Topp 10 inom vård

Tycker du om att arbeta med människor och vill ha ett jobb inom vården? Här listar vi de tio mest populära utbildningarna inom kategorin vård på utbildning.se.

En sköterska tittar i en journal tillsammans med sin patient

På utbildning.se finns massvis av utbildningar för dig som söker efter kompetensutveckling eller som bara vill lära dig något helt nytt. I den här topplistan har vi samlat de tio mest populära utbildningarna inom kategorin vård på utbildning.se. Här får du en överblick över utbildningarnas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare utbildningsdeltagare. 

1

Verksamhetsledare/samordnare inom social omsorg

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

📍    Plats: Distans, Kungsängen

⏱️   Längd: 2 år 

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: -

Arbeta som samordnare inom social omsorg 

Utbildningen vänder sig till dig som har arbetat som undersköterska eller motsvarande under minst två år och som vill vidareutvecklas inom yrket. Efter avklarad utbildning har du kvalificerade kunskaper för att arbeta som samordnare inom social omsorg. Utbildningen motsvarar 200 YH-poäng och pågår under två år på 50 procent, vilket gör att du kan studera och jobba samtidigt. Utbildningen är på distans med två obligatoriska träffar per månad. I utbildningen ingår två LIA-perioder som innebär fyra respektive sex veckors verksamhetsförlagt lärande. 

Läs mer


2

Socialpedagog

Expressa Utbildningscenter

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 2 år

💰   Kostnad: 21 900 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 4 recensioner) 

Stötta människor i utsatta situationer

Som socialpedagog arbetar du med barn, unga och vuxna som behöver stöd och hjälp, till exempel på grund av en funktionsnedsättning, utanförskap eller missbruk. Under utbildningen till socialpedagog får du utveckla dina pedagogiska och kommunikativa egenskaper samtidigt som du lär dig konkreta metoder och verktyg för att kunna vara stöttande och motiverande i din yrkesroll.  

Det finns idag en stor efterfrågan på personer med kompetens inom det socialpedagogiska yrket. Utbildningen är två år på distans i flexibel studietakt. Efter avklarad och godkänd utbildning får du ett utbildningsbevis.  

Läs mer


3

Apoteksassistent

Humanistiskt Lärcentrum

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 år

💰   Kostnad: 15 120 SEK

💬   Snittbetyg: -

Arbeta inom apotek och hälsokosthandeln

I din roll som apoteksassistent packar du bland annat upp nya leveranser av läkemedel och andra produkter. Du sköter även kassan och hjälper kunderna med apotekets receptfria produkter.   

Utbildningen till apoteksassistent är en ettårig yrkesutbildning och du kan läsa i din egen takt. Efter avklarad utbildning med godkänt resultat erhåller du ett utbildningsbevis och kan efter utbildningen arbeta på olika apotek runt om i Sverige. 

Läs mer


4

Certifierad KBT-terapeut

Expressa Utbildningscenter

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 år

💰   Kostnad: 18 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 8 recensioner)

Lär dig grunderna i kognitiv beteendeterapi

Utbildningen till KBT-terapeut vänder sig till dig som vill arbeta med att hjälpa människor genom kognitiv beteendeterapi. Under utbildningen får du lära dig grunderna i kognitiv beteendeterapi och hur du kan hjälpa andra att se sina utmaningar på ett nytt sätt, till exempel genom att aktivt kartlägga deras tankar och beteende. Du läser kommunikation och samtalsmetodik, personlig utveckling, förhållningssätt till yrket och grunderna i KBT. Du får därefter öva på dina färdigheter i samtal.  

För att du ska kunna genomföra och tillgodogöra dig utbildningen krävs goda kunskaper i det svenska språket. All litteratur är på avancerad språklig nivå och alla delmoment innefattar skriftliga examineringar.  

Läs mer


5

AKK-grundutbildning

Lära

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: -

💰   Kostnad: 3 200 SEK

💬   Snittbetyg: -

Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK)

AKK är ett hjälpmedel för människor som har svårt att använda eller förstå talspråk. Under utbildningen får du kunskap om hur du stöttar och hjälper personer med svårigheter för talspråket. Du får även lära dig mer om kommunikation i allmänhet och hur du kan använda AKK som metod i vardagen.  

