Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Controllerutbildning fördjupning

Taurus Ekonomiutbildning
Kort om utbildningen
6 dagar
21 900 SEK exkl. moms
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Med viktiga beslut som skall tas, så har controllern en viktig roll att fylla med att ofta på kort tid ta fram relevanta beslutsunderlag. Detta kräver både en hög analytisk förmåga och praktisk erfarenhet av att ta fram beslutsunderlag.


Målgrupp/förkunskaper
Utbildningen vänder sig dels till de som tidigare gått vår utbildning Diplomerad controller eller vår Controllerutbildning och som ytterligare vill träna upp sina praktiska färdigheter via ett antal olika praktiska case inom ekonomistyrning. Utbildningen passar också dig som idag arbetar med controlleruppgifter och vill utvecklas inom området via praktiska övningsuppgifter.

Syfte
För att företagsledningen skall kunna fatta rätt beslut i rätt tid, krävs väl underbyggda ekonomiska analyser. Dock är tiden ofta knapp för detta arbete. Dessutom har du kanske inte någon att ”bolla” din frågor/funderingar med på företaget/organisationen. Denna utbildning är praktiskt inriktad där du dels kommer att öka din analytiska förmåga och dessutom kommer du att kunna öka din ”verktygslåda” inom ekonomistyrning.

Innehåll
Business-case 1
Till sin hjälp har man två utvalda företags två senaste årsredovisningar inom tillverkande industri. Deltagarna skall utföra nyckeltalsanalyser, kassaflödesanalyser och känslighetsanalyser. Därefter skall deltagarna ta fram relevanta branschinriktade nyckeltal och utifrån dessa analyser upprättar man en grov SWOT-analys. Under arbetets gång, så stannar vi upp för gemensamma reflektioner och analyser.

Business-case 2
Arbetsgången är densamma som i det tidigare business-caset, men här är det två utvalda företag som verkar inom tjänsteverksamhet. Vi kommer att diskutera likheter och skillnader mellan bolagen och hur detta påverkar val av relevanta nyckeltal mm.

Business-case 3
Här väljer deltagarna själva ut två konkurrenter/kunder eller leverantörer till sina egna företag/organisationer. Arbetsgången är densamma som i de tidigare business-casen, men skall slutligen kompletteras med en analys som också innehåller förslag på åtgärder inom det egna företaget/organisationen.

Erfarenhetsutbyte
Till varje tillfälle kommer ca. ½ dag läggas på erfarenhetsutbyte. Vi kommer att välja ut några avsnitt inom ekonomi- och verksamhetsstyrning. Deltagarna kommer inför varje tillfälle få möjlighet att välja ut något/några aktuella ämnen. Det kan handla om aktuella problem/svårigheter som kan vara nyttigt att ta hjälp av varandra.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kurslängd

6 dagar fördelat på 3 kurstillfällen. Maximalt 10 deltagare per utbildningstillfälle.
Datum: Stockholm: 2020: 9-10 juni + 27-28 aug + 24-25 sep

Investering

I kursavgiften ingår kursdokumentation, för- och eftermiddagskaffe samt lunch.

Kursledare

Michael Andersson har under närmare 20 år arbetat som controller och affärscontroller inom olika branscher och har stor erfarenhet av att genomföra effektiviseringar (ring 070-608 58 17 om du vill veta mer eller undrar över något).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Controllerutbildning fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning

Taurus Ekonomiutbildning erbjuder kvalificerade och praktiskt inriktade ekonomiutbildningar. Bakom varje siffra så finns det en aktivitet som orsakats av människor. Det är här som vårt genuina intresse ligger. Att på olika sätt hjälpa dig att verkligen styra verksamheten via olika medvetna...


Läs mer om Taurus Ekonomiutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Taurus Ekonomiutbildning

Svetsaregatan 4
42668 Västra Frölunda

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Controllerutbildning fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 53 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar