Licensierad ADHD-coach (Distans)

Längd
1 år
Pris
31 992 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
1 år
Pris
31 992 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 31 992 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

ADHDcoach

Unik utbildning om kreativa hjärnor, möjligheter & lösningar

Fokus på helheten – kostens påverkan, inflammationer, bemötande, signalsubstanser, rörelse, stress, tekniker, skolan, styrkor, inlärningsstilar, tarmen och mycket mycket mer.

Kursen har fokus på ADHD och ADD. Idag kan du bara få en diagnos om du har problem. Vi har sammanfattat ADHD/ADD som ett problem, ett hinder och en brist – men det är så oerhört mycket mer. det är kreativitet, hyperfokus, tusen kreativa tankar och en massa lösningar utanför boxen.

Kursen har fokus på att med kunskap och tekniker minska aggressivitet, ”myror i brallan”, problem med koncentration och skapa utrymme för denna unika hjärna med en helt unik och spännande koppling.

Att vara ADHD coach är oerhört mycket mer än att förmedla kunskap och fakta. Att vara ADHD coach innebär att du kan påverka och förändra – du kan skapa möjligheter, trygghet och glädje för både barn, vuxna, föräldrar och skola.

ADHDcoach

Vad säger tidigare kursdeltagare om Anna Hallén som kursledare?

Anna Hoffert – "Anna Hallén är en sprudlande inspiratör. Hon får det mest invecklade cellsystem att låta som det enklaste i världen! Hon har en enorm kunskap inom näringslära och kroppens system och jag är oerhört imponerad av hennes kunskapsbredd! Hon har ett djup i sina teorier och belyser och analyserar näringsläran på ett nytt sätt! Hon har lätt att förmedla ur den enorma kunskapsbank som hon har och hon gör det gärna! På ett högst ödmjukt sätt!"

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Distans

Målgrupp

Utbildningen för dig med egen ADHD/ADD eller ADHD-relaterade problem som vill hitta tekniker för att kunna använda din unikt kreativa hjärna som din bästa vän och samtidigt minska eller lära dig undvika begränsningarna. 

Utbildningen för dig som är förälder till barn/ungdomar/unga vuxna med kreativa unika hjärnor, dålig impulskontroll & koncentration samt kanske "myror i brallan".

Och en självklar utbildning för alla som arbetar inom skolan. Du får kunskap, bakgrund, lösningar och tekniker som verkligen gör skillnad. Inga dyra specialpedagogiska redskap/program  - utan i stort sätt gratis redskap för att skapa andrum för din egna tid, skapa möjlighet för barnet/ungdomen att hitta sin väg, öka de fungerande minuterna till timmar och bygga på styrkorna i stället för att fokusera på svagheterna. 

Kursledarens ord om utbildningen

"Det är med stolthet jag äntligen kan erbjuda denna utbildning. En utbildning med fokus på möjligheter, lösningar och fungerande tekniker. En utbildning baserad på forskning, erfarenhet, verklighet och ett brinnande intresse och frustration.

Detta är mitt hjärteprojekt, min dröm och en av de viktigaste uppgifter jag någonsin gjort. Barn, ungdomar och vuxna vill om de bara kan – nu är det dags för oss att skapa den möjligheten.

Alla kan inte gå ur skolan med godkänt i alla ämnen – men alla ska minsann gå ur skolan med självförtroendet i behåll!"

Anna Hallén

Kursinnehåll

 • Block 1: BAS I – VAD ÄR ADHD/ADD? Hjärnan med biokemiska förklaringar, signalsubstanser och  rörelsens betydelse. Styrkor & svagheter samt tekniker och möjligheter. Introduktion av coachning & rådgivning.

  Block 2: BAS II – Kostens betydelse.  Exekutiva funktioner & sociala kompetenser. Inlärningsstilar.

  Block 3: BAS III – Sömn, tarm och levern.  Fördjupning i signalsubstanser.  Droger, beroende och mobiler. Självförtroende & självkänsla. Gästföreläsare om autism.

  Block 4: FÖRDJUPNING –  Familjecoaching, . ADHD hos tjejer. Explosiva barn. Hemmasittare. Fördjupning i tekniker, coachning & coachrollen. Företagande och marknadsföring för att du ska vara redo att börja arbeta med detta dag ett efter examen.

  Övningsklienter

Upplägg

Alla föreläsningar sker live på Zoom men spelas in och du kan se dem hur många gånger som helst. Närvaro på föreläsningarna är viktig. Detta så du kan både fråga och ifrågasätta samt dela med dig av egna erfarenheter och kunskaper. Erfarenheten visar att de som försöker titta bara på de inspelade föreläsningarna kommer efter och får svårt att hinna i fatt.


