Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Apoteksassistent

Humanistiskt Lärcentrum
Kort om utbildningen
egen takt - ca 12 månader
18 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Vår - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Arbeta inom apotek och hälsokosthandeln

Apotek erbjuder idag mer än receptbelagda mediciner. En apoteksassistent är en person som arbetar inom apotek och hälsokosthandeln och utbildas inom receptfria mediciner och att kunna rådgöra inom egenvårdsprodukter. Det kan exempelvis innefatta produkter för enklare åkommor samt hygien.
Detta betyder då att det är av yttersta vikt att du som personal kommer att kunna ge kunden professionella råd, ha god service och empati samt besitta den kunskap som behövs för att kunna avgöra när kunden bör hänvisas vidare till vården. Detta när möjligheter för att behandla sig själv inte längre räcker utan man behöver hjälp av legitimerad sjuksköterska eller läkare.
Apoteksassistens huvudsakliga arbetsuppgift är egenvårdrådgivning. Du kommer hantera frågor som även berör läkemedel för djur, försäljning samt varuhantering inkl. uppackning av nya leveranser av läkemedel, folkhälsofrågor. Du kommer också behöva en viss kännedom om recepthantering.
För att i Sverige kunna arbeta som apoteksassistent krävs det i dagens läge ej någon legitimation (uppgift från framtid.se november 2017 samt Socialstyrelsen). Det slutligen är upp till arbetsgivaren själv att avgöra vem som har tillräcklig kompetens för att kunna utföra jobbet hos dem. Om du vill veta hur apoteken på din ort ställer sig till utbildningsbakgrund, fråga gärna dem innan du anmäler dig.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Kursens innehåll:

  • Etik
  • Vård och omsorg
  • Hälsopedagogik
  • Kommunikation
  • Service
  • Medicinsk grundkurs
  • Farmakologi
  • Egenvårdskunskap
  • Praktik (valbar)
  • Slutarbete

Tid & plats

Våra utbildningar är helt på distans.

Investering

Privatperson. 18.900 inklusive moms.

Företag. 18.900 exklusive moms

För dig som inte kan betala hela avgiften erbjuder vi delbetalning via SVEA ekonomi.

Skulle ni inte ha möjlighet att betala via Svea så kan ni kontakta oss via vårt kontaktformulär så får vi se hur vi skulle kunna hjälpa er.

Delbetalning hos SVEA:

913 kr i 24 månader (ränta)

1629 kr i 12 månader (räntefritt)

3212 kr i 6 månader (räntefritt)

6361 kr i 3 månader (räntefritt)

Faktura, hos SVEA:

Hela summan inom 14 dagar.

Banköverföring samt kortbetalning hos SVEA:

Hela beloppet vid köpet.

Konto hos SVEA:

Med konto kan du själv välja vad du vill betala varje månad. När du använder kontot samlas det på en månadsfaktura som du kan betala av i din egen takt. På din månadsfaktura står det lägsta belopp du behöver betala men du kan välja att betala ett högre belopp för att bli klar snabbare.

Fakturaavgift 29 kr och räntan är 19,75%

Reservation för eventuella förändringar hos Svea ekonomi.

Dock så erbjuder vi ej delbetalning för företag eller för personer bosatta utanför norden.

Vi kommer inte att skicka ut diplom för din utbildning förrän hela slutsumman är betald.

Litteraturen ingår inte i priset.

Examen, diplom m.m.

Efter godkänd utbildning erhåller du ett utbildningsbevis som apoteksassistent. Vi vill vara tydliga med att våra utbildningar inte är universitetsutbildningar med högskolepoäng. 

Du kommer efter avslutad utbildning kunna arbeta hos olika apotek runtom i Sverige och kunna ansvara för rådgivning samt hantering av de olika grenarna hos ett apotek.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Apoteksassistent, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Humanistiskt Lärcentrum

Humanistiskt Lärcentrum

Humanistiskt Lärcentrum erbjuder utbildningar helt på distans, det är med andra ord inga lektioner som sker på annan ort. Du bestämmer själv när och var du vill studera. Utbildningarna sker därför i din egen takt och på dina villkor. Du...


Läs mer om Humanistiskt Lärcentrum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Humanistiskt Lärcentrum

Kiselgatan 19
60223 Norrköping

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar