Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Arbetsmiljö

Ett stort område inom HR är arbetsmiljö. Och vad är det? Svaret på det är allting som påverkar dig på din arbetsplats - både fysiska och psykosociala faktorer. Det kan handla om ljud, luft, möbler, ledarskap, stressnivå, gemenskap osv. Arbetsmiljö (läs mer om arbetsmiljöutbildningar här) handlar om att ha en frisk arbetsplats där man inte blir skadad eller mår dåligt. Här hittar du utbildningar inom arbetsmiljö.

Artikel: Vad är arbetsmiljö?

Fler artiklar på ämnet arbetsmiljö:
5 tips för en ergonomisk arbetsplats
Skapa arbetsro i det öppna kontorslandskapet
Så håller du bra möten på distans – 6 tips

Arbetsmiljöutbildningar online

Idag finns ett flertal utbildningar inom arbetsmiljö som kan läsas på distans. Att läsa en onlineutbildning har många fördelar då du till exempel kan anpassa när det passar dig bäst att genomföra utbildningen. Tid och plats är flexibelt och det kan ibland vara en förutsättning för att kunna genomföra en utbildning. Utbudet är stort och en av de som erbjuder flera kurser är Branschutbildarna. Här finns kurser såsom Diskriminering och likabahenadling, psykosocial arbetsmiljö, jämställdhet och BAM.

Arbetsmiljöutbildningar online

Skyddsombud

Vem är ansvarig för att arbetsmiljön uppfyller kraven som ställs? Det kan se olika ut på olika arbetsplatser men ytterst ansvarig är ledningen. Vidare ska man även ha ett skyddsombud på en arbetsplats med fem eller fler anställda. Större företag kräver skyddskommitté där både arbetsgivare och arbetstagare representeras. För dig som är nyfiken på att bli skyddsombud eller bara vill lära dig mer finns det flera utbildningar inom ämnet skyddsombud.

Lär dig mer om skyddsombud

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Skyddsombudets roll är att kontrollera arbetsmiljön både genom att vara aktiv i planerandet av den och se till så att det systematiska arbetsmiljöarbetet fungerar som det ska (här finns utbildningar inom systematiskt arbetsmiljöarbete). Samtliga arbetsgivare i Sverige är skyldiga att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Vad är systematiskt arbetsmiljöarbete?

Arbetsmiljöplan vid byggen

Vid byggnads- och anläggningsarbete krävs dessutom en arbetsmiljöplan. Denna skapas innan ett bygge påbörjas och ska innefatta exempelvis vilka tider arbetet får pågå samt åtgärder för att förhindra olycksfall osv. Här kan du läsa mer om arbetsmiljöplan. För dig som vill veta mer om hur det funkar med BAS-P/BAS-U så har vi en informativ artikel. Och utbildningar inom BAS-P/BAS-U finns under byggarbetsmiljösamordnare.

Fler utbildningar inom arbetsmiljö

Bättre arbetsmiljö - BAM
Diskriminering
Ergonomi
Organisatorisk och social arbetsmiljö

Senast uppdaterad: 16 jun 2020

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!