Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult

Sverigehälsan
Kort om utbildningen
2 terminer
41 260 - 41 460 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-03-14 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Om utbildningen

Utbildningen Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult är en yrkesutbildning för dig som vill bedriva praktiskt friskvårdsarbete på individ-, grupp- eller organisationsnivå. Som friskvårds- och kostkonsult arbetar du med att stötta och inspirera människor till en livsstil som främjar deras hälsa och personliga utveckling. Du arbetar både med det fysiska och mentala. Yrkesrollen innebär mycket kontakt med människor och rådgivning blir en viktig del av ditt arbete. Vi fokuserar därför mycket på att kommunicera och förmedla hälsa under utbildningen.

Med din professionella och personliga utveckling i fokus får du metoder och verktyg för att kartlägga, planera och genomföra hälsofrämjande aktiviteter. Många av våra deltagare börjar arbeta på gym och andra typer av hälsoinriktade verksamheter eller som hälso-, livs-, eller livsstilscoacher efter utbildningen. Som friskvårdsansvarig på en arbetsplats kan ditt arbete bestå av att kartlägga personalens hälsoläge och planera och genomför det interna friskvårdsarbetet. Du erbjuder arbetsgivare möjligheten att stärka frisknärvaron genom förebyggande insatser.

Ansökan/utbildningskostnad

Utbildningen kan sökas både som privat yrkesutbildning som du själv finansierar och som kommunal vuxenutbildning via din hemkommun. Läs mer på sverigehalsan.se eller kontakta oss så hjälper vi dig.

 • 51 825 kr inkl. moms varav anmälningsavgift 5 100 kr
 • Fakturering sker vid kursstart – en faktura skickas till den adress du angett i samband med att kursen startar
 • Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad om du läser via kommunal vuxenutbildning
 • Litteraturkostnad tillkommer (ca 2900 kr)

Målsättning

Målet med utbildningen är att du ska kunna arbeta med professionell hälsorådgivning och med hälsofrämjande arbete. Med din professionella och personliga utveckling i fokus ger vi dig en uppsättning effektiva verktyg för praktiskt friskvårdsarbete.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller en bred uppsättning kurser som ger dig verktyg för att arbeta med hälsa- och livsstilsförändringar.

De ämnen du läser underutbildningenär:

 • Träningslära
 • Friskvård och hälsa
 • Kommunikation
 • Massage
 • Kost och hälsa
 • Pedagogiskt ledarskap
 • Hälsopedagogik
 • Entreprenörskap
 • Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du kan läsa mer om de ingående kurserna i utbildningsprospektet på sverigehalsan.se.

I utbildningen ingår en kurs i livsstilsanalys med Firstbeat. Ett professionellt verktyg för hälso- och friskvårdskontroller. Med hjälp av det lär vi oss förstå sambandet mellan livsstil och välbefinnande och identifiera hur våra klienter kan komma närmare ett hälsosammare, piggare och mer produktivt liv.

Upplägg

En yrkesutbildning på heltid under två terminer med lektioner med obligatorisk närvaro varannan vecka. Lektionstillfällena (se fliken datum) växlas mellan fysisk undervisning på plats och fjärrundervisning digitalt. Resterande tid läggs på självstudier och arbete i studiegrupper. Under termin två genomför du praktik på en arbetsplats, s.k. APL (arbetsplatsförlagt lärande). En möjlighet att arbeta praktiskt inom din framtida bransch. APL:en genomförs på heltid på arbetsplatsen.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I friskvårdsutbildningen ingår 7 veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL).APL innebär att du får en del av ditt lärande direkt ute på en relevant arbetsplats. Målet är att du ska börja använda dina teoretiska kunskaper och komma in i din nya yrkesidentitet. Under APL-perioden följer du din arbetsplatsens schema vilket kan innebära andra arbetstider än de som gäller för den ordinarie undervisningen. APL bedrivs på heltid under 7 sammanhängande veckor i slutet av utbildningen.

Kursledare

Utbildningens olika kurser leds av föreläsare lärare med lång erfarenhet inom sina respektive utbildningsområden.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Caroline Gustafsson
"Kost & hälsa" hade dock kunnat vara lite mer djupgående
Sanna
Jag läser termin två på den här utbildningen just nu och kan starkt rekommendera den. Det är mkt, men är man intresserad av kost och hälsa så är ju det just så det ska vara! Mycket kunskap. Grymma lärare, trevliga lokaler. Inget att klaga på alls :)
Louise van Eijsbergen
Kursen är väldigt grundlig och mycket väl genomtänkt. För min del har den inspirerat mig till hälsofrämjande förändringar för mig som privatperson och även till att vara behjälplig för andra människor att må bättre. Redskap att bygga en bra hälsa långsiktigt. Att kunna njuta av ett hälsosamt liv som pensionär då man äntligen har ledigt för jämna...
Visa mer

Sverigehälsan

Sverigehälsan – Hälsa och välmående börjar med kunskap

På Sverigehälsan erbjuder vi både korta och längre utbildningsprogram. Vi har yrkesprogram som du läser via kommunal vuxenutbildning eller yrkeshögskolan och kompetensutbildning för yrkesverksamma och uppdragsutbildning för verksamheter och företag. Allt inom hälsa, friskvård, skola, omsorg och behandling. I samtliga uppdrag...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 98 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Friskvårds- och Kostkonsult från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter: