Visa utbildning.se som: Mobil

Att leda utan att vara chef – fortsättning

Kursakademin
Kort om utbildningen
2 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-24 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-03-24  
14 900 SEK
Göteborg
2020-05-26  
14 900 SEK

Video

Kursbeskrivning

Leda utan att vara chef – fortsättningskurs

Ta nästa stora steg i din utveckling!

Är du beredd att utmana dig själv att fortsätta utvecklas som ledare och samordnare? Denna kurs bygger vidare på grundkursen och kommer att ge dig många värdefulla insikter, kunskaper och verktyg för att leda och motivera ännu bättre. Att leda och samordna är inspirerande! Det är ett jobb där er insats gör skillnad och bidrar till förbättringar.

Exempel på utmaningar som måste kunna hanteras för att nå resultat: Att kunna fatta beslut, säga nej, hantera motstånd, ha en otydlig rollbeskrivning och motivera människor med olika kommunikationsstilar.


Vilka är dina utmaningar? Vad vill du förbättra som ledare och samordnare?


Under två intensiva dagar får du jobba med dina utmaningar och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Innan kursen gör du en Pussel- DISC färganalys som hjälper dig att förstå dina beteenden, din kommunikationsstil och hur du samspelar med andra. Under kursen jämför ni analyser, diskuterar och tränar på att leda och motivera i olika situationer. Du får feedback på hur gruppen uppfattar dig som ledare och stärker din självinsikt och din självkänsla. Kursen utvecklar även två viktiga förmågor för din roll: att kunna leda strategiskt och operativt för att uppnå mål. 

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kurs får du ett välkomstmail där du får reda på plats, tider och annat du behöver veta inför kursen. Du får även fylla i en Pussel DISC-färganalys och direkt efteråt får du en personlig rapport skickad till din mailadress. I mailet hittar du instruktioner för hur du ska läsa och tolka rapporten samt vad du ska förbereda innan kurstillfället. DISC-modellen är unik i Sverige eftersom den är utvecklad av svenska forskare och beteendevetare utifrån svensk arbetskultur och arbetsförhållanden.

Kursinnehåll

 • Nästa steg i din ledarutveckling?
 • Pussel DISC – analys av din ledarskapsstil.
 • Hur du fattar beslut och motiverar.
 • Jobba strategiskt med visioner och mål.
 • Bemöt olika personlighet- och kommunikationsstilar.
 • Utmana din grupp – frågemetodik.
 • Coachning i vardagen – lyft varje individ.
 • Våga vara tydlig – stå på dig och tacka nej.
 • Argumentera för din sak och bemöt motargument.
 • Förmedla obekväma budskap och beslut.
 • Hantera motstånd i förändringsprocessen.

Målgrupp

Detta är en kurs för dig som genomgått grundkursen ”Att leda och samordna utan att vara chef”. Du jobbar som projektledare, samordnare, arbetsledare eller har en annan ledande befattning – utan att vara chef. Du har jobbat en kortare eller längre tid och vill få ännu fler insikter, verktyg och metoder för att leda, samspela och motivera kollegor och andra aktörer för att uppnå era verksamhetsmål.

Investering

I priset ingår lunch, fika, kursdokumentation samt diplom för medverkan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda utan att vara chef – fortsättning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
intresseant med pussel disc
Kursdeltagare
(5)
kursen har givit kunskap att använda i mitt arbete
Kursdeltagare
(5)
Har fått fler verktyg att använda i mitt arbete

Kursakademin

Kursakademin

Praktiska kurser för dig i arbetslivet

Vi vet vad som behövs för att det ska bli den bästa möjliga kunskapsöverföringen från kursledaren till dig som går utbildningen. För att du ska lära dig. För att du behöver bra, intressanta och roliga kunskapshöjande utbildningar. Kursakademin.se startades som...


Läs mer om Kursakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kursakademin

Brunnsgatan 16
611 32 Nyköping

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 1245 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Därför ska du gå utbildningen ”A...
Kursakademin

Vem har egentligen bäst koll på hur en utbildning är? Jo, kursledaren såklart. Därför har vi pratat med Jan Kronkvist, kursledare för “Att leda andra utan att vara chef” hos Kursakademin. Vi pratar om varför du bör gå den här utbildningen, varför du ska gå den just hos Kursakademin och Jan, samt vad du kan förvänta dig av den.

Läs mer