Arbetsrätt för chefer – från anställning till avslutande av anställning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-11-23 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
8 900 SEK
2023-11-23

Distans
8 900 SEK
2023-11-23

Kursbeskrivning

Under denna kurs ger vi på ett praktiskt och verklighetsnära sätt en överblick över många av de frågor som uppkommer under hela livscykeln för anställningen.

Vi går igenom fallgropar inför anställning och rekrytering och skyldigheter samt rättigheter för arbetsgivare och anställda under anställningen. Särskilt fokus läggs på hantering och uppföljning av bristande arbetsprestationer och misskötsamhet samt hantering av ärenden där det kan ha förekommit trakasserier eller sexuella trakasserier. Vidare berör vi även andra arbetsmiljörelaterade frågor och ämnen såsom arbetstid, semester och sjukdom. Vidare går vi in på frågor inför avslutande av anställning och diskuterar skiljelinjen mellan organisatoriska förändringar och personliga skäl som grund för att avsluta anställning och vad arbetsgivare bör tänka på praktiskt och från ett strategiskt perspektiv.  Avslutningsvis berör vi vilka restriktioner för anställda som kan införas avseende tystnadsplikt, förbud mot konkurrens och förbud mot rekrytering av t.ex. andra anställda. Som deltagare får du kunskap om: 
  • Fallgropar och praktiska tips inför anställning
  • Hantering av bristande arbetsprestationer och misskötsamhet
  • Arbetsmiljöfrågor, semester och sjukdom
  • Uppsägning på grund av arbetsbrist respektive personliga skäl – praktiska frågor och strategiska frågor
  • Begränsningar för den anställde efter anställningens upphörande – tystnadsplikt, konkurrens och rekrytering
Målgrupp: Chefer med personalansvar, bolagsjurister, HR-ansvariga. Syfte/mål med utbildningen: Målet med kursen är att ge deltagarna en överblick över många av de frågor som man som chef/bolagsjurist/HR-ansvarig kan ställas inför i livscykeln för en anställning.

Kursledare

Johan Sundberg är advokat på edpLaw. Johan Sundberg har mer än 20 års erfarenhet av dataskyddsfrågor och arbetsrättsfrågor. Han är rankad (av Legal500) som en av de fyra främsta advokaterna inom dataskyddsområdet i Sverige.

Johan Sundberg, lawyer at edpLaw. Johan has over 20 years of experience within data protection and labor law. He’s also ranked by Legal500 as top four amongst the foremost lawyers in data protection in Sweden.

Johan Thörn är advokat och delägare på edplaw Advokatbyrå. Han bistår svenska och internationella företag med arbetsrättslig rådgivning särskilt i förhållande till omstruktureringar, övergång av verksamhet, upprättande av anställningsavtal, lojalitetsfrågor och fackliga förhandlingar. Johan har företrätt klienter i arbetsrättsliga tvister i såväl tingsrätt som i Arbetsdomstolen.

Johan, lawyer, and co-owner of EdpLaw law firm. He assists both Swedish and international companies within employment law, especially in relation to restructuring, transfer of operations, employment contracts, loyalty issues and union negotiations. Johan has also represented clients in disputes within in employment law, in district court and Swedish labour court.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt för chefer – från anställning till avslutande av anställning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Tel: 08-579 366 00
Mobil 0735186122

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrätt för chefer – från anställning till avslutande av anställning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3410 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsrätt för chefer – från anställning till avslutande av anställning från BG Institute, fyll i dina uppgifter: