Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
4 - 8 timmar
2 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Västra Götaland
Företagsanpassad utbildning
   
Alingsås, Västra Götaland
Svenska

Kursbeskrivning

Liftutbildning

Lättsamt, roligt, lärorikt och livsviktigt
Vi är auktoriserade via Liftutbildningsrådet och våra liftutbildningar följer liftläroplanen LLP. Vår grundläggande liftutbildning tar ungefär en dag att genomföra och innehåller både teori samt praktik.
Repetitionsutbildning skall genomföras vart femte år, en repetitionsutbildning tar ca 4 timmar att genomföra.

Vad är mobila arbetsplattformar?
Alla tekniska hjälpmedel som flyttar personer till olika positioner från vilka de kan utföra arbetsuppgifter från arbetskorgen på ett ergonomiskt riktigt sätt. Ex. skylift, saxlift, pelarlyft, bomlift, teleskoplift…

Är du ny kund till oss?
Läride har som målsättning att erbjuda utbildningar av högsta klass!
Vi vill leverera utbildningar med kvalitet, ge dig som kund uppskattade utbildningsdagar, ökad kunskap och riktigt fin service.
Vår målsättning är inte att konkurrera med lägsta pris utan snarare med den bästa upplevelsen. Vi vill helt enkelt att du skall vara nöjd, därför är också vår generösa "nöjdkundgaranti" en självklarhet för oss!

Målgrupp

Alla som använder Mobila Arbetsplattformar under sitt arbete omfattas om kravet på utbildning. Utbildningen gäller i 5år, varefter repetitionsutbildning skall ske.

Grundutbildning
Våra grundutbildningar omfattar en utbildningstid om ca 8 timmar och innehåller både teori samt praktik. Efter utbildningen har du behörighet att använda båda saxliftar och olika modeller av bomliftar.

Repetitionsutbildning
Våra grundutbildningar omfattar en utbildningstid om ca 4 timmar och innehåller både teori samt praktik. Efter utbildningen har du behörighet att använda båda saxliftar och olika modeller av bomliftar.

Företagsanpassad utbildning
Vid företagsanpassad utbildning så begär gärna offert utav oss så skapar vi en utbildning på plats hos Er och efter era förutsättningar. Vi genomför företagsanpassade utbildningar där du finns, Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Jönköping mfl.

Kursinnehåll

Det deltagaren får lära sig under utbildningen är regler kring maskinerna, teoretisk hantering och till sist praktiskt användande i form av övningskörning. 
Dagligen ser vi liftar som använts på ett sätt som ökar riskerna för användaren, men diskussioner kring ämnet säkerhet samt hur vi hanterar riskbedömningar och avspärrningar både ökar förståelse samt minskar antalet olyckor.

Utbildningen bygger på den internationella standarden i SS ISO 18878

Upplägg

Förmiddag - teori
Genomgång av verkliga olycksscenarior och vad vi kan lära oss utav andras misstag.
Vi lär oss göra riskbedömningar och hantering utav fallskydd i lift.
Efter teorigenomgång genomförs teoretiskt slutprov.

Eftermiddag - praktik
Körövningar med olika liftmodeller

Tid & plats

Vi genomför oftast företagsanpassade utbildningar på plats hos dig som kund, fråga oss så ger vi dig förslag på pris och datum.
Emellanåt håller vi också öppna utbildningar dit flera företag kan anmäla sig, och i vissa fall kan vi kombinera företagsanpassade utbildningar och bjuda in fler företag om kunden önskar.

Kursledare

Mattias Dahlqvist, Läridé AB, är godkänd instruktör av Liftutbildningsrådet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Liftutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 45 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(5)
Bra blandning av teori och praktik
Kursdeltagare
(4)
Bra resonemang från riktiga händelser/erfarenheter

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling

Läridé AB startade sin verksamhet år 2000 och är ett utbildningsföretag med inriktning på behörighetsutbildningar, utbildningar där arbetsmiljölagen eller försäkringsbolag ställer krav på dokumenterad kunskap. Vårt arbetsområde är rikstäckande men i huvudsak genomför vi utbildningar i området kring Västra Götaland...


Läs mer om Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 45 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 124 recensioner.
Alla recensioner för arrangören