Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar

Mer om ekonomiassistent-utbildning

Om du är intresserad av att arbeta med företagsekonomi, redovisning eller kanske ta på dig utmaningen att hantera bokslutsarbetet för ett litet företag kan en utbildning till ekonomiassistent vara något för dig. Du kommer att lära dig värdefulla manuella och datoriserade bokföringsmetoder i kombination med metoder för hur man använder ett kalkylprogram på ett effektivt sätt. Detta är färdigheter som efterfrågas av nästan varje organisation eller företag i både den privata och offentliga sektorn. Efter ekonomiassistent-utbildningen kommer du att ha en solid plattform och allt det förtroende du behöver för att ta din karriär till nästa nivå.

En ekonomiassistent hjälper till att ansvara för det löpande arbetet på en ekonomiavdelning. Arbetsområden kan till exempel vara bokslut, redovisning, löneadministration, avstämningar, leverantörs- och kundfakturor, kalkylering, planering och uppföljning.

Självklart är det viktigt att en ekonomiassistent har en lämplig utbildning och ett starkt intresse för siffror. Det är också viktigt att man känner till grundläggande affärsjuridik när det gäller avtal, fordringar och köprätt. Men eftersom en ekonomiassistent sällan arbetar ensam är personliga egenskaper också viktiga. Du behöver vara strukturerad och noggrann och kunna hantera att tempot ibland är högt.

Varför gå en ekonomiassistent-utbildning?

Företag är ständigt på jakt efter personer med en bred kunskap om bokföring och redovisning, samt en stor förståelse för programvaror som idag anses som branschstandard. Det är en av grundpelarna i en utbildning till ekonomiassistent, att du lär dig de grundläggande kunskaper du behöver för att få ett bra jobb och för att kunna hantera bokföring i exempelvis Microsoft Excel.

På utbildning.se har vi samlat Sveriges främsta ekonomiutbildare och du kan lätt hitta en passande utbildning genom att filtrera på ort, pris eller startdatum. Du kan även välja mellan öppen- och företagsanpassad utbildning.

Vanliga innehåll i en ekonomiassistentutbilding:

  • Grundbegrepp inom ekonomi
  • Olika företagsformer
  • Kalkylering och budgetering
  • Skatter, avgifter, moms
  • Bokföring och bokslut
  • Kredit- och avtalsrätt
  • Arkivering av räkenskapsmaterial
  • Lagar, normer och regler för redovisning
  • Bokföring på datorer
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
Ekonomiassistent med löneadminis...

Anna Schenk gick kursen Ekonomiassistent med löneadministration. Hon rekommenderar kvällskursen för dem som vill jobba inom ekonomi och vill ha en bra grund att stå på. 

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer