Arbetsrätt för chefer – från anställning till avslutande av anställning

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Under denna kurs ger vi på ett praktiskt och verklighetsnära sätt en överblick över många av de frågor som uppkommer under hela livscykeln för anställningen.

Vi går igenom fallgropar inför anställning och rekrytering och skyldigheter samt rättigheter för arbetsgivare och anställda under anställningen. Särskilt fokus läggs på hantering och uppföljning av bristande arbetsprestationer och misskötsamhet samt hantering av ärenden där det kan ha förekommit trakasserier eller sexuella trakasserier. Vidare berör vi även andra arbetsmiljörelaterade frågor och ämnen såsom arbetstid, semester och sjukdom. Vidare går vi in på frågor inför avslutande av anställning och diskuterar skiljelinjen mellan organisatoriska förändringar och personliga skäl som grund för att avsluta anställning och vad arbetsgivare bör tänka på praktiskt och från ett strategiskt perspektiv.  Avslutningsvis berör vi vilka restriktioner för anställda som kan införas avseende tystnadsplikt, förbud mot konkurrens och förbud mot rekrytering av t.ex. andra anställda. Som deltagare får du kunskap om: 
  • Fallgropar och praktiska tips inför anställning
  • Hantering av bristande arbetsprestationer och misskötsamhet
  • Arbetsmiljöfrågor, semester och sjukdom
  • Uppsägning på grund av arbetsbrist respektive personliga skäl – praktiska frågor och strategiska frågor
  • Begränsningar för den anställde efter anställningens upphörande – tystnadsplikt, konkurrens och rekrytering
Målgrupp: Chefer med personalansvar, bolagsjurister, HR-ansvariga. Syfte/mål med utbildningen: Målet med kursen är att ge deltagarna en överblick över många av de frågor som man som chef/bolagsjurist/HR-ansvarig kan ställas inför i livscykeln för en anställning.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

25 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

25 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Dino är partner på edpLaw Advokatbyrå och är specialiserad på arbetsrätt. Med fjorton års erfarenhet har Dino hjälpt internationella och svenska bolag med rådgivning genom anställningsförhållandets alla sekvenser. Dino är omnämnd av både Chambers & Partners och Legal 500 för sitt pragmatiska och lösningsorienterande förhållningssätt där klientnyttan alltid är i fokus.

Dino, partner at EdpLaw and specialized within employment law. With fourteen years of experience, Dino has helped international and Swedish companies through all sequences of employment labour. Dino is mentioned by both Chambers & Partners and Legal 500 for his pragmatic and solution-oriented approach, where the client is always in focus.

Johan Sundberg är advokat på edpLaw och har mer än 20 års erfarenhet av dataskyddsfrågor och arbetsrättsfrågor. Han är rankad (av Legal500) som en av de fyra främsta advokaterna inom dataskyddsområdet i Sverige.

Johan Sundberg, lawyer at edpLaw. Johan has over 20 years of experience within data protection and labor law. He’s also ranked by Legal500 as top four amongst the foremost lawyers in data protection in Sweden.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt för chefer – från anställning till avslutande av anställning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights