Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
8 timmar
1 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-12 08:15 - Distans
Distans, Rikstäckande
Svenska
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Distans
1 900 SEK
2021-03-12

Sverige
1 900 SEK
Vid bokningsförfrågan
Liftutbildning

Kursbeskrivning

Mobila arbetsplattformar och skylift

För att undvika onödiga sammankomster så erbjuder vi nu liftutbildning på distans. Den teoretiske delen livestreamar vi digitalt på nätet, den praktiska delen genomför vi på plats hos dig eller på plats hos oss i Alingsås.
Enkelt, roligt och smidigt!

Vad är mobila arbetsplattformar?
Alla tekniska hjälpmedel som flyttar personer till olika positioner från vilka de kan utföra arbetsuppgifter från arbetskorgen på ett ergonomiskt riktigt sätt. Ex. skylift, saxlift, pelarlyft och teleskoplift.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla som använder Mobila Arbetsplattformar under sitt arbete omfattas om kravet på utbildning.

Utbildningen gäller i 5 år, varefter repetitionsutbildning skall ske.

Kursinnehåll

Det deltagaren får lära sig under utbildningen är regler kring maskinerna, teoretisk hantering och till sist praktiskt användande i form av övningskörning. Efter genomgången utbildning ska deltagarna erhålla kursintyg och förarbevis.

Utbildningen bygger på den internationella standarden i SS ISO 18878:2004 ”Mobila arbetsplattformar – utbildning för operatörer/förare”.

Upplägg

Grundutbildningen för Mobil Arbetsplattform omfattar ca 8 utbildningstimmar, varvad mellan teori och praktiska övningsmoment.
Repetitionsutbildningen omfattar ca 4 utbildningstimmar, praktiska övningsmoment är ej ett krav under denna utbildning även om vi förespråkar genomgång av säkerhetsrutiner.

Säkerhet och ansvar
Dessa hjälpmedel erbjuder en i grunden god säkerhet, men vid felaktig användning och slarv kan mycket allvarliga olyckor inträffa, i vissa fall med dödlig utgång. De vanligaste olyckorna av allvarlig karaktär handlar om att personer fallit ur korgen eller hela platformen vält. Sett till andelen/antalet allvarliga olyckor måste mobila arbetsplattformar betraktas som en av de farligaste maskiner som vi använder oss av i svenskt näringsliv.

Arbetsgivarens skyldigheter vad gäller utbildning av användare av mobila arbetsplattformar står i Arbetsmiljölagen, AML:
Kap 3.3 § Arbetsgivaren skall se till att arbetstagaren får god kännedom om de förhållande, under vilka arbetet bedrivs, och att arbetstagaren upplyses om de risker som kan vara förbundna med arbetet. Arbetsgivaren skall förvissa sig om att arbetstagare har den utbildning som behövs och vet vad han har att iaktta för att undgå riskerna i arbetet.

I AFS 2006:6 – Användning av lyftanordningar och lyftredskap – står det att man ska ha ”teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning” samt att detta ska finnas dokumenterat. Vi ger dig dessa kunskaper samt den dokumentation som krävs genom denna utbildning.

Tid & plats

Vi genomför oftast företagsanpassade utbildningar på plats hos dig som kund, fråga oss så ger vi dig förslag på pris och datum.

Emellanåt håller vi också öppna utbildningar dit flera företag kan anmäla sig, och i vissa fall kan vi kombinera företagsanpassade utbildningar och bjuda in fler företag om kunden önskar.

Erbjudande

Är du ny kund hos hos så erbjuder vi nu ett förmånligt Provapå pris/Nykunds pris
För oss är det förstås viktigt att du som kund är nöjd och ser oss som en god samarbetspartner med höga resultat på kursutvärderingarna.
Våra kursdeltagare skall alltid uppleva våra utbildningsdagar som roliga och lärorika!

Ordinarie pris Liftutbildning:
2200kr/pp exkl moms (Gruppstorlek 6-12 personer)
*Tillkommer reseersättning samt ev kostnad för restid, samt ev maskinhyra

Nykundspris/Provapåpris: 10 000kr/grupp (exkl moms)
•Gruppstorlek max 8 personer
*Tillkommer reseersättning samt ev kostnad för restid, samt ev maskinhyra

Kursledare

Mattias Dahlqvist, Läridé AB, är godkänd instruktör av Liftutbildningsrådet.

Certifikat

liftutbildning

Liftutbildning LLP

LLP är en läroplan för liftutbildning framtagen av det oberoende organet  Liftutbildningsrådet (LUR). LUR är även de som förvaltar och utvecklar  LLP. LLP beskriver vad som bör ingå i en grundläggande utbildning för arbete med liftar och mobila arbetsplattformar.

Läs mer om Liftutbildning LLP

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Liftutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 45 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(5)
Bra blandning av teori och praktik
Kursdeltagare
(4)
Bra resonemang från riktiga händelser/erfarenheter

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling

Professionell kompetensutbildning på plats ute hos er

Läridé AB startade sin verksamhet år 2000 och är ett utbildningsföretag med inriktning på behörighetsutbildningar, utbildningar där arbetsmiljölagen eller försäkringsbolag ställer krav på dokumenterad kunskap. Vårt arbetsområde är rikstäckande men i huvudsak genomför vi utbildningar i området kring Västra Götaland...


Läs mer om Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 45 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 124 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Liftutbildning från Läridé - Företagsanpassad kompetensutveckling, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar