avtal
• Anställningsformer
• Lön, bonus, ersättning etc.
• Rättigheter/skyldigheter för arbetsgivare
• Ledighet och sjukdom
• Diskriminering
• Förhandlingar

Ett vanligt upplägg

Plats: En distanskurs sker på valfri ort, allt som krävs är en dator och internetuppkoppling.

Format: När du går en distanskurs sker föreläsningen via webben. Du läser exempelvis teori och utför övningar. Individuella samtal sker ofta med en kontaktperson från utbildningen. Du som studerar lägger själv upp din studietid, vilket kräver självdisciplin.

Tid: Att läsa på distans genom e-learning betyder många gånger att du kan läsa kursen i din egen takt.

Fler utbildningar inom arbetsrätt

Är du intresserad av fler utbildningar inom arbetsrätt, men som inte är på distans? Hitta, sök och jämför kurser här på önskad ort.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Ekonomiassistent med löneadminis...

Anna Schenk gick kursen Ekonomiassistent med löneadministration. Hon rekommenderar kvällskursen för dem som vill jobba inom ekonomi och vill ha en bra grund att stå på. 

Läs mer