Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
2 terminer
41 260 - 41 460 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-13 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som har ett intresse för friskvård, kost, hälsa och personlig utveckling. Den vänder sig både till dig som önskar ett komplement till yrkesrollen du har idag, eller vill ha en ny yrkesroll inom friskvård.

För att kunna antas bör du ha viss arbetslivserfarenhet samt ett grundläggande intresse för att utveckla och förstärka det friska hos dig själv och andra. Sverigehälsan ställer också krav på självinsikt och personlig mognad.

Om utbildningen

Dagens arbetsliv ställer allt högre krav på oss samtidigt som vi strävar mot ett friskare liv. Vi söker dig som vill vara med och möta detta växande behov i samhället. Vår utbildning till diplomerad friskvårds- och kostkonsult med kognitiv inriktning passar dig som har ett intresse för och vill arbeta med friskvård, kost, hälsa och personlig utveckling. Kanske du redan idag arbetar med människor och ser utbildningen som nästa steg i din utveckling?

Med din egen personliga utveckling i centrum får du metoder och verktyg för att främja välmående och det rådgivande samtalet är en viktig del i att hjälpa människor hitta en hållbar, hälsosam livsstil. Du arbetar med det friska och hälsosamma, med kropp och själ. Fokus ligger på att kommunicera och förmedla hälsa och du får lära dig att kartlägga, planera och genomföra aktiviteter kopplade till detta. I utbildningen ingår en kurs i livsstilsanalys genom verktyget Firstbeat.

Utbildningen är godkänd och kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, som Sverigehälsan har ett samarbete med.

Alla våra föreläsare är yrkesverksamma inom sina respektive områden, vilket garanterar att våra utbildningar håller hög kvalitet och att innehållet är aktuellt och uppdaterat.

Målsättning

Målet med utbildningen är att du ska kunna arbeta med professionell hälsorådgivning och med hälsofrämjande arbete. Med din personliga utveckling i fokus ger vi dig en uppsättning effektiva verktyg för praktiskt friskvårdsarbete. Att vara medveten om hur du själv fungerar är ett betydelsefullt steg mot att du ska kunna hjälpa andra.

Utbildningens innehåll

  • Träningslära
  • Kost och hälsa
  • Hälsopedagogik
  • Kommunikation (kognitiv pedagogik)
  • Massage
  • Hälsofrämjande ledarskap
  • Avspänning och målinriktad mental träning
  • Entreprenörskap och projektarbete
  • Hälsa och friskvård
  • 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL)

För mer detaljerad information, läs mer på sverigehalsan.se

Fortsatta studier

Så kan du gå vidare:

Upplägg

En fristående ettårig yrkesutbildning som ges på halvdistans, vilket innebär obligatoriska träffar på skolan tre dagar per månad och studier på distans övrig tid.

Erbjudande

Privatbetalande

Ansöker du privat är kostnaden 51 825 kr inkl. moms varav anmälningsavgift 5 100 kr inkl moms.

Ansök via komvux i din hemkommun

Utbildningen kan finansieras via komvux i din hemkommun eller via vårt samarbetsavtal med Nacka kommun. För mer detaljerad information se sverigehalsan.se eller beställ mer information.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Caroline Gustafsson
"Kost & hälsa" hade dock kunnat vara lite mer djupgående
Sanna
Jag läser termin två på den här utbildningen just nu och kan starkt rekommendera den. Det är mkt, men är man intresserad av kost och hälsa så är ju det just så det ska vara! Mycket kunskap. Grymma lärare, trevliga lokaler. Inget att klaga på alls :)
Louise van Eijsbergen
Kursen är väldigt grundlig och mycket väl genomtänkt. För min del har den inspirerat mig till hälsofrämjande förändringar för mig som privatperson och även till att vara behjälplig för andra människor att må bättre. Redskap att bygga en bra hälsa långsiktigt. Att kunna njuta av ett hälsosamt liv som pensionär då man äntligen har ledigt för jämna...
Visa mer

Sverigehälsan

Sverigehälsan – Hälsa och välmående börjar med kunskap

På Sverigehälsan erbjuder vi både korta och längre utbildningsprogram. Vi har yrkesprogram som du läser via kommunal vuxenutbildning eller yrkeshögskolan och kompetensutbildning för yrkesverksamma och uppdragsutbildning för verksamheter och företag. Allt inom hälsa, friskvård, skola, omsorg och behandling. I samtliga uppdrag...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 98 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter: