Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar
 

Vad gör en redovisningsekonom?

Som redovisningsekonom arbetar du med att analysera och redovisa ekonomiska händelser i din organisation. Du ser till att avgifter, skatter och moms redovisas och betalas i tid och du hanterar värderingsfrågor, upprättar bokslut och producerar olika ekonomiska rapporter. Det är också vanligt att du får analysera de bokslut som upprättas för att förklara orsaken till resultatbilden och presentera din rapport för ledningen. Många redovisningsekonomer deltar också i budgetarbetet och vissa arbetar även med att utveckla modeller för hur organisationens redovisning ska genomföras. En redovisningsekonom utbildning vänder sig till ekonomer på olika nivåer inom en organisation och gör att du kan hitta en utbildning som motsvarar de kunskaper du behöver införskaffa för att ta ett steg uppåt i din karriär.

Som redovisningsekonom har du en nyckelroll i företag då du kan tillhandahålla ledning och andra ansvariga med underlag för deras beslutsfattande. En redovisningsekonom som har koll på hur dennes verksamhet och ekonomiska system fungerar behövs för att företaget ska kunna producera en objektiv redovisning som ger en rättvis bild av dess ekonomiska läge. En redovisningsekonom utbildning gör att du kan arbeta i många olika branscher, både in house och på konsultbasis. Arbetar du som ekonom på en redovisningsbyrå kallas din roll ofta redovisningskonsult.

Det här lär du dig under en redovisningsekonom utbildning

Syftet med en redovisningsekonom utbildning är att du som ekonom ska få den kunskap och verktyg som behövs för att hantera och driva det operativa ekonomiarbetet i en organisation. Under en redovisningsekonom utbildning kommer du att lära dig olika ekonomiska teorierna och modellerna för hur du producerar den ekonomiska information som organisationen behöver som underlag för att fatta ekonomiska beslut. Genom att gå en utbildning kommer du få förståelse för den totala redovisning som ska göras.

En redovisningsekonom utbildning lär dig att sammanställa och analysera balans- och resultaträkningar utifrån rådande lagstiftning. Under utbildningarna är det vanligt att teori varvas med praktiska exempel för att du lättare ska få förståelse för hur de olika delarna kan appliceras i ditt dagliga arbete.

Vanligt innehåll i en redovisningsekonom utbildning

  • Löpande bokföringsrutiner
  • Redovisning och skatter
  • Reskontrabevakning
  • Budgetering och kalkyleringsprocesser
  • Avskrivningar och värderingsfrågor
  • Upprättandet av bokslut och deklaration
  • Företagsvärdering
  • Analysera företagets verksamhet med olika nyckeltal

En redovisningsekonom utbildning ger dig en bra grund att stå på för ditt fortsatta ekonomiarbete och ger dig en självsäkerhet i de uppgifter du ska utföra. Du får förutom kunskaper i redovisning även lära dig ekonomistyrning och hur ekonomisystem fungerar samt utveckla ditt affärstänk. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
Ekonomiassistent med löneadminis...

Anna Schenk gick kursen Ekonomiassistent med löneadministration. Hon rekommenderar kvällskursen för dem som vill jobba inom ekonomi och vill ha en bra grund att stå på. 

Läs mer