Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Rekrytering

De allra flesta har nog varit med i en rekrytering någon gång. Ordet rekrytering kommer från militären och innebär att förse en grupp med nytt manskap (rekryter).

Utbildningar inom rekrytering

Relaterade artiklar:

Hur ser en rekryteringsprocess ut?

Rekrytering är en process där en arbetsgivare eller en extern rekryterare söker att anställa en eller flera medarbetare med rätt kompetens. Detta är ett kostsamt förlopp som ibland kan ta flera månader från start till mål. Rekryteringsprocessen kan se ut på olika vis men ofta innefattas dessa steg:

 1. Behovsanalys
 2. Sammanfatta kravprofil
 3. Formulera annons
 4. Välja annonseringskanaler
 5. Ta emot ansökningar
 6. Första urvalet görs
 7. Telefonintervju
 8. Andra urvalet görs
 9. Personliga intervjuer
 10. Ta referenser
 11. Test av slutkandidater
 12. Slutligt urval
 13. Skriva anställningsavtal

Vad är fördomsfri rekrytering?

Rekryteringsföretag

Ett rekryteringsföretag är en verksamhet som företagare kan anlita för att hjälpa till med en rekrytering. Det kan vara fördelaktigt på flera sätt, dels för att det kan spara tid och ibland också pengar genom färre interna resurser behöver gå åt att sorla arbetsmarknaden på kandidater. Ofta har de specialiserat sig på att hitta kompetens inom ett visst område som t.ex. ledarskap eller IT-branschen. Det är helt upp till uppdragsgivaren hur involverad hen vill att rekryteringsföretaget ska vara och hur djupt de ska gå i sökandet efter kandidater..

Bemanningsföretag

Istället för att anställa personal kan man hyra in spetskompetens från ett bemanningsföretag under kortare eller längre perioder. Personen som hyrs ut är anställd av bemanningsföretaget men jobbar åt ett annat företag. Det är ett flexibelt sätt att täcka upp personal och säkra att en kompetens person snabbt kan komma på plats medan företaget jobbar fram en mer långsiktig lösning.

För dig som vill lära dig mer om rekrytering, kika här! 

Senast uppdaterad: 16 jun 2020

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!