Topp 5 inom behandling och omsorg

Letar du efter kompetensutveckling inom behandling och omsorg? Här hittar du de fem mest populära utbildningarna inom behandling och omsorg på utbildning.se.

Vårdpersonal håller om patients hand

Behandling och omsorg är två centrala delar inom vårdsektorn, där huvudfokus är att främja hälsa och välbefinnande genom att ta hänsyn till individens välmående och medicinska behov. Eftersom dessa delar är så pass väsentliga är det viktigt att du håller dig uppdaterad och ständigt utvecklar din kompetens inom området. 

I den här topplistan har vi samlat de fem mest populära utbildningarna inom kategorin behandling och omsorg på utbildning.se. Här får du en överblick över utbildningarnas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare utbildningsdeltagare.   

1

Socialpedagog

Expressa Utbildningscenter

📍   Plats: Distans 

⏱️   Längd: 2 år 

💰   Kostnad: 21 900 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 4 recensioner) 

Arbeta stöttande som socialpedagog

Som socialpedagog arbetar du som stödperson för barn, ungdomar och vuxna som befinner sig i utsatta situationer.  Utbildningen är till för dig som vill utvecklas och få mer kompetens inom det sociala yrkesfältet samt för dig som redan är verksam inom området.  Efter utbildningen ska du ha både kunskap och verktyg för att kunna arbeta förebyggande och stöttande åt människor som har problem med missbruk, beroende eller psykosociala utmaningar. 

Som socialpedagog har du möjlighet att arbeta på många olika arbetsplatser till exempel inom kommun, skola, behandlingshem, HVB-hem, privat sektor eller öppenvård. För att kunna gå utbildningen behöver du ha mycket goda kunskaper i det svenska språket.  

Läs mer om utbildningen här


2

Verksamhetsledare/Samordnare inom social omsorg

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

📍   Plats: Distansutbildning med två obligatoriska träffar i Kungsängen

⏱️   Längd: 2 år 

💰   Kostnad:  -

💬   Snittbetyg: -

Utbilda dig till samordnare inom social omsorg

Om du har arbetat som undersköterska eller motsvarande i minst två år har du möjlighet att utbilda dig till verksamhetsledare/samordnare inom social omsorg. Under utbildningen får du bland annat läsa kurser inom personcentrerad vård och omsorg, retorik för arbetsledare, arbetsrätt och ledarskap med mera.

Utbildningen sker på distans med två obligatoriska träffar och det ingår även två LIA-perioder (Lärande i arbete). Efter utbildningen ska du ha kunskap och erfarenhet för att kunna arbeta som samordnare inom olika delar av social omsorg.

Läs mer om utbildningen här


3

Apoteksassistent

Humanistiskt Lärcentrum

📍   Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt 

💰   Kostnad: 15 120 SEK

💬   Snittbetyg:  -

Studera till apoteksassistent

Som apoteksassistent är du ansvarig över kassan och du assisterar kunderna med att hitta och ge information om receptfria läkemedel som säljs på apotek. Du har också ansvar för att packa upp nya produkter och läkemedel.  

Utbildningen till apoteksassistent är en yrkesutbildning som pågår i ett år och du har möjlighet att läsa i egen takt. Det krävs inga förkunskaper för att gå utbildningen, dock behöver du vara över 18 år för att få studera till apoteksassistent. Efter utbildningen erhåller du ett utbildningsbevis som gör dig berättigad att arbeta på olika apotek.  

Läs mer om utbildningen här


4

Licensierad ADHD-coach

Anna Hallén Utbildningar 

📍   Plats: Distans

⏱️   Längd:  1 år 

💰   Kostnad:  31 992 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner) 

Skapa trygghet som ADHD-coach

Denna utbildning fokuserar på ADHD och ADD och riktar sig till skolpersonal, föräldrar med barn som har ADHD-relaterade problem samt även till dig som själv har ADHD/ADD och som vill lära dig mer om hur du kan hantera det.  

Utbildningen sker helt på distans tillsammans med kursledaren Anna Hallén. Du kommer att få en inblick i hur du genom olika tekniker kan minska aggressivitet samt hur du skapar utrymme för den unika och kreativa hjärnan. Som utbildad ADHD-coach kommer du ha kunskap, tekniker och lösningar för att skapa en trygg vardag för både barn, föräldrar och skolpersonal som är berörda av ADHD-relaterade problem.  

Läs mer om utbildningen här


5

Undersköterskeutbildning

MedLearn

📍   Plats:  Distans 

⏱️   Längd:  Individuell längd beroende på förkunskaper

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: -  

Kompetensutveckla din personal inom vård och omsorg

Denna undersköterskeutbildning riktar sig till arbetsgivare inom vård och omsorg som vill att deras personal ska kompetensutveckla sig till undersköterskor och därmed få yrkestiteln skyddad. Det kan bland annat röra verksamheter som vill utveckla verksamheten eller att det är många som arbetar som vårdbiträden i verksamheten men saknar den formella behörigheten för undersköterska. Utbildningen sker via en läroplattform och startar endast vid minst tio antal deltagare.

Läs mer om utbildningen här


Letar du efter andra utbildningar inom
behandling och omsorg?

Du kan söka fritt och hitta över 120 utbildningar inom behandling och omsorg på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin behandling och omsorg och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-02-01 till 2024-01-31. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.  


Annonser