Visa utbildning.se som: Mobil

Förändringsledarskap

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
8 tillfällen
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-08 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska
Sverigehälsans utbildning i Förändringsledarskap

Kursbeskrivning

I en värld som är i ständig förändring behöver vi chefer och ledare med rätt kompetens för uppgiften. Vi vet att beslutsfattande och kommunikation är A och O. Men när ska man egentligen göra vad? Vad är viktigt att tänka på när man tar beslut som påverkar hela organisationen och i vilket stadie ska man involvera arbetsgruppen? Denna utbildning ger dig en övergripande förståelse för ledarskapets roll i förändringsarbete och ger dig verktygen för att bedriva hållbart och effektivt förändringsledarskap.

För dig som vill

 • Identifiera behov av förändring

 • Leda grupper strukturerat under små och stora förändringar

 • Förstå ledarskapets roll i förändringsarbete
 • Utvecklas i ditt ledarskap

 • Jobba hållbart och långsiktigt

Förändringsledarskap

Kompetens att leda förändringsarbete har blivit allt viktigare i rollen som chef. Med denna utbildning vill vi ge dig de verktyg och den kunskap som krävs för att leda ett framgångsrikt förändringsarbete.

Vad utbildningen ger dig

Här får du en gedigen genomgång av ledarskapets roll under en förändringsprocess baserat på etablerade metoder och relevant forskning.  Du lär dig förstå hela förändringsprocessen med fokus på organisation, kultur, lärande och kommunikation. Under utbildningen får du möjlighet att applicera dessa kunskaper på din organisations situation och behov.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen lär du dig

 • att upptäcka förändringsbehov

 • att ta beslut

 • att förbereda för förändring

 • att upprätthålla förändring

Upplägg

Utbildningen startar med ett introduktion där du får lära känna utbildningsledarna och de andra deltagarna, ni presenterar er själva, vad ni jobbar med och vad ni vill få ut av utbildningen. Ämnet förändringsledarskap introduceras och ni går igenom viktiga begrepp, det centrala innehållet och upplägget. Sedan släpps en föreläsning i veckan på den gemensamma plattformen som du kan se när du vill. Till varje föreläsningar finns tillhörande uppgifter. Efter sista föreläsningen presenteras en slutuppgift. Därefter kommer ett slutseminarium där utbildningen sammanfattas och ni diskuterar vad ni kommit fram till i era slutuppgifter.

 • Introduktionsseminarium
 • Sex digitala föreläsningar – titta när du vill (1 ny föreläsning/vecka)
 • Tillhörande hemuppgifter
 • Slutuppgift
 • Slutseminarium

Kursledare

Denna utbildning leds av Linda och Tobias Widar. Linda doktorerar i arbetshälsovetenskap, samt undervisar i ledarskap och organisationsteori, vid Akademin för Hälsa och Arbetsliv på Högskolan i Gävle. Tobias har flerårig chefserfarenhet på olika nivåer inom psykiatri och missbruksvård där han bedrivit förändringsarbete på individnivå. Tillsammans driver de Widar Consulting AB som erbjuder utbildning i ledarskapsutveckling.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förändringsledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan – landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Sverigehälsan erbjuder kortare kurser och längre utbildningsprogram inom områden som friskvård och hälsa, stress och psykosocial arbetsmiljö samt psykologisk behandling och socialt behandlingsarbete. I samtliga uppdrag i siktar vi på att förmedla tillämpningsbara kunskaper och ett tydligt och mätbart resultat....


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förändringsledarskap från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förändringsledarskap!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 52 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar