Visar 1-25 av 125 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 125 träffar
1
2
3
4
5

Varför ska man gå en språkkurs?

Att gå en språkkurs innebär att man utvecklar en trygghet och säkerhet att uttrycka sig på ett språk som inte är sitt eget. Det här är ett krav idag när så mycket av vår kommunikation och handel sker på andra språk. Därför är det otroligt viktigt att man har det ordförråd och det flyt som krävs för att göra sig förstådd, bygga relationer eller göra framgångsrika affärer. Genom en språkkurs lär du dig att uttrycka dig både formellt och informellt både skriftligt och muntligt. Det är också ett sätt att bli av med din nervositet och känna dig trygg och säker på din sak. Business English eller affärsengelska är ett av dina viktigaste verktyg du har för att lyckas i karriären. Låt inte språket bli ett hinder för din möjlighet att låta professionell och övertygande.  

En språkkurs är till för dig som inte känner dig helt trygg att uttrycka dig på ett andra språk och som därför vill utvecklas och få hjälp med att hantera diskussioner och texter. När det kommer till språk har alla något de behöver utveckla vidare. Det kan handla om att utveckla sitt ordförråd, uttal eller att skapa flyt och blir säker i sitt sätt att uttrycka sig. Men det handlar också om att formulera texter och därmed lära sig stavning och de användbara uttryck som finns.  Beroende på vilket språk du behöver utvecklas inom finns det flera olika val och fokus. 

Olika typer av språkkurser:

Språk är livsviktig kunskap som gör att du blir helt säker på hur du ska uttrycka dig i varje given situation. En språkkurs kan vara både grundläggande, avancerad eller ha fokus på ett visst område för att ge dig mer specifik kunskap. De fyra huvudfokus som finns är:

  • Affärsengelska
  • Affärsspråk
  • Muntlig och skriftlig kommunikation på ett andra språk
  • Engelska för din yrkesgrupp
     

Ett vanligt innehåll för en språkkurs:

Affärsengelska: Engelska är ett av de språk som vi oftast behöver utrycka oss på i professionella sammanhang. Genom en utbildning blir du av med din nervositet och istället blir du säker på både ton, ordval och stil. Du utvecklar sätt att uttrycka dig professionellt efter dina behov och på så sätt kan du skapa fördelaktiga relationer och affärer.

Affärsspråk: Utöver engelska hittar du inom kategorin språkkurser en hel uppsjö av olika språk att utvecklas inom för att klara av internationella relationer på din arbetsplats lättare.  Du har möjlighet att läsa allt ifrån arabiska, ryska och kinesiska till tyska, franska och danska.

Muntlig och skriftlig kommunikation på ett andra språk: Muntlig kommunikation är viktigt för att kunna göra sig förstådd och skapa goda relationer under möten, tillställningar eller telefonsamtal. Du blir säker på ditt tal och kan därför genomföra tydligare presentationer och skapa bättre samarbeten. Skriftlig kommunikation är minst lika viktigt. Det gäller att vara säker på stavning, kunna viktiga fraser och besitta det ordförråd som gör att texterna låter professionella.  En språkkurs i muntlig och skriftlig kommunikation ger dig de kunskaper du behöver.

Engelska för din yrkesgrupp: Varje yrkesgrupp har sina termer och sitt sätt att uttrycka sig och i varje situation gäller det att låta både professionell och övertygande för att du ska uppfattas på precis det sätt du önskar. På utbildning.se finns språkkurser för flera olika yrkesgrupper för att du ska få möjlighet att helt fokusera på vad du behöver utvecklas inom och få ett användbart ordförråd. De områden som finns är exempelvis juridik, teknik, ekonomi, HR, ledarskap, reception och administration.

Ett vanligt upplägg:

Plats: Utbildningarna är främst öppna eller företagsanpassade. De sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. Det finns också en stor del av utbildningarna som ges på plats i ett annat land för att på bästa utveckla dina språkkunskaper.

Format: En språkkurs är oftast uppdelad i mutlig och skriftlig kommunikation och varvar därför praktiska övningar med stavning och textproduktion.

Längd: En utbildning är vanligtvis mellan en dag till en vecka. Beroende på utbildningens omfattning kan de också vara av en längre variant som sträcker sig över veckor eller terminer för att på ett djupgående sätt utveckla din kunskap. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