Utbildningen vänder sig till dig som möter människor i behov av omfattande stöd i sin kommunikation, till exempel personer med autism eller annan kognitiv/intellektuell funktionsnedsättning.  

Läs mer


6

Socialpedagog

Humanistiskt Lärcentrum

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 år

💰   Kostnad: 15 120 SEK

💬   Snittbetyg: -

Hjälp människor nå sina personliga mål

Här får du de grundläggande kunskaperna som krävs för att arbeta med människor i utsatta situationer. Du kan arbeta både förebyggande och behandlande och får under utbildningen lära dig mer om de fenomen, problem och processer som uppstår i samband med social utsatthet, funktionsnedsättning och beroendeskapande livssituationer.

Utbildningen till socialpedagog är en ettårig yrkesutbildning. Det finns möjlighet att förlänga utbildningen till två år om din arbetsgivare kräver en tvåårig utbildning. All undervisning är på distans utan fysiska träffar och du kan studera i din egen takt.

Läs mer


7

Dermal Filler & Botulinumtoxin – Foundation course

MyBeauty Academy

📍    Plats: Stockholm och Göteborg

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 25 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,4 (baseras på 28 recensioner)

Grundkurs i Botox och Fillers

Här får du lära dig grunderna i injektionsteknik för både Botox och Fillers. Kursen består av både teori och praktik så att du efter kursen själv ska kunna behandla med toxin (Botox) i övre delen av ansiktet (panna, glabella och kråksparkar). Efter avslutad kurs får du ett certifikat som visar att du har genomgått utbildningen.  

Kursen är två dagar förlagd på lördag och söndag. Medicinskt ansvarig och huvudutbildare för kursen är Ioana Filip, legitimerad läkare med specialutbildning inom estetiska behandlingar.  

Läs mer


8

Licensierad ADHD-coach (Distans)

Anna Hallén Utbildningar

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 år

💰   Kostnad: 31 992 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)

Som coach kan du påverka och förändra

Som ADHD-coach kan du skapa möjligheter, trygghet och glädje för barn och vuxna med ADHD eller ADD, men även för föräldrar till barn med ADHD eller ADD och skolpersonal. Efter avklarad utbildning kommer du bland annat kunna skapa lösningar för koncentration och motivation och ha verktygen att öka din klients sociala kompetenser. 

Kursen är till för dig med egna ADHD/ADD-relaterade problem, föräldrar till barn med ADHD/ADD och alla som arbetar inom skolan. Du får kunskap, lösningar och tekniker som bygger på styrkorna i stället för svagheterna hos en person med ADHD eller ADD.  

Läs mer


9

Diplomerad samtalsterapeut (SER)

Akademin för SER terapi

📍    Plats: Distans med träffar i Helsingborg eller Enköping

⏱️   Längd: 2,5 år

💰   Kostnad: 30 000 SEK/termin

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 4 recensioner)

Lär dig mer om SER som terapimetod

SER står för Samtalsterapi, Energy Flow Breathing och Regressionsterapi. Det första året får du lära dig att möta klienten och inblick i det terapeutiska verktyget regressionsterapi. Du kommer även att få arbeta med din egen utveckling. Det andra året ligger fokus på samtalsterapi och klient-terapeutrollen. Du kommer att få en djupare förståelse för psykologin som ligger bakom SER-terapin och en insikt i olika terapiprocesser. Den sista terminen får du fördjupa din kunskap som samtalsterapeut där du bland annat får lära dig mindfulness och EFB-metoden.

Läs mer


10

HLR

HLR Teamet Stockholm AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1-2 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 34 recensioner)

Lär dig HLR och rädda liv

Under utbildningen får du lära dig hur du identifierar ett plötsligt hjärtstopp och hur du gör kompressioner och inblåsningar – det vill säga hjärt- och lungräddning (HLR). Du får även lära dig känna igen symtom vid hjärtinfarkt och stroke, hur en hjärtstartare fungerar och vad du ska göra vid luftvägsstopp om en person har satt i halsen.  

Inga förkunskaper krävs och utbildningen är till för alla. Efter genomförd utbildning får du ett intyg.  

Läs mer


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin vård och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-02-01 till 2024-01-31. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.   

Letar du efter andra vårdutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 471 utbildningar inom vård på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning! (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning!

Annonser