Visa utbildning.se som: Mobil

Vilken färg är du?

Confex
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Vilken färg är du?


Profilanalysen som hjälper dig att förstå dig själv och andra
”Hon är så gul och han är totalt blå” Har du hört det förut? Hur personer i din omgivning refererar till färger som om de vore levande personer – det ligger faktiskt en hel del sanning i det.

Profilanalysen Insight Discovery är baserad på forskning som visar att våra personliga egenskaper kan delas in i fyra beteendemässiga stilar - röd, gul, grön och blå. Genom att lära känna de olika färgerna kommer du bli mer medveten om dina och andras styrkor och svagheter. Vilket i sin tur medför att du blir bättre på kommunikation, samarbete och mer professionell i din roll.

Kursen är baserad på en av världens mest använda metoder för att beskriva mänskliga olikheter. Efteråt kommer du att förstå varför din envisa kollega reagerar som han gör, varför din chef inte vill lyssna på dina idéer och varför du inte klarar av att samarbeta med vissa personer.

Missa inte möjligheten att göra profilanalysen alla pratar om. Kursen garanterar hög igenkänningsfaktor och humor som i sin tur bidrar till bestående insikter och kunskap som kan tillämpas i vardagen.

Kursen går igenom

 • Introduktion till profilanalys – vad är det?
 • Lär känna de olika färgerna – en pedagogisk modell för att olika typer av personligheter
 • Så hjälper dig profilanalysen att skapa ett kraftfullt och effektivt team
 • Vilka dominerande färger har du – på gott och ont?
 • Genomgång av din egna Insights Discovery profil
 • Så undviker du konflikter och missförstånd med andra
 • Praktiska tips – så kommunicerar du bäst med andra personlighetstyper
 • Så kan du anpassa ditt bemötande med andra personer – utgångspunkt i pedagogiken med de fyra färgerna

Delta på kursen och få verktygen du behöver för att skapa bättre samarbete, effektivare kommunikation och en starkare laganda med dina kollegor.

Kursinnehåll

 • Praktiska tips – så hanterar du olika personlighetstyper
 • Få en genomgång av din egna personliga profilanalys
 • Så undviker du onödiga konflikter och missförstånd med andra
 • Lär känna dig själv för att bättre förstå andra

Kursledare:

Johan Hamilton
Johans Hamiltons erfarenhetsbas står på tre ben – ledarskap, förändringsledning och affärer. Han är en lysande pedagog med en stor förmåga att förmedla budskap på ett övertygande och underhållande sätt. Utvärderingarna ligger alltid i topp och han kan till och med göra ämnen som arbetsrätt roligt och intressant. Han har under alla år som HR-chef själv utbildat de chefer som funnits i de organisationer han varit verksam inom och många gånger själv varit projektledare för stora förändringsprojekt.

Johans föreläsningar, utbildningar och råd är konkreta och lätta att ta till sig. Han blandar humor, värme och kunskap så att deltagarna blir inspirerade till förändring och får med sig de verktyg de behöver.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Vilken färg är du?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vilken färg är du?!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 753 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området