Distans: Zoomföreläsning onsdagar mellan 18.15-max 21.00


100 timmar hemuppgift/klientarbete/coaching
Självstudier 80 – 100 timmar

Examination

Under block 1-3 finns obligatoriska inlämningsuppgifter. Dessa tillsammans med redovisning av elevcoachning samt skriftlig sammanställning av den obligatoriska litteraturen är dina examineringskrav. Block 4 innehåller inga inlämningar.

Obligatorisk litteratur

Energibarn 2.0 – Anna Hallén, ISBN 9789082729603
Fördel ADHD – Anders Hansen, ISBN 9789174246605

Kurslitteraturen ingår inte i avgiften.

Rekommenderar även Skärmhjärna av Anders Hansen och Så funkar ADHD av Jessica Röttger och Anna Hallén Buitenhuis – dessa är inte obligatoriska.

Investering

Nu sänkt pris:

39 990,- ink moms (31 992kr ex moms)

Vi erbjuder en räntefri betalningslösning genom Human Finans.

Kan fås som företagsanpassad utbildning. Kontakta oss för offert!

Kursens mål

Efter genomgången utbildning till ADHD coach kan du:

 • Ge anpassade kostråd som skapar lugn i hjärnan och en bättre sömn.  Kunskapen bygger på vetenskaplig grund, evolution och artegen naturlig glutenfri kost.
 • Ha grundläggande kunskap om tarmens betydelse vid ADHD/ADD.
 • Skapa lösningar för koncentration, motivation, beteende samt vid inlärning.
 • Ha kunskap om rörelsens betydelse för hjärnan, exekutiva förmågor och övningar för att öka klientens sociala kompetenser.
 • Ha kännedom om stressens betydelse för sömn, magen och hjärnans funktioner.  Samt ha verktyg och tekniker för att kompensera brister.
 • Känna till signalsubstansers påverkan på beteende, sömn, motivation, vilja och koncentration samt ha kompetens för att skapa individuella lösningar.

Mål med kursen

 • Du har kunskap om vad ADHD/ADD är samt tekniker för att skapa möjligheter.
 • Kännedom om problem och svagheter och tekniker för att underlätta dessa
 • Fokus på förmågor och styrkor och en coachingkompetens för att vara en del i att skapa insikt om dessa hos dina klienter
 • Kunskap om kostens påverkan på vår hjärna
 • Kunskap om våra signalsubstanser samt hur vi skapar en bästa vän av vår unika hjärna
 • Tekniker för att skolan ska fungera
 • Kunskap om våra olika inlärningsstilar samt att kunna förmedla tekniker för att främja dessa
 • Du ska som person med ADHD/ADD, förälder eller skolpersonal ha kunskaper och tekniker för att kunna göra vardagen för den unika kreativa hjärnan till en trygg, utmanande och givande vardag

Kursledare

Energibarn

Anna Hallén är gymnasielärare, DIHM marknadekonom och läser nu till socionom. Hon kände sig "korkad" och missuppfattad som barn i skolan och samlar idag på utbildningar för att kompensera alla suckar och himlande ögon. Samtidigt som hon naturligtvis gör detta för egen skull då utveckling, nya saker och utmaningar är hennes drivkraft.

Då allt går snabbt i hennes liv och hon har odiagnostiserad ADHD så gör hon alltid många saker samtidigt. Förutom att läsa till socionom på universitetet läser hon en ADHD-utbildning på distans (USA) samt driver sitt utbildningsföretag. 

Anna har lärt sig att använda sitt hyperfokus, sin hyperaktivitet och har svag impulskontroll och dålig konsekvensbedömning som sina styrkor idag. 

Hon är även författare till drygt tio böcker. Allt från kost, viktminskning till stress och NPF. Hennes hjärteprojekt är boken Energibarn 2.0 som handlar om ADHD/ADD och är en tvärvetenskaplig bok som försöker belysa bredden av möjligheter.  Boken är kurslitteratur och ingår.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Licensierad ADHD-coach (Distans), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
Carola Andersson
16 jul 2018
Kostrådgivare

Mycket kunnig, pedagigisk och rolig föreläsare!! Fick oss kursdeltagare att tänka själv kring det hon lärde ut. Rekommenderas det varmaste!!

5/5
Jaana P.
14 jul 2018
Moderna kostråd.

Vetenskapligt ny kunskap

5/5
Yvonne Andersson
13 jul 2018

Så bra. Massor av kunskap som förmedlas så att man förstår.

Anna Hallén Utbildningar
Drottninggatan 129
25433 Helsingborg

Vi har lagt all energi på förståelse och biokemisk vetenskapsgrund. Allt för att erbjuda dig Sveriges bästa utbildning med fokus på kost, stress, hormoner och beteende. En utbildning där kvalité och småskalighet skapar kompetens, atmosfär och trivsel.  Balans, lagom, kunskap...

Läs mer om Anna Hallén Utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights