Visa utbildning.se som: Mobil

Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT)

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
4 terminer
89 280 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-01-21 - Malmö
Sista ansökan: 2021-11-01
Öppen utbildning
   
Malmö
Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT)

Kursbeskrivning

Grundutbildning i psykoterapi

Utbildningen bedrivs i Malmö och omfattar fyra terminer. Den fjärde terminen är en fördjupningstermin som ger kunskaper om stress och utbrändhet, krisbemötande och krisbehandling samt korttidspsykoterapi. Utbildningen har teoretisk förankring i objektrelationsteori, självpsykologi och affektpsykologi.

Utbildningen är psykodynamiskt inriktad med teoretisk förankring i objektrelationsteori, självpsykologi och affektpsykologi.

Behörighet

Behöriga att antas till utbildningen är personer som uppfyller följande krav:

 • grundläggande behörighet för högskolestudier samt goda kunskaper i
  engelska enligt betyg från gymnasieskola eller motsvarande
 • utbildning i och praktisk erfarenhet inom människovårdande eller psykosocialt yrke.

I yrkesutbildningen ska ha ingått minst 150 undervisningstimmar i ämnen som psykologi, sociologi, pedagogik eller psykiatri. Studier kan även ha bedrivits i beteendevetenskapligt ämne, motsvarande en termins heltidsstudier på universitet eller högskola. Alternativt ska den sökande ha tillgodogjort sig motsvarande kunskaper på annat sätt.

I den yrkesutövning som löper parallellt med utbildningen ska en väsentlig del bestå av människovårdande kontakter eller behandlande arbetsuppgifter. De psykoterapeutiska uppgifterna inom utbildningens ram bör kunna bedrivas på den egna arbetsplatsen. Patienter för utbildningen bör kunna rekryteras från den egna arbetsplatsen.

Urval bland behöriga sökande sker på det sätt som ledningen för ut­bildningen bestämmer. Därvid ska en samlad bedömning göras av den sökandes teoretiska utbildning, yrkesverksamhet, egenterapi samt den sökandes personliga motivering för att genomgå utbildningen. Intervjuer kompletterar antagningen.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Omfattning

Utbildningen pågår under fyra terminer. Sverigehälsan som privat utbildningsanordnare kan inte utfärda högskolepoäng men utbildningen utgör en grundutbildning för personer som vill söka vidare till den legitimationsgrundande utbildningen i psykoterapi (tidigare Steg-2),  under förutsättning att övriga behörighetskrav uppfylls. Utbildningens omfattning beräknas motsvara 60 högskolepoäng. Utbildningen är också godkänd som en del av specialistutbildningen för läkare.

Utbildningens fyra beståndsdelar

 • Teori
 • Handledning
 • Egen psykoterapi
 • Psykoterapisammanfattning och fördjupningstermin

Målsättning

Efter avslutad utbildning kan du

 • tillämpa ett psykoterapeutiskt arbetssätt i yrkesutövningen
 • medverka i behandlingsprogram på institutioner som bedriver psykoterapeutisk verksamhet
 • bedriva psykoterapi under handledning
 • bidra till utformningen av psykosociala program
 • tillämpa kunskaper om hur yttre stress, trauman och särskilda livsbetingelser kan leda till kriser och psykisk ohälsa

Utbildningen är också en grundutbildning för den som vill fortsätta inom den legitimationsgrundande utbildningen i psykoterapi.

Upplägg

Utbildningen består av fem huvuddelar: Teori, handledning, egen psykoterapi, psykoterapisammanfattning och en fördjupningstermin.

Termin 1 sker undervisningen med en utbildningsdag varannan vecka och är förlagd till fredagar under ojämna veckor. Du förutsätts läsa in litteraturen parallellt med undervisningen.

Tid & plats

Termin 1

Undervisning sker med en utbildningsdag varannan vecka och är förlagd till fredagar under ojämna veckor. Deltagarna förutsätts läsa in litteraturen parallellt med undervisningen.

Utbildningsdagar
2022-01-21
2022-02-04
2022-02-18
2022-03-04
2022-03-18
2022-04-01
2022-04-29
2022-05-13
2022-06-10

Investering

Kursavgift per termin: 27 900 inkl. moms. Kostnad för grupphandledning tillkommer med 60 000 inkl. moms fördelat på tre terminer. 

Total kostnad för fyra terminer: 111 600 kr inkl. moms samt 60 000 inkl. moms i kostnader för grupphandledning.

Individuell handledning kan ske med godkännande av kursledningen. 

Kostnad för kurslitteratur tillkommer och beräknas till ca. 1 400 kr per termin.

Antagning sker efter intervju.

Kursledare

Kursledare är Karna Andersson, hon är leg psykolog och leg psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi med inriktning på psykodynamisk psykoterapi och handledare. Karna är också auktoriserad existentiell psykoterapeut. Hon är verksam på Psykologcentrum i Malmö och arbetar där med psykoterapi, handledning och utbildning. Hon leder utbildningen tillsammans med en rad erfarna pedagoger med fast förankring i praktiskt arbete.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Linnéa
Jag använder mig av verktygen jag fick i kursen dagligen för att minska min stress. Katarina Lundblad är mindfulness och fantastisk på att lära ut. Kan verkligen rekommendera kursen.
Annika Sabelsjö
Vill du verkligen göra något med äkthet och djup, för din egen skull? Då är detta kursen för dig som tänker att du vill ändra eller fördjupa din yrkesinriktning och kanske har ideér om att starta eget? Här kommer dina ideér att växa och du kan växla mellan fokusering och vila.

Sverigehälsan

Sverigehälsan – Hälsa och välmående börjar med kunskap

På Sverigehälsan erbjuder vi både korta och längre utbildningsprogram. Vi har yrkesprogram som du läser via kommunal vuxenutbildning eller yrkeshögskolan och kompetensutbildning för yrkesverksamma och uppdragsutbildning för verksamheter och företag. Allt inom hälsa, friskvård, skola, omsorg och behandling. I samtliga uppdrag...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 98 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundutbildning i psykoterapi med psykodynamisk inriktning (Steg-1 PDT) från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter: