Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljölagen

Iseskog
Kort om utbildningen
1 lektion - tillgänglig 30 dgr
2 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Börja när du vill - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Beskrivning av: Arbetsmiljölagen

Distanskurs i föreningsrätt

E-utbildning med Tommy Iseskog – Arbetsmiljölagen

Arbetsmiljölagen är tillsammans med lagen om anställningsskydd och medbestämmandelagen grundbultarna i den svenska arbetsrätten.

föreläsningen om arbetsmiljölagen behandlas lagens ”konstruktion” och syfte, arbetsgivarens olika skyldigheter (arbetsuppgifter) och det ansvar som arbetsgivaren har för arbetsmiljön. I föreläsningen beskrivs också arbetstagarens, skyddsombudets och skyddskommitténs roller i arbetsmiljöarbetet.

Kursinnehåll

 • Det moderna arbetsmiljöbegreppet
 • Arbetsmiljölagens syfte
 • Arbetsgivarens skyldigheter enligt arbetsmiljölagen
 • Arbetsmiljöverkets föreskrifter
 • Arbetsmiljöverkets/Arb.miljöinspektionens ingripanden
 • Arbetsgivarens skyldighet att bedriva eget arbetsmiljöarbete
 • Arbetstagarens skyldigheter enligt arbetsmiljölagen
 • Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar
 • Chefens straffansvar
 • Delegeringsmodell
 • Skyddsombudets roll
 • Skyddskommitténs roll
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Arbetsmiljöansvar för andra än arbetsgivare

Åhörarbilder i form av powerpointpresentation ingår till föreläsningen.

Aktualitetsgaranti

Som abonnent har du en aktualitetsgaranti. Den innebär att föreläsningarna alltid är uppdaterade efter gällande arbetsrättsregler och praxis. Du behöver inte hålla reda på förändringar själv. Vi skickar ett mejl om lagändringen och att föreläsningen är utbytt!

Film

Kursledare

Tommy IseskogTommy Iseskog är en av Sveriges främsta arbetsrättsexperter som bevakar nyheter och vägledande domar inom arbetsrättsområdet varje dag, året runt. Han är en efterfrågad föreläsare med gedigen erfarenhet och förmåga att beskriva det komplicerade på ett lättbegripligt sätt.

Han har även skrivit fler än 250 böcker och är en författare som skriver pedagogiskt för alla de som arbetar inom dessa områden, och ofta finns hans bok i bokhandeln redan innan den nya lagen träder ikraft. Tommy syns ofta i media för att ge expertkommentarer i samhällsaktuella frågor inom arbetsmarknadsområdet.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla chefer med personalansvar, HR- eller personalansvarig, fackliga ombud eller till dig som arbetar med arbetsrätt i andra funktioner inom organisationen.

Investering

Pris per föreläsning är 2 500 kr. Du har då tillgång till föreläsningen under en månad. 

Upplägg

VÅRA E-UTBILDNINGAR

Välj en hel kurs, en enstaka föreläsning eller kombinera som det passar er. Vi hjälper er att skräddarsy ett utbildningspaket helt efter ert behov.

Vi garanterar att du kan starta utbildningen inom en arbetsdag efter köpet. 

Kunskapsfrågor finns till varje föreläsning. Alla frågor måste besvaras korrekt för att resultatet ska bli godkänt. Testerna går att göra om igen. Kunskapsfrågorna kan med fördel även användas som diskussionsunderlag i grupp.

Erbjudande

ABONNEMANGSFORMER  
Vi erbjuder även två olika abonnemang. Båda löper över ett år. Med ett abonnemang tittar du när du vill och hur ofta som helst. Välj bland 21 föreläsningar inom områden som likabehandling, diskriminering, arbetsmiljö, uppsägning och avsked. 

Arbetsrätt och Arbetsmiljö - Lilla paketet

11 st utvalda föreläsningar med allt du som chef behöver kunna inom arbetsrätt. Till varje föreläsning hör kunskapsfrågor.

10 000 kronor/person

Arbetsrätt och Arbetsmiljö - Stora paketet

Samtliga föreläsningar – för dig som dagligen arbetar med HR-frågor och arbetsrätt.

20 000 kronor/person

Examen, diplom m.m.

När man klarat ett test till en föreläsning, får man ett intyg. När man klarat alla kunskapsfrågor i Arbetsrätt och Arbetsmiljö – Lilla paketet (11 föreläsningar) och/eller i Arbetsrätt och Arbetsmiljö – Stora paketet (alla 21 föreläsningar), får man ett diplom. Intyg och diplom lagras på ditt konto hos oss och får ett unikt ID-nummer för att garantera äktheten. Du laddar enkelt ner dina intyg och diplom, som du sedan kan dela på t.ex. LinkedIn.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljölagen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Iseskog

Iseskog

Tommy Iseskog levererar sedan decennier kunskap inom arbetsrätt för att bidra till ansvarsfulla och välfungerande arbetsplatser. Vi ser till att du håller dig uppdaterad med det du behöver veta inom t.ex. anställning, arbetsmiljö, diskriminering och likabehandling, arbetstid och MBL. Vi...


Läs mer om Iseskog och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Iseskog

Iseskog

Norr Mälarstrand 18
112 20 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsmiljölagen från Iseskog, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljölagen!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar