Du har fortfarande chansen att ta del av Upskill & Reskill 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Öppet till 26 januari 23.59

Lågaffektivt bemötande - Distans

Lära
Kort om utbildningen
3 dagar
5 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-22 - Distans
Distans
Svenska
Onlineutbildning

Kommande starter
Distans
5 000 SEK
2023-02-22

Distans
5 000 SEK
2023-03-31

Distans
5 000 SEK
2023-05-08
Lågaffektivt bemötande - Distans

Kursbeskrivning

Utbildning i lågaffektivt bemötande på distans

Utbildningen i lågaffektivt bemötande sätter fokus på din roll som medarbetare eller anhörig. Här får du lära dig hur du hjälper personer att undvika att hamna i affekt och hur du på ett tryggt sätt bemöter personer i affekt.

Ur innehållet

  • Lågaffektiva tekniker/metoder
  • Människosyn, etik och empati
  • Orsaker till utmanande beteende
  • Handlingsplaner och respektfullt bemötande
  • Hur påverkar stress och oro omsorgstagare och medarbetare
  • Hur kan du stötta en kollega efter incident

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma och anhöriga inom omsorg, skola, behandling och andra som kommer i kontakt med personer som har utmanande beteende. För dig som möter personer med utmanande beteenden som är väldigt utåtagerande rekommenderar vi utbildningen Studio 3. Där lär du dig att bemöta mer fysiska beteenden.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om de personer du ger stöd till.

Kursinnehåll

Lågaffektivt bemötande sätter fokus på din roll som medarbetare eller anhörig. På utbildningen får du bland annat lära dig att ställa rätt krav vid rätt tillfälle. Hur och när avleder man och om man alltid ska backa och vara tyst? Du får även lära dig om bemötandets många facetter och om hur olika vi alla är i våra behov. Du får verktyg, metoder och konkreta tips på vad man som medarbetare kan fokusera på så att utmanande beteenden inte uppstår.

På utbildningen blandas teori och praktiska övningar och dina erfarenheter spelar en viktig roll.

Beräkna cirka 14 timmar för att genomföra utbildningen – det är motsvarande en lärarledd tvådagars utbildning. Vår digitala lärplattform skapar förutsättningar för ett effektivt lärande. I den får du bland annat att ta del av film och material att jobba med. fördelarna med denna utbildningsform är att du kan börja utveckla ditt arbete och använda det du lär dig under utbildningens gång.

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du lärt dig att ett lågaffektivt bemötande är en aktiv pedagogik, där du, har ett stort ansvar för att skapa bra förutsättningar för personen du jobbar med. Du vet hur du ska inventera aktiviteter, kravanpassa, skapa handlingsplaner och hålla dig lugn även i kritiska situationer. Du har fått ett ökat självförtroende och vet hur du ska agera i olika situationer.

Upplägg

I denna utbildning jobbar du både före, under och efter utbildningen. Det är uppgifter du ska genomföra innan vi ses och det är uppgifter du ska genomföra mellan tillfällena. Vi träffas tre gånger digitalt via Zoom på angivna datum. Allt för att skapa så goda förutsättningar som möjligt till inlärning och att du faktiskt börjar använda de metoder och verktyg du får under utbildningen. Ca två veckor innan utbildningen startar kommer du få en inbjudan till vår lärplattform Promote. Det är här du genomför dina förberedelseuppgifter. Din chef/coach kommer även få en inbjudan till programmet så hen kan coacha och stötta dig under utbildningens gång. För att jobba i Promote räcker det med att du har internetuppkoppling, en dator, padda eller smartphone.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lågaffektivt bemötande - Distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Henrik Strandberg

Pga olika omständigheter utanför kursen orkade jag inte riktigt hela vägen, men dessförinnan fick jag vara med om en riktigt bra kurs om ett mycket viktigt ämne. Har fram till nu varit, låt oss uttrycka det diplomatiskt, milt skeptisk mot min chefs envisa förespråkande för vidare studier inom Lära. Men om kurserna fortsätter att vara som den här...

Visa mer
Björn Thorup, Nytida

Jag känner att det var aningen mycket på kort tid. Annars bra.

Katarina O

Mycket bra utbildning, tycker den borde vara obligatorisk för alla som jobbar som personlig assistent/hemtjänst/gruppboenden mm. Lätt att ta till sig, funkade enkelt att göra på distans och bra att få bolla med andra elever i gruppsamtalen. Viktigt och bra innehåll på kursen som jag bär med mig i fortsättningen! Tack!

Lära

Utbildningar och handledning inom socialt arbete, omsorg och skola

Lära erbjuder öppna utbildningar, handledning och skräddarsydda lösningar. Lära är ett av Sveriges ledande företag inom utbildning och kompetenshöjande insatser inom vård, omsorg, skola och behandling. Vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Vi är övertygade...


Läs mer om Lära och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lära

Evenemangsgatan 21, 6 tr
169 79 Solna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lågaffektivt bemötande - Distans från Lära, fyll i dina uppgifter: