Seminarier

När delaktighet värderas

Oavsett vilken typ av seminarium ditt företag är på jakt efter, hittar du säkert något passande här på utbildning.se. Vi samlar seminarier inom ett stort antal ämnesområden över hela Sverige. På utbildning.se hittar du det bästa i Sverige!
Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Mer om seminarium och webbinarium

Ett seminarium är egentligen en gruppdiskussion kring ett material som presenteras på en föreläsning och är vanliga inom universitetsvärlden. I vardagligt språk är seminarium ofta synonymt med en gratisföreläsning om ett spännande och aktuellt ämne. Under ett seminarium får du en inblick inom ämne och ingång till att lära dig mer. Det kan handla om alltifrån Content Marketing till det senaste inom neurovetenskap. Oftast sker seminarierna under en frukost, över lunchen eller i slutet av arbetsdagen. Ibland kan den till och med övergå i en trevlig liten AW.

 Tanken med ett seminarium är att väcka intresse och sätta igång tankarna hos publiken. Det kan handla om ett helt nytt synsätt eller en upptäckt som ställer allt på ända. Det finns många typer av seminarier. Bland annat; frukostseminarier, lunchseminarier, heldagsseminarier, kvällsseminarier och eftermiddagsseminarier.

Vad är egentligen ett webbinarium?

Webbinarier har tagit världen med storm och de är här för att stanna. Fler och fler privatpersoner och organisationer har de senaste åren upptäckt de många fördelarna med att delta i eller anordna ett webbinarium, inte minst sedan covid-19 slog till och begränsade vår möjlighet att mötas fysiskt. Men vad innebär egentligen ett webbinarium?

Ordet webbinarium är en sammansättning av orden webb och seminarium. Andra namn som ibland används för att beskriva samma digitala upplägg kan vara webbkonferens, videokonferens eller webcast. Vad konceptet handlar om i praktiken är ett seminarium eller ett event som äger rum hundra procent digitalt. Formen gör det möjligt för deltagare från alla världens hörn att ansluta och delta.

Vem kan delta i ett webbinarium?

Alla som har internetuppkoppling och en fungerande dator eller mobil enhet kan delta i ett webbinarium. Ett headset eller hörlurar och inte minst mikrofon är också viktiga hjälpmedel för att kunna vara en aktiv deltagare. Webbinarier är en seminarieform som fungerar i alla möjliga branscher och passar såväl i utbildningssyfte som för företagsrelaterade ändamål.

Vad behövs för att genomföra ett webbinarium?

Behöver du en mängd avancerad teknisk utrustning för att arrangera eller delta i ett webbinarium? Svar nej. Det räcker faktiskt med en dator med god internetanslutning, ljudkort, akustiska högtalare och mikrofon. Det vill säga, det som redan finns i de allra flesta moderna datorer idag. Utöver detta behöver du inga särskilda tekniska kunskaper. Klarar du att göra inlägg på instagram eller titta på videor på YouTube? Då klarar du också att hålla i ett webbinarium.

Ska du bara delta i ett webbinarium? Då är det ännu enklare. Se bara till att uppkoppling, ljud och eventuellt även kameran på din dator eller mobila enhet fungerar, och luta dig sedan tillbaka och njut av föreställningen.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer