Visar 1-25 av 50 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 50 träffar
1
2

Bemästra försäljningen – gå en säljutbildning i Malmö

Utåtriktad, ett sinne för affärer och relationer –  Känner du igen de egenskaperna i dig själv? Då är du antagligen gjord för att arbeta med försäljning och kundkontakt. Att gå en säljutbildning ger dig de konkreta verktygen du behöver för att lyckas i din roll. Alltifrån hur du säljer tjänster eller varor, ansvaret – från beställning till leverans av slutprodukt och det långsiktiga arbetet med att skapa och bibehålla kundrelationer som gynnar fler affärsmöjligheter.

Vill du också bli mer kundorienterad eller utvecklas vidare inom din säljroll? På utbildning.se hittar du flera säljutbildningar i Malmö som hjälper dig att vässa din säljförmåga. Utbildningar som lär dig grunderna inför det första säljsamtalet, att bygga relationer, specialistområden som effektiv försäljning där du utvecklar din förmåga att driva kundprocesser och lär dig att ta dig an lönsamma och skarpa kunder. 

Vanligt innehåll i en säljutbildning i Malmö:

  • Sälj och förhandlingsteknik
  • Vikten av att bygga långsiktiga relationer
  • Kartläggning av kundens behov
  • Presentation och argumentationstekniker
  • Hantering av invändningar
  • Att styra mot ett beslut/avslut


Hur kan säljarrollen se ut?

En säljares vardag är sig aldrig lik. Nya utmaningar är oftast det som lockar med denna roll. Som säljare kan du jobba som innesäljare, där kunden kommer till dig eller som utesäljare, där du besöker kunden. Du kan också kombinera de båda, beroende på arbetsplats och roll. Du kan som säljare även ha titeln Key account manager, där du hanterar företagets viktigaste kunder, även kallat nyckelkunder. En Account manager ansvarar för kontinuerlig kundkontakt och att följa upp affärer samt utveckla nya affärsmöjligheter för företaget. Oavsett roll är den gemensamma nämnaren kundkontakten och att skapa långvariga och betydelsefulla kundrelationer som gynnar företaget längre fram. 


Vad kännetecknar en bra säljare?

En säljare bör ha en blandning av egenskaper som; extrovert där det är lätt för dig att skapa kontakt men också inlyssnande, när det handlar om kundernas olika behov. Förmåga att skapa förtroende är också en viktig egenskap för att lyckas som en bra säljare. Du bör också ha mycket goda kunskaper när det kommer till den produkt eller tjänst du säljer, likaså om dina konkurrenters utbud. Siffror och att driva in affärer är något du sporras av där arbetet konstant är resultatorienterat. Utbildningsnivån varierar beroende på vad du kan tänkas göra, men det är vanligt med en ekonomisk bakgrund. Om du till exempel arbetar som säljare inom IT-sektorn efterfrågas ofta en kombination av teknik och ekonomi. Men även kunskaper inom företagsekonomi, psykologi, inköp, logistik och marknadsföring är meriterande. 

En säljutbildning hjälper dig att utvecklas 

Att gå en gedigen säljutbildning i Malmö, antingen som nybörjare eller yrkeskunnig, ger dig konkreta mallar och färdigheter som du sedan kan använda dig av i yrkeslivet. Målbilden skapar du själv, men det främsta är att få en vidare förståelse för- och utvecklad kompetens i att bli en lyckad och resultatrik säljare. Här på utbildning.se kan du läsa vidare om vilka förkunskaper som krävs för respektive säljutbildning, vad du kan lära dig, och inom vilka områden du kan arbeta med i framtiden.   

Källa: Saco

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Skräddarsydd satsning på kommune...
SIPU

Norrköpings kommun valde att satsa på sina registratorer – och vilken utdelning det gav. Kompetensutveckling i sitt esse!

Läs mer
Att arbeta som registrator kan v...

Vi på SIPU har fått förmånen att intervjua Sophia Ulfstedt på Myndigheten för Yrkeshögskolan. Sophia är sedan flera år en återkommande kund till SIPU. Vi bad om att få intervjua henne i syfte att berätta om yrket registrator.

Läs mer
Om Mercuri International Sverige
Mercuri tar försäljningen till en högre nivå

En bra säljare kan bli ännu bättre!

Mercuri International Business School har både korta och långa säljutbildningar som ger dig verktygen att forma din egen framtid. Du väljer själv när du vill ta steget...Är du redo?

Läs mer
”Vill du prata efter f.d statsmi...
Snacka Snyggt

70 % tackar nej till ett avancemang i karriären om rollen innebär presentationer inför andra. Jag kan tycka att det är sorgligt att tacka nej baserat på rädslor. Därför har jag alltid tackat ja till saker som skrämmer mig, på gott och ont men mest på gott.

Läs mer